Hae
Colour Outside the Lines

Spyro Reignited Trilogy PS4

Tänään peliarvostelussa uutuuspeli Spyro Reignited Trilogy PS4-konsolille.

Pelimarkkinat kasvavat vuosi vuodelta. Vaikka vanhoja suosikkeja on ennenkin uudistettu seuraavan sukupolven laitteille, on nyt kuitenkin markkinoille tullut paljon vanhempaa pelattavaa, joka on tuotu tähän päivään. Kauppojen hyllyille on tullut vanhojen konsoleiden miniversioita, joilla pääsee helposti pelailemaan valikoitua kokoelmaa vanhoja pelejä.

Myös vanhemmat pelit tulevat takaisin ja remasteroituna ne saadaan päivitettyä uusille konsoleille. Viime vuonna saimme päivitetyn version Crash Bandicootin kolmesta ensimmäisestä pelistä ja tämän viikon tiistaina julkaistiin yhtä legendaarinen trilogia pienestä violetista lohikäärmeestä Spyrosta.


Remasteroinin tarkoitus on olla uskollinen vanhalle pelille niin paljon kuin mahdollista. Vain ulkoasua, pelattavuutta ja toimivuutta on päivitetty nykykonsoleiden tarjoamalle tasolle. Pelejä lapsena pelanneet löytävät uudistetuista peleistä siis tutut samat hahmot ja maailmat, mutta nyt erittäin kauniiksi päivitetyllä grafiikalla.

Millainen Spyro Reignited Trilogy on pelinä?  


Pelissä tai oikeastaan kolmessa eri pelissä pelaaja seikkaille erilaisissa maailmoissa pienen violetin lohikäärmeen hahmossa tarkoituksenaan pelastaa vangitut lohikäärmeet, piilotetut aarteet ja varastetut lohikäärmeen munat. Pelimaailma on visuaalisesti kaunis ja värikkäästi animoitu ja sisältää monipuolisen kattauksen erilaisia hahmoja, jotka heräävät eloon uuden grafiikan myötä. Ulkokuori on hyvin lapsille suunnattua animaatiota ja ison plussan peli ansaitsee suomenkielisestä puheestaan ja tekstistään. Perheen nuorimmatkin saavat enemmän iloa irti, kun he ymmärtävät keskustelut pelin kuluessa.

Pelin yleisvaikeustasoa voisi sanoa melko helpoksi, mutta kontrollit ovat sen verran monipuoliset, että perheen pienimmät eivät ihan ilman harjoitusta pääse vapaasti pelailemaan. Ensimmäisessä osassa Spyro osaa hypätä, puskea sarvilla, liitää pidempiä matkoja ja luonnollisesti syöstä tulta. Kahdessa seuraavassa osassa Spyro oppii useita uusia taitoja.

Näiden toimintojen lisäksi pelaajan tulee liikuttaa Spyroa ja kameraa yhtä aikaisesti. Meidän 6-vuotiaan ohjaimenkäsittelytaidot eivät ihan taida riittää kaikkien toimintojen tarvittavaan yhtä aikaiseen hallintaan. Joissain kohdissa peliä pelaajalta vaaditaan varsin tarkkaan ajoitettuja hyppy- ja liitotoimintoja, jotta Spyro pääsee tarpeeksi pitkälle jatkamaan eteenpäin.


Pienempien pelaajien etuna on ettei aivan kaikkea tarvitse maailmoista löytää ja kerätä. Eteenpäin pääsee jo vähemmällä vaatimuksella ja yleensä kaikki tarvittava on kentistä hieman helpommin löydettävissä. Vanhemmalle pelaajalle haastetta saa ruuvattua ylöspäin tutkimalla kenttää ja pyrkimällä löytämään kaikki kenttään piilotetut lohikäärmeet ja aarteet. Kamera elää välillä omaa elämäänsä ja hävittää välillä Spyron näkyvistä. Myös sarvilla puskeminen aiheuttaa pelaajalle päänvaivaa. Spyro ryntää suoraan eteenpäin nappia painamalla ja jos Spyro on hieman vinossa saattaa Spyro lähteä ihan eri suuntaan, johon pelaaja on sen odottanut liikkuvan. Rynnätessä eteenpäin haarniskoituja vihollisia päin Spyron liikkeiden hallinta on hankalampaa ja osuminen vaatii joskus usemmankin yrityksen.

Sinänsä peli ei tarjoa mitään uutta. Jos Spyro-trilogia on tuttu jo PS1 ajoilta ja jos sitä on kyllästymiseen asti jo tahkonnut, ei tämä uusintapainos tarjoa mitään uutta. Spyro Reignited Trilogy on lähes sama tuote vain kauniimmassa paketissa. Parhaiten peli sopii ehkä takaisin lapsuuteen haluavalle pelailijalle ,joka haluaa kokea Spyron nyt omien lastensa kanssa. Pelillä on varmasti kysyntää varsin aikuismaisen tarjonnan kyljessä ja varmasti monen lapsiperheen pukinkonttiin peli löytää tiensä tänä vuonna ihan ansaitusti. Ensiviikolla voitaisiin jatkaa Game Boy tuoteperheen esittelyä uudempiin malleihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.