Hae
Colour Outside the Lines

Mitä pakata Kroatiaan?

Enää yksi päivä ja me lähdetään Kroatiaan! Tai siis Lissu ja minä lähdetään, J ja B jää kotiin. Mennään ensin tänään ystävällämme Onnibussilla Helsinkiin ja ollaan yötä lentokenttähotellissa, koska lento lähtee jo kukonlaulun aikaan lauantaina. Kyllä nyt alkaa jo pikkusen jänskättää.

Mutta se pakkaus. Se ainainen ongelma mitä sitä ottaisi mukaan. Tässä nyt jonkinlainen listaus mitä pakkasin.

Passi ja hammasharja

Aina, kun alan pakkaamaan, minulle tulee mieleen se Tino Singhin juontama visailuohjelma, jonka nimi taisikin olla passi ja hammasharja. Ideahan oli, ettei kilpailijat tarvitse muuta mukaan kuin passin ja hammasharjan, koska kaiken muu saa ostettua periltä, jos matkan sattuu voittamaan. Aina se sama biisi soi päässä ja nämä tuotteet ovatkin ensimmäiset, jotka muistan pakata. 

Eurooppalainen kelakortti sekä matkavakuutuskortti + neuvolakortti
Nämä on ihan ehdottomat aina ja varsinkin näin raskaana ollessa. Me saatiin otettua vauvallekin oma matkavakuutus, kun normaalia vauvavakuutusta ei saa ennen rakenneultraa. Nyt siis pitäisi päästä lääkäriin helposti. Tuo kelalta tilattava eurooppalainen sairaanhoitokortti on tosi hyvä olla, koska sen avulla pääsee hoitoon samalla hinnalla kuin paikalliset ja kortti on ilmainen tilata. Neuvolakorttia jossain suositeltiin otettavaksi mukaan, joten päätin sen pakata. Eihän se paljoa paina. 

Pankkikortti ja käteistä rahaa

Kroatiassahan ei ole käytössä eurot, joten tarvitsemme mukaan paikallista valuuttaa eli kunia. Päätimme jättää valuutan vaihdon Helsingissä tehtäväksi. 

Aurinkolasit, hattu ja bikinit
En normaalisti käytä bikinejä, koska en tunne oloani niissä hyväksi, mutta nyt päätin, että raskausmahan kanssa voin hyvillä mielin käyttää kesällä bikinejä. Ja mikäpä parempi aika aloittaa kuin Kroatiassa? Aurinkolasit ja hattu ovat must juttuja, ettei auringonpistos tai migreeni yllätä kesken loman. Jonkinlainen viltti on vielä mietinnässä rannalle. 

Vaihtovaatteita
Shortsit, mekkoja, kimono… Aikalailla niillä varmaan mennään koko matka. En edelleenkään omista montaa äitiysvaatetta, joten vaatteiden pakkaaminen ei tuota kovin suurta ongelmaa. Ei ole mistä valita niin ei voi tulla suurta kriisiä.

Sandaalit ja lenkkarit + uimakengät
Hyvät kengät ovat yksi tärkeimmistä asioista, jonka matkalaukkuun voi pakata. Tulemme luultavasti kävelemään jonkin verran päiväretkillä, joten otan suoraan lenkkarit kävelykengiksi. Sandaalit ovat hyvät vuokratalomme altaalla sekä rannalla. Rannalle suositeltiin uimakenkiä, koska meressä on merisiilejä ja rannat ovat pikkukiveä eikä hiekkaa. 

Aurinkorasva ja after sun
Nämä ovat vielä hankintalistalla. Minulla itselläni on todella vaalea iho ja palan suunnilleen samantien kun näen auringon. Täytyy siis etsiä mahdollisimman korkealla suojakertoimella oleva aurinkorasva ja lisätä sitä useamman kerran päivässä. Meinaan myös pysytellä enimmäkseen varjossa, jos vain mahdollista, koska jo Suomen helle tekee tällä hetkellä minut aika huonovointiseksi. After sun on hyvä laittaa auringossa oleilun päätteeksi, joten taidamme Lissun kanssa ostaa sellaisenkin mukaan. 

Tukisukat ja purkkaa lennolle
Nämäkin ovat myös vielä ostoslistalla. Nämä ovat ne pakolliset lennolle. Ajavatkohan kompressiosäärystimet saman asian? Ne minulta jo löytyisi. Onneksi tukisukkia taitaa löytyä aika monestakin liikkeestä, joten luultavasti niitä ei joudu kovin pitkään metsästämään. Ilman purkkaa en lennä, koska korvat ei kestä. Vesipullokin täytyy ehkä vielä kentältä ostaa mukaan. 

Lääkkeet ja apteekin tulostamat reseptit + muut ensiaputuotteet
Rakkolaastarit ja muut on jo pakattu, lääkkeet pakataan viimeisenä. Apteekista täytyy vielä hakea todistukset, että tarvitsen lääkkeitä, ettei turvatarkastuksessa tule ongelmia. Mukaan lähtee myös tabletteja, jotka auttavat laktoosin pilkkomiseen, koska laktoosi-intoleranssi ja jäätelö ei yleensä ole kovin hyvä yhdistelmä. Voihan sitä tietysti keskittyä syömään pelkkiä mehujäitä. 

Hygieniatuotteet litran pussiin +kosteuspyyhkeitä ja käsidesiä
Käsimatkatavaraanhan ei saa ottaa kuin pieniä hygieniatuotteita ja minulla on liikaa kokemusta levinneistä hygieniatuotteista ruumaan menevässä laukussa, että taidan pysytellä niissä pienissä tavaroissa. Kosteuspyyhkeet ja käsidesi kulkevat aina minulla reissussa mukana ja niin nytkin. Hygieniasta ei ikinä voi ulkomailla pitää liikaa huolta -varsinkaan raskaana.

Puhelin, tabletti sekä seinälaturi ja matkalaturi +kuulokkeet
Ne tärkeät, joita ilman ei minnekään kuljeta. En omista kameraa ainakaan vielä, joten puhelimen kuvilla mennään täällä blogissakin eli puhelimen akku on aika kovilla koko ajan. Tabletti on kovassa käytössä ainakin bussissa, kun Lissu katsoo Netflixistä Full Housea, johon on ihan koukussa.
Tässä nyt ainakin jonkinlainen listaus siitä mitä pääsi mukaan. Mitähän kaikkea unohdin? 

2 kommenttia

  1. titti // tittin elämää kirjoitti:

    Ihanaa reissua! 🙂

  2. Susanna kirjoitti:

    kiitos:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.