Hae
Colour Outside the Lines

Mitä meillä syödään?

Sain Instagramin puolella pyynnön, että esittelisin meidän viikon ruokalistan. Tämä on ollut itsellänikin mielessä monesti, mutta syömään alkaessa on yleensä niin kamala nälkä, etten muista ottaa ruoasta kuvaa ennen sen syömistä. Tästä syystä postauksen tekeminen on vain venynyt. 
Päätinkin nyt sitten esitellä meidän viime aikojen ruokia. Näitä ei siis ole syöty yhden viikon aikana eikä välttämättä edes samassa kuussa. Otan nyt itseäni niskasta kiinni ja otan kuvat meidän ensi viikon ruokalistasta ja teen teille sitten realistisen viikon ruokalista-postauksen. 
Kaikki ruoat ei todellakaan ole meillä jokaisen ruokailijan mieleen. Yritän tehdä enimmäkseen ruokia, jotka maistuu kaikille, mutta toisaalta yritän myös opettaa lapsille, että kaikkea on opittava maistamaan. Joskus ruokana on jotain mistä joku ei tykkää, mutta joko sitä syödään tai ollaan kokonaan syömättä. 
Yksi koko perheelle maistuva ruoka on paahdettu myskikurpitsakeitto. Meillä syödään aika harvoin keittoja ylipäänsä, mutta tämä häviää kyllä aina kattilasta alta aikayksikön. 
Tykkäämme Janin kanssa syödä salaatteja, jotka yleensä ovat ehkä vähän liiankin runsaita. Usein meillä on salaatissa mukana kanaa, joskus Janilla tonnikalaa. Alla olevassa salaatissa näyttäisi olevan kanan ja perussalaatin lisäksi tomaattia, granaattiomenan siemeniä, basilikaa, pekonikuutioita, fetaa, avokadoa ja paprikaa. Ei siis ehkä mikään vähäkalorisin salaatti ole tämä ollut. 
Teemme välillä myös tacosalaattia, jossa on tacomaustettua jauhelihaa ja nachosipsejä. 

Melissa ja minä rakastamme wokkia, jota söimmekin aiemmin usein, kun asuimme vielä kaksin. Nykyisin teemme sitä todella harvoin, koska se on yksi Bean inhokkiruoista. En tiedä mikä siinä on. Vaikka hän tykkäisi kaikista ainesosista erikseen, wokkina ruoka ei mene alas kuin nenää nyrpistellen. 
Alla olevassa kuvassa on arkisen likainen liesi ja ruoka vasta tuloillaan, koska kuten sanoin, en muistanut kuvata ruokaa valmiina. 

Koko perheen ehdoton lemppariruoka on niinkin tavallinen ruoka kuin spagetti ja jauhelihakastike. Tein aiemmin jauhelihakastikkeen vehnäjauhosuurusteella, mutta nykyään tykkään tehdä sen heittämällä ruskistetun jauhelihan sekaan paseerattua tomaattia ja ruokakermaa. Meillä kun ei enää pysty oikein mihinkään laittamaan vehnäjauhoja, jos ei tee Vivialle kokonaan omaa ruokaa. Pastaa joudun aina keittämään kaksi erillistä kattilaa, jolloin Vivialle on oma pasta.  

Yksi syy miksi en kauheasti myöskään kuvaa ruokaa, on se, ettei ruoka ehkä ihan aina ole niin kuvauksellista. Teen todella usein ruokaa siitä mitä kaapista löytyy eli ruokaan on heitetty vähän mitö sattuu. Jos teen vain itselleni ruokaa, arvostan sitä, että ruoka on nopeaa ja maistuvaa kuten esimerkiksi alla näkyvä pestopasta. Annosta varten on keitetty penne-pastaa, heitetty keitetyn pastan sekaan Pirkan valmista pestokastiketta, pilkottu muutama kirsikkatomaatti ja nypitty basilikasta muutama lehti. 

Viime kesäinen mitä kaapista löytyy pasta-annos. Spagettia, avokadoa, kanaa, retiisiä ja tomaattia. 
Yksi helppo ja nopea ruoka on myös riisi ja kanakastike. Paistan vain suikaleet, heitän sekaan sipulia, ruokakermaa ja mausteita. Joskus saatan laittaa sekaan maissia tai esimerkiksi papuja. Parhaiten ruoka kuitenkin maistuu kaikille, kun kastikkeessa on vain kanaa eikä mitään ylimääräistä. 
Koska Vivia ei voi syödä kaupasta ostettuja pinaattilettuja, olen tehnyt niitä muutaman kerran itse, 
Viikonloppuaamuisin jaksan usein panostaa myös aamiaiseen ja saatan tehdä lapsille lettuja aamiaiseksi. Niitä syödään oman valinnan mukaan sokerin, hillon tai marjojen kanssa. Letut tehdään yleensä suoraan viljattomista jauhoista, jolloin ne käyvät suoraan meille kaikille. 

Lettuannos, johon hurahti vähän liikaa vaahterasiirappia. 

Joskus on hyvä tehdä itselleen hotelliaamiainen ja nauttia se sängyssä. 
Näiden lisäksi meillä syödään esimerkiksi makaronilaatikkoa, itsetehtyä pizzaa, maksalaatikkoa sekä lihapullia ja perunamuusia.

Ja yksi parhaista arjen pelastajista on Ikean lihapullat, jotka ovat edulliset ja maistuvat lapsille kerrasta toiseen! Vivialle tosin tilaamme aina kasvispullat, koska lihapullat sisältävät vehnää, mutta hän kutsuu niitä silti lihapulliksi. Ja parasta siellä on, että jälkkäriksi saa jäätelöä!

Mitä ruokia teillä syödään usein? 

Yksi kommentti

  1. petra kirjoitti:

    Älyttömän herkullisia annoskuvia ? meillä parhaiten uppoaa kaikki missä on pastaa ja jauhelihaa ? ja ketsuppia päälle – kaikkeen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.