Hae
Colour Outside the Lines

Millainen on oikea nainen?

Iina kirjoitti mahtavan postauksen naiseudesta ja siitä mikä määrittää oikean naisen. Samalla hän haastoi muut naiset tarkastelemaan omaa naiseuttaan.

Minua on aina ”kiusattu” siitä, että olen niin lyhyt. Pituutta on siunaantunut huimat 155,5cm. Itse olen aina tuntenut olevani sopivan pituinen. Kyllähän se kismitti (ja paljon), että esimerkiksi lapsuushaaveet lentoemännän ammatista jäivät, koska olin liian lyhyt. Lyhyenä ei osu pää ovenkarmiin, voi pitää niin korkeita korkoja kuin haluaa eikä varmasti ole lahkeet tai hihat liian lyhyitä. Siltikin ihmisistä on aina ollut hauska piikitellä siitä kuinka lyhyt olenkaan. Onneksi en ole koskaan sen antanut haitata.
Toinen asia on paino. Yläasteikäisenä olin ihan normaalipainoinen. Painoin noin 50kg ja olin tyytyväinen itseeni. Kunnes… Erosin ensimmäisen kerran on/off poikaystävästäni ja hän alkoi toistella, kuinka saisin kenet vain jos laihduittaisin. Siinä vaiheessa itsetuntoni koki aika ison kolauksen. Aloitin vuotta myöhemmin e-pillerit, joiden vaikutuksena laihduin 5 kiloa. Painoin siis 45kg ja tunsin olevani edelleen liian lihava.
Raskausaikana olin niin masentunut, etten oikein ehtinyt edes raskausmasusta nauttia. Suklaa oli paras kaverini ja kuten arvata saattaa, lihoin ainakin 25 kiloa. Lissun synnyttyä osa putosi, mutta aloitettuani istumatyön lihoin uudestaan. Olen siis jojotellut painoni kanssa viimeiset 11 vuotta ja tällä hetkellä painan 68 kiloa eli yli 20 kiloa enemmän kuin teininä, mutta silti tunnen olevani enemmän oikea nainen kuin koskaan ennen. 
Ja miksikö? Ei siksi, että minulla olisi isot tissit, treenattu pylly, kapea lantio tai pituutta kuin supermallilla. Ei, koska minulla ei ole mitään noista. Eikä haittaa vaikka sinulla olisi, koska olemme kaikki erilaisia ja sehän siinä on parasta. Vaan siksi, että alan vihdoin olla sinut itseni kanssa henkisesti. Tunnen itseni naiseksi ja naiselliseksi. J:llä on ollut suuri vaikutus tähän. Hän hyväksyy minut juuri sellaisena kuin on ja jaksaa päivittäin myös muistuttaa kuinka kaunis tai seksikäs olen. Se tekee ihmeitä romuttuneelle itsetunnolle.

Olen #oikeanainen sen koko merkityksessä. Ja niin olet sinäkin, kaunis lukijani (paitsi tietysti, jos olet mies). 
En ehkä ole tarpeeksi laiha käyttämään napapaitaa, mutten enää pelkää julkaista tällaista kuvaa.

3 kommenttia

  1. Piia-Marjatta kirjoitti:

    Hyvä postaus Sussu …sie oot ihan huippu just tuollaisena <3 Loistava persoona loistavassa paketissa =)

  2. Susanna kirjoitti:

    Kiitos Piia! Niin olet kyllä sinäkin:)

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä postaus 🙂 iloinen paketti olet juuri tuollaisena♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.