Hae
Colour Outside the Lines

Pääsin kouluun!

Töihin paluu ahdisti minua aivan kamalasti monta viimeistä äitiysloman kuukautta. Ahdistus alkoi lopulta jopa viemään yöuniani. Tiesin fyysisen kuntoni olevan liian huono oikeaan työhöni, olinhan tehnyt korvaavaa työtä jo ennen äitiyslomaani.
Hain syksyn lisähaussa ammattikorkeakouluun opiskelemaan tradenomin tutkintoa englannin kielellä ja pääsykokeeseen menin hyvin väsyneenä ja varmana, etten kyllä sisään pääse. Jotenkin kuitenkin pääsin pääsykokeen hyväksytyin ja jopa riittävin arvosanoin läpi! Minulla on siis koulupaikka ja opiskelu alkoi viikon varoitusajalla eilen.
Myös J aloitti ammattikorkeakoulussa opiskelun eilen. Nyt meillä siis asuu kaksi täyspäiväistä opiskelijaa. Ja mikä parasta, nyt minun ei enää tarvitse ahdistua siitä töihin paluusta. Rakastin asiakaspalvelutyötäni, jossa pääsin näkemään ihmisiä ja olemaan oma sosiaalinen itseni, mutta valitettavasti siitä luopuminen olisi ollut edessä vaikken tähän tutkintoon olisikaan päässyt.
Minulla oli haaveena, ettei minun tarvitsisi alle vuoden ikäistä Nipsua viedä vielä päiväkotiin tai hoitoon ylipäänsä ja eilen astelinkin kouluun vauva mukanani. Kaikki meni oikein hyvin, vauva jaksoi muutaman tunnin ihmetellen luokkahuonetta ja kaikkia uusia luokkatovereitani, mutta kuitenkin ehkä eniten sitä englannin kieltä, jota luokkahuoneessa puhuttiin. Luokkakaverit eivät tuntuneet häiriköityvän vauvan mukana olosta ja opettajilla oli hauskaa, kun he saivat uuden pienen oppilaan. Olen aiemmin käynyt avoimen kautta joitain kursseja tästä samaisesta tutkinnosta ja minulla onkin täksi syksyksi vain muutama kurssi käytävänä. Näissäkään kursseissa ei ole läsnäolopakkoa, joten minun ei tarvitse välttämättä luokkahuoneessa istua koko aikaa. Valinnaisia olisi tarkoitus tutkia, jos niistä löytyisi jotain mieleisiä.
Parasta tässä on, ettei Nipsun tarvitse vielä mennä hoitoon vaan hän voi olla minun kanssani kotona. Nykyään hän nukkuu parit pitkät päikkäritkin, joten ne ajat voin hyvin käyttää opiskeluun. Ja onhan J illat sekä viikonloput kotona, jolloin voin mennä opiskelemaan vaikka kirjastoon.

Onko kenelläkään kokemusta vauvan tai taaperon kanssa opiskelusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.