Hae
Colour Outside the Lines

Vinkkejä Tukholman risteilylle

LIITY CLUB ONE- ASIAKKAAKSI 

Se on ilmaista. Silja myöntää Club One-asiakkaille sekä alennuksia että etuja. Matkaa varatessakin hinta saattaa pudota pelkkää korttia vilauttamalla. Kaikista ostoista matkavarauksesta laivaostoihin voi kerryttää pistesaldoaan ja kun pisteitä on tarpeeksi, voi niillä lähteä uudelle risteilylle edullisemmin. 

VARAA MATKA AJOISSA

Matka on halvempi ja saat toiveidesi mukaisen hytin. 

VALITSE LAIVA LÄHTIJÖIDEN MUKAAN

Jos olette lähdössä bilettämään, bilelaiva ja bileille sopiva ajankohta on parempi kuin lapsiperheitä pursuava risteily. Jos taas olet lähdössä lasten kanssa, mene ehdottomasti Silja Symphonylle, koska siellä on vasta remontoitu SiljaLand lapsille kivoilla leikkipaikoilla ja pelihuoneella. 
KERRO ERIKOISTOIVEISTA VARAUKSEN YHTEYDESSÄ 

Me saimme potan hyttiin, kun varatessamme pyysimme sitä. Hyttiin on myös mahdollista tilata lisämaksusta esimerkiksi kukkia tai juomaa, jos haluaa yllättää matkakumppaninsa.OSTA RUOKAILUT ETUKÄTEEN 

Näin säästät huomattavasti rahaa. Hyvä vaihtoehto on myös ostaa ruokailupaketti, joka on edullisempi kuin kaikki ruokailut erikseen ostettuina. Pakettiin kuuluu kaksi aamupalaa ja kaksi buffet-illallista. Jos et haluakaan syödä buffetissa, voi kortin käyttää myös muihin laivan ravintoloihin. Silja tarjoaa myös perhepakettia, johon ruokailujen lisäksi kuuluu kylpyläkäynti. 

TEE PÖYTÄVARAUKSET ETUKÄTEEN 

Näin vältät jonottamisen ja odottelun. Laivassa on myös ravintoloita, joihin pääsee ilman pöytävarausta. Buffettiin täytyy tehdä pöytävaraus. Jos ravintola on täynnä eikä sinulla ole varausta, et pääse sinne syömään.  

KÄYTÄ CLUB ONE-PYSÄKÖINTIÄ 

Jos tulet autolla Helsinkiin, saatat pyörtyä näkiessäsi pysäköintien hinnat. Silja Line on kuitenkin tehnyt yhteistyösopimuksen kahden eri pysäköintihallin kanssa. Itse käytimme Kasarmintorin alla olevaa QParkia ja hinta koko risteilyn ajan olevalle pysäköinnille oli 30 euroa. Se oli minusta hyvin edullinen. 

SAAVU TERMINAALIIN AJOISSA 

Silja pyytää auton kanssa matkustavia matkustajia saapumaan terminaaliin viimeistään tuntia ja ilman autoa matkustavia matkustajia puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Laivaan pääsee sisälle kuitenkin jo reilu tunti ennen laivan lähtöä. Ole ajoissa, niin vältät pahimmat ruuhkat! 

OTA RISTEILYOHJELMA MUKAAN JO TERMINAALISTA 

Risteilyohjelmia saa tiskiltä sekä laivan sisääntulosta. Risteilyohjelma sisältää kaikki tarvitsemasi aikataulut sekä laivan kartan. 

ÄLÄ SÄILYTÄ HYTTIKORTTIA LÄHELLÄ ÄLYPUHELINTA 

Hyttikortti ei toimi enää tämän jälkeen hytin oveen. Pidin korttia samassa laukussa eri taskussa kuin puhelinta ja siltikään kortti ei enää toiminut hytin oveen. Mielenkiintoista tämä nykytekniikka. 

KÄY KANNELLA KATSELEMASSA MAISEMIA 

Voit nähdä kiinnostavia asioita kuten lossin lastauspaikan tai toisia laivoja. Rannikko Ruotsissa on myös näkemisen arvoinen.  OSALLISTU LASTEN KANSSA LAIVASUUNNISTUKSEEN JA MUUHUN LAPSILLE SUUNNATTUUN OHJELMAAN

Saatat itsekin oppia jotain uutta. Samalla myös näet laivaa ja pidät hauskaa lasten kanssa. SiljaLandista saa lapsille oman ohjelmalehtisen, johon on merkitty kaikki risteilyllä olevat aktiviteetit. 


JOS PALELET HELPOSTI, OTA BUFFETTIIN PITKÄHIHAINEN TAI HUIVI 

Varsinkin ikkunapöydissä veto on melkoinen.

                           KÄY KATSOMASSA ILTASHOW

Risteilyllä on vaihtuva iltashow, joka on aina hyvin laadukas. Useimmiten se on tanssiin liittyvää, mutta olen käynyt katsomassa myös Marko Vainion Divet Show’n kahdesti. 


OSTA METROLIPUT LAIVAN INFOSTA 

Ne ovat samanhintaiset kuin maissa ja laivan henkilökunta puhuu suomea, ruotsia sekä englantia. Osa puhuu muitakin kieliä. Metrolippujen ostaminen laivasta kerryttää Silja Club One-pisteitä sekä säästää aikaa maissa. HYÖDYNNÄ CLUB ONE TARJOUKSET SEKÄ LAIVALLA ETTÄ MAISSA 

Laivalla on joitain tarjouksia Club One-kortilla. Maissa on monta yhteistyökumppania useammassa kohdemaassa sekä kotimaassa, jotka tarjoavat alennuksia Club One-korttia näyttämällä. Esimerkiksi Vasa-museon lipun hinta putoaa korttia vilauttamalla. TUTUSTU TUKHOLMAN TARJONTAAN LAIVAN INFOSSA

Laivan infopisteeltä löytyy esitteitä sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi useista Tukholman nähtävyyksistä sekä turistikarttoja, jotka sisältävät myös metrokartan. PUKEUDU LÄMPIMÄSTI JA LAITA JALKAAN MUKAVAT KENGÄT 

Tukholmassa tuulee aina, oli sitten kesä tai talvi. Itse olen ainakin sellainen vilukissa, että tarvitsen sinne joka kerta mukaan pitkähihaisen puseron myös kesällä. Lyhyet välimatkat on Tukholmassa kiva kävellä, koska joka puolella on jotain nähtävää. Tämän takia en suosittele lähtemään Tukholmaan uusilla kengillä tai varsinkaan korkokengillä. Lenkkarit ovat paras mahdollinen vaihtoehto! Ne ovat mukavat jalassa eivätkä jalat väsy niin nopeasti. MUISTA OTTAA HYTTIKORTTI MUKAAN MAIHIN 

Ilman sitä et pääse takaisin laivaan. Hyttikortissa on samassa nimittäin maihinnousukortti. 

OTA MUKAAN KÄTEISTÄ SEKÄ LAIVALLE ETTÄ MAIHIN

Laivalla ei välttämättä toimi korttiyhteydet -varsinkaan avomerellä. Laivassa ostokset voi maksaa sekä kruunuilla että euroilla, Tukholmassa pelkillä kruunuilla. Maissa melkein kaikki yleisö-wc:t ovat maksullisia. Yksi vinkki on Åhlens-tavaratalon ylimmän kerroksen wc:t, joihin pääsee sisään henkilökunnalta saatavalla koodilla. Ovien edessä on yleensä aina jono, joten sisään pääsee ilmaiseksi myös olemalla vikkelä, kun edellinen tulee wc:stä ulos. Nämä wc:t on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille, joten lapset täytyykin päästää edelle heidän saapuessa jonoon.   NAUTI! 

Onko jollain muita vinkkejä onnistuneeseen risteilyyn? *Silja Line ei ole mitenkään osallinen tähän postaukseen vaan nämä vinkit perustuvat kokonaan omiin kokemuksiini ja mielipiteisiini. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.