Hae
Colour Outside the Lines

F.R.I.E.N.D.S

Jäin sairaslomalla ihan koukkuun Frendeihin. Oon niitä tässä pari kuukautta kattonu aina pari jaksoo sillon tällön ja odotellu aina, että millon tapahtuu jotain, jonka muistan aiemmilta katselukerroilta. Jokainenhan joskus on kattonu Frendejä. Nehän tulee koko ajan telkkaristakin uusintana, 
Itse oon kattonu ne ekan kerran silloin, kun ne ekan tuli telkkarista 90-luvulla ja mikä kriisi se oli, kun ne loppu! New Yorkissa se vasta olikin iso juttu. Siellähän oli iso screen näyttämässä vikaa jaksoo jossain ulkona. 
Ostin myös vihdoinkin omaks Frendien blu-rayllä. Omistin jossain vaiheessa puolet sarjasta dvd:nä, mutta sitten samanlaisia bokseja ei enää löytyny, joten myin pois ne ja päätin ostaa joskus myöhemmin koko sarjan boksina. Nyt oli niin hyvä tarjous, että oli pakko hankkia koko boksi. 
 
En edes tajunnu, etten ollu ikinä kattonu ekoilta kausilta kaikkia jaksoja. Oli paljon kaikkee mitä muistin vuorosanoja myöten, mutta oli myös monta juttua, mitä en muistanu ollenkaan. Ihana miten sarjat yllättää vielä viidennelläkin katselukerralla!
On hauska myös huomata miten muoti on muuttunu vuosien mittaan ja miten muistaa itsekin pitäneensä samanlaisia vaatteita. Yhdessä jaksossa neloskaudella Rachelilla oli kaulassa sellanen muovinen feikkitatuointinauha, mikä tuntuu tekevän nyt taas tuloaan (en kyllä ymmärrä miks). 

Mutta kaikista parasta on se huumori ja dialogit. Näitä katsoessa huomaa miten paljon on matkittu nykyohjelmiin Frendejä. Esimerkiksi How I met Your Mother (Ensisilmäyksellä) on matkinut dialogeja vaikka kuinka Frendeistä. Sekin on hyvä sarja, mutta ei mikään sitcom ikinä Frendejä voita.

Parasta on kyllä se, että kymmenen vuotta odotettiin Rossin ja Rachelin suhdetta. En edes muistanut, että sitä ihan oikeesti koko ajan odottaa milloin ne kaksi päätyy yhteen, koska missään vaiheessa se ei sarjasssa unohdu mainita, että he ovat syvällä sisimmässään rakastuneita toisiinsa.  

Tällä hetkellä katson vasta neloskauden puoliväliä, joka on kuvattu 1997-1998 ja siltikin Rachel on niin tyylikäs. Siis onhan siellä niitä kamalan mallisia Leviksiä ja takkeja, joissa on kukkakuviointia, mutta se vibe, joka Rachelista lähtee on chic. Siis just tuolta minäkin haluaisin näyttää. Varsinkin ne hiukset! Ne on edelleen niin ihanat.
Jotenkin tosi moneen tuossa sarjassa tapahtuvaan juttuun on niin helppo samaistua, koska päähenkilöitä on niin monta ja kaikki on niin erilaisia. Monican siivousfriikki-puoli ei ehkä ihan kosketa, mutta sitten taas toisaalta Monicassa on tosi paljon sellasta, johon mä samaistun. Esimerkiksi, että tavarat pitää olla kaapissa tietyssä järjestyksessä ja jos joku sotkee sen järjestyksen niin suutun. 

Rachel taas on ihan samanlainen tuulikello tunteidensa kanssa kun minä.

Tämä on kyllä ollut hyvä sarja elämän joka tilanteessa ja kyllä meinaan opettaa Lissunkin sitä katsomaan. Se auttaa niin sydänsuruihin kuin tylsiin hetkiin. 

Ja oppii siinä myös monta tärkeää juttua itsensä rakastamisesta ja toisten kohtelemisesta.

Maailma muuttuu, mutta Frendit on ja pysyy. Ja löytyy Netflixistä, jos joku miettii mistä sarjaa voisi seurata. 
-S

Kuvat (kaikki paitsi ylimmäinen) Weheartit.

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Täällä toinen frendejä aina ja ikuisesti fanittava 🙂 Kivan postauksen olit sarjasta rakennellut! Selailin sun juttuja ja tykästyin kirjoitustyyliin, eli taisit saada juuri uuden lukijan 😉

  2. Susanna kirjoitti:

    Ihana kuulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.