Hae
Colour Outside the Lines

Aikuista opiskelijaa saattaa kohdata yksinäisyys

Mä palasin ammattikorkeakouluun tammikuussa ja muistin melkein heti yhden syyn miksi mun opiskelut on junnanneet paikallaan. Tuo syy on yksinäisyys ja jotenkin nyt se vielä korostuu enemmän kuin aiemmin.

Oon aloittanut ammattikorkeakouluopinnot polkuopiskelijana 2015, mutta tulin raskaaksi kesken vuoden ja kärsin todella pahasta pahoinvoinnista läpi raskauden. Useimpina päivinä en pystynyt edes nousemaan sängystä ylös. Tämän takia en saanut tehtyä 60 opintopistettä, joka olisi varmistanut minulle oikean opiskelupaikan tuon vuoden päätteeksi.

Polkuopintojen aikana ryhmäydyin opiskelijoiden kanssa ja tutustuin heihin ihan hyvin. Tulin toimeen ryhmäni ihmisten kanssa ja kouluun oli mukava mennä. 

Hain ammattikorkeakouluun lisähaun kautta 2017 ja yllätyksekseni pääsin sisälle. Koulu alkoi parin viikon päästä. Syksyn opinnot oli mulla melkein kokonaan suoritettuna, joten en hirveästi käynyt silloin koulussa.

Koska en ollut syksyllä paikalla oikeastaan ollenkaan, en tuntenut keväällä ketään ryhmästäni. Kaikilla oli jo ne omat klikit ja kävin syömässäkin yksin. Olin osa ryhmää, mutta silti minua kalvoi yksinäisyys ja se vaikutti myös opiskelumotivaatioon.

En saanut kaikkia opintopisteitä kasaan, että olisin valmistunut ajallaan ja viime vuonna lopetin koulun kesken. Ajattelin, että pieni etäisyys tekee hyvää ja kasvattaa motivaatiota suorittaa tutkinto loppuun.

Tänä vuonna palasin takaisin tutkinto-opiskelijaksi. Jo parin viikon kokemuksella voin sanoa, että yksinäisyys tulee kalvamaan myös tätä koulukokemusta. Olen istunut joka tunnilla yksin ja ainoastaan puhunut opettajille. Kaikilla on omat ryhmät enkä oikein kuulu kenenkään ryhmään, kun minulla on opintoja niin ekalta, tokalta kuin kolmanneltakin vuodelta. Ainut oppilas, jolle olen puhunut, on ruotsin kurssilla ja vain siksi, koska opettaja päätti laittaa meidät pariksi suulliseen tehtävään.

Toisaalta yksinäisyys syö sitä motivaatiota käydä koulussa, mutta toisaalta haluan ajatella sen ajavan minut tekemään enemmän töitä valmistumiseni eteen.

Ja pakko vielä lisätä, että mulla ei ole esimerkiksi töissä mitään ongelmaa saada ystäviä tai tulla toimeen ihmisten kanssa, mutta ammattikorkeakoulussa olen ihan eri viivalla opiskelijoiden kanssa, kun suurin osa on niitä kaikki opiskelijabileet kiertäviä nuoria, joiden kanssa mulla ei ole mitään yhteistä.

Oletko sä löytänyt ystäviä helposti uusissa paikoissa?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA OPISKELUA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Kouluun paluu ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä

Nappaa Timma koodi omaa hetkeä varten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *