Hae
Colour Outside the Lines

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa

Käytiin Janin kanssa syksyllä yhden yön pikalomalla ja kohteena oli Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa. Hotelli valikoitui pitkälti sijaintinsa vuoksi, koska Jani on kotoisin Joensuusta ja saatiin helposti lapset Janin äidille hoitoon, kun itse mentiin hotelliin rentoutumaan.

Yleensä ollaan oltu Kimmelissä yötä, mutta tällä kertaa valittiin Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa siksi, ettei oltu koskaan yövytty siellä ennen. Haluttiin siis testata hotelli.

Hotelliin oli todella helppo saapua, koska se sijaitsee aivan Joensuun torin laidalla. Hotellissa oli parkkihalli, josta pääsi hissillä suoraan hotellin aulaan ja kirjautumaan sisään. Hissi oli kivan värikäs ja sovittiin keltaisen mekkoni ja Janin punaisen hupparin kanssa hauskasti hissin väreihin.

Parkkihallissa sai auto olla 12€ vuorokauden ja sen pystyi maksamaan joko hotellin respaan tai EasyPark- ja ParkMan-sovelluksilla.

Kirjauduttiin sisään ja saatiin ihanaa palvelua respassa. Joensuussa on aina niin ihana vastaanotto, tulit sitten mihin hotelliin tahansa. Ihmisillä ei ole mikään kiire ja kaikki juttelee mukavia niin pitkään kuin itseä jututtaa.

Meille suositeltiin tekemistä, näkemistä ja syömistä. Myös hississä oli lista viikon keskeisistä tapahtumista ja vinkkejä oli lisää respan luona olevassa kansiossa. Respasta pääsi muuten suoraan kahvilaan, jos kahvihammasta olisi kolottanut ja hotellin respan vierestä kulkee myös yhdyskäytävä suoraan sekä ruokakauppaan että Sokokselle.

Respasta sai lainattua tablettia, jos olisi sellaista tarvinnut. Mun mielestä tää oli aika kiva!

Hotellin käytävillä oli rauhallista ja huoneita oli paljon. Meidän huone sijaitsi rauhallisella paikalla kolmannessa kerroksessa ja olimme aika lähellä aamiaisravintolan sisäänkäynnille vievää rappukäytävää ja hissiä. Hotellin käytävillä olisi ollut helppo kulkea myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla.

Meillä oli Standard Queen-huone parisängyllä. Huoneessa oli siisti kylpyhuone, televisio, minijääkaappi ja vedenkeitin. Huoneen sisustus oli aika simppeli ja erosi todella paljon Kimmelin luksukselta tuntuvista huoneista, mutta Vaakunan huoneita ei olekaan vielä päivitetty kuten Kimmelin. Huone oli oikein viihtyisä ja rauhallinen. Meidän huoneen ikkunasta ei näkynyt keskustaan, joten se rauhoitti huonetta entisestään.

Meillä oli tarkoituksena vain käydä syömässä, keilaamassa läheisessä keilahallissa ja muuten olla huoneessa. Oli lauantai, mutta haluttiin olla vaan rauhassa ja nauttia ajasta ilman lapsia. Oltiin sen verran väsyneitä, ettei meitä houkutellut leffateatterikaan.

Oli meillä iltalukemisena mukana Konmari ja Ryobin esitekirja, mutta ei taidettu edes avata koko kirjoja vaan katsottiin huoneen televisiossa olleella Chromecastilla Netflixiä. Kätevää, kun nykyään saa lähetettyä telkkariin puhelimesta ohjelmia niin ei tarvii tuijotella yhdessä sitä pientä ruutua.

Käytiin illalla ensin keilaamassa läheisessä keilahallissa. Vaakuna sijaitsee niin keskeisellä paikalla Joensuussa, että siellä käsin on tosi helppo tehdä mitä vaan. Käveltiin alle viisi minuuttia keilahallille ja meillä oli hyvä tuuri, kun keilahalli ei ollut täynnä. Ei oltu nimittäin muistettu varata rataa etukäteen.

Keilailun jälkeen käytiin vielä pienellä happihyppelyllä ulkona katsomassa Joensuun toria ja haettiin kaupasta vesipullot huoneeseen. Katsottiin hetki televisiota ja lähdettiin syömään hotellin yhteydessä olevaan Toreroon. Kirjoittelen Torerosta vielä oman postauksen ja linkkaan sen sitten tähän. Yllätyttiin molemmat Torerosta positiivisesti. Meillä ei täällä Kuopiossa sellaista nimittäin ole niin se oli uusi tuttavuus.

Aamupala tarjoiltiin myös Toreron tiloissa, verhoja oli vaan avattu niin, että aamiaista syöville ihmisille oli enemmän tilaa. Gluteenittomia tuotteita oli runsaasti tarjolla ja kaikkea olisi varmasti saanut pyytämällä.

Luettiin päivän lehtiä ja nautittiin aamiaisesta kaikessa rauhassa. Aamiaisella oli aika rauhallista. Luulen, että hotellissa oli aika hiljainen viikonloppu menossa.

Aamiaisen jälkeen kävimme vielä huoneessa hetken, jonka jälkeen suuntasimme lasten luo mummilaan.

Meillä oli oikein rentouttava ja ihana pikavisiitti kohteena Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa ja käydään aivan varmasti yöpymässä siellä uudelleenkin.

Onko Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa sinulle tuttu hotelli?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Uusittu Original Sokos Hotel Kimmel

Staycation Joensuussa -nautintoja kaikille aisteille

Joensuun taitokortteli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *