Hae
Colour Outside the Lines

DIY ristiäiskutsut

Muutaman viikon päästä on edessä ristiäiset ja nohevana äitinä askartelin ristiäiskutsut jo raskaana ollessani. Tämä siksi, koska jos vauva olisi syntynyt ajallaan, olisi meidän suunniteltuun ristiäispäivään ollut aikaa vain muutama hassu viikko. Nythän aikaa olikin huomattavasti enemmän. Päivä pysyi samana, mutta vauva tulikin kolme viikkoa suunniteltua aiemmin.
Meillä on ristiäisissä (kuten vauvalla aikalailla kaikessa muussakin) teemavärinä violetin eri sävyt. Kutsukorteissakin tämä näkyy, koska pohjana käytin vaalean liilaa kartonkia, jonka kaveriksi löysin sattumalta ruokakauppareissulla kivan väristä violettia nauhaa. Kutsuihin tulostimme tekstin.
Lorua pähkäilimme pitkään ja hartaasti eikä mikään oikein tuntunut meitä miellyttävältä. Kunnes vastaan tuli Peppi Pitkätossu-laulun sanat. Ne tuntuivat istuvan kutsukorttiin kuin nenä päähän ja niinpä laulun pari ekaa säettä pääsi koristamaan Nipsun ristiäiskutsuja.
Kummeille tein vielä erikseen kortit, joissa pyysin heitä kummiksi. Nipsulle on tulossa kolme kummia. Lissulla on myös kolme kummia ja B:llä muutama enemmän. Meillä kummit ovat tärkeä osa lapsen elämää ja toivon heidän olevan sitä myös lapsen ollessa vanhempi. Itselläni on yksi kummilapsi ja toivon, että pystyn itse olemaan hänelle kiva kummi, jonka kanssa on mukava tehdä kivoja juttuja myös isompana. Odotankin innolla, että hän hieman kasvaa ja uskaltaa lähteä kanssani vaikka tivoliin ilman äitiä.
Järjestämme ristiäiset kotonamme. Ristiäisiin on tulossa pari kymmentä henkeä ja toivon, etteivät he ajattele meillä olevan aivan liian ahdasta. Täytyy ehkä miettiä olohuoneen ja keittiön järjestystä hieman uusiksi. Koristelu ja ruokalista ovat molemmat vielä hieman avoinna. Kävimme tänään ostamassa koristeita ja servettejä Kuopiossa olevasta ihanasta juhlakauppa Confetista. Meidän teemaväri on vähän sellainen, ettei joka kauppa sitä myy. Tuollakin myyjä harmitteli, ettei heiltä ihan kaikkea löytynyt mitä etsimme, mutta kyllä me alkuun ainakin pääsemme ristiäisten suunnittelussa sieltä löytyneillä tarvikkeilla. Sitten kun vielä keksisi itselleen vaatteet…

Millaisia kutsukortteja teillä on ollut? Onko teillä vinkkejä kotona järjestettäviin ristiäisiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.