Hae
Colour Outside the Lines

Raikas salaatti vesimelonista, fetasta ja pekonista

Me oltiin viime viikonloppuna mökillä ja mökillä yksi parhaista jutuista on kyllä ruoka. Äiti oli jostain bongannut ohjeen vesimelonisalaattiin, josta tehtiinkin oma versio.  Tämä ihanan raikas salaatti sisältää muun muassa vesimelonia, fetaa ja pekonia. 
raikas salaatti

Raikas salaatti vesimelonista

Puolikas minivesimeloni

150g murenevaa fetaa

4 siivua pekonia

Basilikaöljyä

2 kevätsipulin varret

Ruohosipulia

Valkopippuria

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen ja levitä pekonit uunipellille. Me paahdettiin koko paketti, mutta käytin salaattiin vain neljä siivua. Pekonia oli siis aika vähän verrattuna muihin aineksiin eli pekonia voi laittaa ihan reilustikin, että se oikeasti tuo hieman suolaisuutta salaattiin. Pekonit valmistuvat vajaassa 10 minuutissa. 
  2. Halkaise minivesimeloni puoliksi ja pilko toinen puolikkaista sopiviksi kuutioiksi. Pilko myös 2 kevätsipulin varret ja ruohosipuli. Itse silppusin ruohosipulin saksilla. Ruohosipulia ja kevätsipulia voi laittaa myös ihan oman maun mukaan. Sekoita vesimelonikuutiot ja sipulit keskenään kulhossa. 
  3. Murenna joukkoon feta ja lorauta kulhoon pari ruokalusikallista basilikaöljyä. Nämä voisi hyvin myös vaihtaa tavalliseen öljyyn ja tuoreeseen basilikaan. Meillä ei vain ollut basilikaa mökillä saatavilla. 
  4. Leikkele mukaan pekonisiivut. Itse pienin ne aika pieniksi, mutta tämäkin on ihan makuasia. Lisää salaattiin vielä ripaus valkopippuria (mustapippurikin käy, mutta itse olen sille allerginen), sekoita ja nauti! 

Tämä raikas salaatti käy niin juhliin kuin arkeenkin ja on todella nopea valmistaa.  Tästä tuli ihan heittämällä minun lempisalaatti ja teen tätä varmasti tänä kesänä tosi monta kertaa uudelleen. Minivesimelonitkin on sopivasti nyt sesongissa eivätkä ole kalliita. 

Meidän jääkaapissa on tälläkin hetkellä kaksi minivesimelonia, joten saattaapa olla, että tämä raikas salaatti löytyy meidän ruokapöydästä jo heti huomenna. 

Meillä on äitini kanssa muuten aina tapana kokeilla uusia reseptejä mökillä. Hassua miten siellä muka on paljon enemmän aikaa niille kuin kotona. Juhannuksena kokeilimme grillata pekoniin käärittyä banaania. Se oli ihan hauska yhdistelmä, mutta tämän jälkeen ystäväni Katja kertoi, että oli lukenut reseptin, jossa pekonin sisään laitettiin banaanin lisäksi myös suklaata ja vaahtokarkkia, joka olisi varmaan ollut myös aika hauskan makuista. Ehkä kokeilemme sitä ensi kerralla. 

Oletko sinä tehnyt vesimelonista salaattia? 

 

LUE MYÖS: 

Superhelppo ja kaunis tomaatti-mozzarellasalaatti

 

Muistathan seurata myös Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.