Hae
Colour Outside the Lines

Millaisen hääpuvun haluan?

Olen miettinyt tänä keväänä pääni puhki sillä millaisen hääpuvun haluaisin ja voin kertoa, että minulla ei vieläkään ole minkäänlaista käsitystä asiasta.

Meillähän on suunnitteilla Pieni Merenneito-teemaiset häät ensi vuoden elokuulle ja kohta pitäisi alkaa päätöksiä tehdä, jos puvun meinaa uutena ostaa. Tilausajat useassakin liikkeessä on nimittäin aika pitkät ja tähän pitää ottaa lisäksi huomioon vielä puvun muokkausaika.

Muokkaamattomana pukua tuskin voin ostaa, koska olen 155cm pitkä eli kaikki puvut ovat tehdasvalmisteisina aivan liian pitkiä.

millaisen hääpuvun näen päälläni?

Nuorempana tiesin täysin millaisen hääpuvun haluan. Silloin häähaaveetkin oli ehkä vähän erilaiset. Halusin tosi näyttävät prinsessahäät, jotka oli täynnä glitteriä, kimallusta ja tylliä. Halusin tosi muhkean prinsessamekon, jossa on leveä helma ja olkaimeton yläosa.

Tällaisen prinsessamekon teetinkin äitini kanssa ompelijalla vanhojen tansseihin, tosin vaan pinkkinä. Se on edelleen tallessa, en vain tällä hetkellä mahdu siihen.

Kuva: Unsplash

 

Kuva: Unsplash

Nyt mekkohaaveeni ja hääsuunnitelmani ovat hieman erilaisia. Meille on tulossa tosiaan teemahäät, joissa näkyy merenneito-teema pienillä ja tyylikkäillä yksityiskohdilla. Haluan edelleen koristella juhlatilan, koska muuten se näyttää vain jumppasalilta, mutta en enää ajattele, että häihin täytyy työntää monta kymmentä tuhatta rahaa saadakseen niistä hienot.

Hääteemaan sopisi hyvin merenneitohelmainen mekko, mutta en rajaa muidenkaan mallisten mekkojen mahdollisuutta ulos. En ole vielä käynyt kertaakaan sovittamassa mekkoja ja luulen, että ajatus selkeytyisi, jos kävisin hääpukuliikkeessä.

Yksi kaasoistani on hyvin vahva mielipiteissään ja ilmaisee, jos jokin ei hänen mielestään tule kuuloonkaan. Tiedän, että Katja tunnistat itsesi tästä. Onneksi osaan hyvin pitää puoleni ja tiedän oman makuni, joten saatan hyvin päätyä valitsemaan mekon, jota kaasoni vihaa. Hän ei aina muutenkaan pidä vaatevalinnoistani, mutta onneksi meillä jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen.

Minun on tosi vaikea miettiä millaista pukua lähtisin ensimmäisenä sovittamaan, mutta minulla on muutamia juttuja, jotka selvästi miellyttävät ja jotka taas eivät tällä hetkellä tunnu omilta.

Kuva: Unsplash

Kuva: Unsplash

Mikä minua hääpuvuissa viehättää?

 

Yksinkertaisuus
Ajattomuus
Vintage-henkisyys
Materiaalina silkki tai satiini
Blush-sävy ja liukuvärjäys
Avoin selkä
Pitkä (ja ehkä irrotettava) laahus

 

Kuva: Unsplash

Kuva: Unsplash

 

mitä en tällä hetkellä halua hääpukuuni?

 

Pitsi
Pitkät hihat
Prinsessahelma
Strassi/glitterkoristeet
Erillinen vyö

 

Kuva: Unsplash

Kuva: Unsplash

Vaikka olen listannut sekä asioita, jotka tällä hetkellä viehättävät että asioita, joista en oikein välitä, tiedän molempien listojen olevan sellaisia, jotka saattavat lentää romukoppaan sen oikean puvun sattuessa kohdalle.

Isoin toive minulla olisi, että puku olisi ajaton ja kestäisi aikaa. Vaikka pitsipuvut ovatkin kauniita, jotenkin en tunne niitä omikseni. Haluaisin mieluummin yksinkertaisen puvun kuin sellaisen johon on todella paljon lisätty jotain.

Olenkin miettinyt pitäisikö vain etsiä ompelija ja teettää puku. Kuitenkin koska on niin vaikea keksiä millaisen puvun haluan, en ole tätä vaihtoehtoa vielä valinnut. Pitäisi sinne ompelijallekin mennessä varmaan olla jonkinlainen ennakkokäsitys millaisen puvun haluan.

Kuva: Unsplash

Ehkä ajatukset selkiintyvät kesän aikana, jos vaikka saisimme aikaiseksi mennä kaasojeni kanssa sovittelemaan pukuja ja näin tulisi puvutkin vähän konkreettisemmaksi.

millaisen hääpuvun sinä haluaisit?

 

LUE MYÖS: 

MIKSI SUUNNITTELEN HÄITÄMME PIENI MERENNEITO-TEEMALLA? 

MILLAISET PUVUT KAASOILLE? 

HÄÄPAIKKA VARATTU – HÄÄSUUNNITTELU VOI ALKAA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.