Hae
Colour Outside the Lines

Ekat kokemukset Disney+ suoratoistopalvelusta

Me tilattiin Disney+ suoratoistopalvelu jo ennakkoon, koska vuoden sai entistäkin edullisemmin ennakkoon tilattuna.

Nyt palvelu on ollut meillä päivittäisessä käytössä kolme päivää. Disney+ suoratoistopalvelu aukesi tiistaina 15.9 ja me ladattiinkin useampaan puhelimeen ja televisioon sovellus heti tiistaiaamuna.

Meillähän kaikki tykkää Disneystä, joten kaikki ovat löytäneet kyllä mieluista katseltavaa. Vaikka muutamia pettymyksiäkin on ollut, mutta niistä lisää hetken kuluttua.

Jani on seurannut Clone Warsia, joka on animoitu tv-sarja Star Warsista. Se ajoittuu toisen ja kolmannen elokuvan väliin. Sarjasta kuulemma saa tosi paljon uusia juttuja irti, joten tämä kannattaa jokaisen Star Wars-fanin katsoa.

Yhdessä me katsottiin heti tiistai-iltana The Mandalorian, joka on Disney+ original-sarja ja sijoittuu myös Star Wars universumiin. Sarja oli viihdyttävä ja siellä oli jotain niin söpöä! Suosittelen. Hieman kyllä petyttiin tuohon julkaisuaikatauluun, kun sarjahan on jo Usassa kokonaan näkyvillä ja meille se tulee osissa. Tiistaina oli katseltavissa kaksi ensimmäistä jaksoa ja perjantaisin tulee uusi jakso. Tänään se ilmestyi noin 11 maissa, en tiedä tuleeko se samaan aikaan joka perjantai. 30.10 tulee uusi kausi, joka ilmeisesti sitten myös tulee yksi jakso/viikko nähtäväksi. Toinen kausi tulee kyllä Jenkkeihinkin samaan aikaan, joten sitä ei tarvitse sitten kauemmin odotella.

Perjantain jakso ei kuitenkaan ollut heti aamulla katsottavissa vaan ilmeisesti se julkaistaan johonkin tiettyyn aikaan, jota Disneyn asiakaspalvelu ei ole kertonut.

Melissan ja minun odottama JONAS ei ole palvelussa ollenkaan vaikka siitä on esittelyteksti Disney+ suomenkielisillä sivuilla. Kysyinkin tätä asiakaspalvelusta ja sieltä vain kerrottiin, että kaikki sama sisältö pitäisi olla joskus tulevaisuudessa kaikissa maissa saatavilla. Milloin se joskus tulevaisuudessa on, sitä ei tiedä kukaan.

Olen hieman pettynyt niin ison yhtiön kuin Disney asiakaspalveluun tämän Disney+ osalta. Minulle sanottiin chatissa sarjoista kysellessäni, että seuraa somea, sieltä löytyy tietoa. No, somea ei päivitetä juuri ollenkaan ja somessakaan ei ihmisten kysymyksiin vastata muuta kuin automaattisilla vastauksilla, jotka ovat kaikille samat eivätkä ne edes kerro vastaysta kysymykseen. Esimerkiksi julkaisuaikatauluista ei ota mitään selvää.

Palvelusta myös puuttuu monta Disney+ originaalia, esim jouluelokuva Noelle, joka on tehty jo viime vuonna. En ymmärrä miksei se olisi voinut jo Suomessa olla katseltavissa.

Disney+ oma lista

Niistä meidän odottamista vanhoista lasten sarjoista puuttuu suurimmasta osasta kokonaan suomidubbaukset. Esimerkiksi Kummikarhut ja Pieni Merenneito ovat niitä, joissa ei ole tekstejä eli ainakaan meidän lapset ei voi niitä katsoa ollenkaan. Tästäkin kysyin chatissa, sain vain ympäripyöreän vastauksen, että tilanne on tiedossa eli en tiedä ollaanko tätäkään korjaamassa.

Mutta mitä me sitten on katsottu Disney+ suoratoistosta?

Lasten kanssa on nautittu Lilo&Stitch-sarjasta, joka tuli Disney Channelilta silloin kun Melissa oli pieni. Stitchin koenumerohan on 626 ja sarjassa niitä edellisiä kokeita tupsahtelee Havaijille aiheuttamaan ongelmia. Tämä on edelleen hauska ja katsottiinkin Vivian ja Bean kanssa tästä eilen useampi jakso.

Mä aloitin katsomaan Sonny with a chance-sarjaa, jonka pääosassa on Demi Lovato. Seurattiin tätäkin silloin Disney Channelilta ja hauska nyt päästä katsomaan jaksot oikeassa järjestyksessä. Olen myös katsonut yhden jakson Disney Fairytale Weddings-sarjaa, jossa häät järjestetään Disneyn huvipuistossa. Mikä ihana paikka ja sarja! Minulla on katselulistalla myös lukematon määrä Disney-dokumentteja, joita en ole vielä ehtinyt katsomaan.

Disney+ fairytale weddings

Melissa oli jo katsonut useamman elokuvan. Ainakin Star Warsit ja Bolt on päässeet katseluun. Myös lapsuuden suosikki Finias ja Ferb on ollut superkulutuksessa. Tästä muuten on uusi leffa tuolla palvelussa.

Bea on katsonut klassikon päivässä eli joka päivä uuden elokuvan. Katselulistalla on ollut ainakin Ihmeperhe 2 (joka tosin on Pixarin), Pieni Merenneito ja 101 Dalmatialaista.

Vivia on jo katsonut Fancy Nancy-sarjaa ja Prinsessa Ruusunen-elokuvan. Pienoinen pettymys oli, ettei Vampyrina-sarja ollutkaan palvelussa vielä, mutta toivotaan, että se tulee sinne pian!

Kaiken kaikkiaan Disney+ on toiminut odotetusti. Sinne sai 7 eri profiilia eri helposti saimme meille kaikille omat. Jokaiselle voi tehdä omat listat mihin voi lisätä ohjelmia katseltavaksi ja tosi monessa sarjassa on suomidubbaukset tai vähintään tekstitykset.

Aiotaan siis jatkossakin katsoa Disney+ (vuosihan sitä on maksettu niin kannattaakin). Toivon, että uusia sarjoja ja elokuvia putkahtelee palveluun koko ajan eikä niitä tarvitse kovin kauan odotella. Materiaali kun on jo Disneyllä valmiina.

Onko sinulla Disney+? Mitä olet jo katsellut tai mikä on katselulistalla?

LUE MYÖS:

Disney+ ennakkotilattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.