Hae
Colour Outside the Lines

Pidetään yhdessä huolta, ettei korona tartu

Vivia meni tänään päiväkotiin ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen. SIIS VIITEEN KUUKAUTEEN! Korona sotki meidän kevään ja kesän ihan täysin.

Tuo viisi kuukautta tuntui ihan ikuisuudelta ja mun henkilökohtainen arvostus kotiäitejä kohtaan nousi ihan urakalla tuossa ajassa. Kun korona rantautui Suomeen ja koulut siirtyi etäopetukseen, oltiin me ekat kuusi viikkoa omaehtoisessa karanteenissa ja nähtiin vain toisiamme. Ulkoiltiin omassa porukassa ja leikkipuistoonkaan emme menneet, jos siellä oli muita. 

Koulujen avaamisen jälkeen löyhättiin vähän ja annettiin esimerkiksi Bean mennä ulos leikkimään oman pihan lasten kanssa. Kesällä Bea oli suurimman osan ajasta äidillään ja me tavattiin ystäviä, käytiin eläinpuistossa ja mökkeiltiin. Ei kuitenkaan uskallettu mennä huvipuistoihin tai matkustaa pääkaupunkiseudulle. Mulla on itselläni yksi meno sovittuna tämän kuun loppuun Helsingissä ja mua jo nyt hirvittää ajatus, että oon menossa sinne junalla. 

Oon niin poikki kuluneesta keväästä ja kesästä, että voisin nukkua viikon putkeen. Ja hei huomasin jo heti vietyäni lapsen päiväkotiin, että mun energiatasot on ihan erilaiset, kun ei tarvitse olla koko ajan toista varten olemassa vaan voin rauhassa keskittyä omiin hommiini. Ihan mahtavaa, että vihdoin voin hetken keskittyä tekemään koulutehtäviä ihan jokainen arkipäivä tän elokuun ajan. 

Ulkomaille en olisi ikinä uskaltanut lähteä tässä maailmantilanteessa ja jos olisin sinne jostain kumma syystä matkustanut, olisin todellakin jäänyt sen jälkeen omaehtoiseen karanteeniin kahdeksi viikoksi kotiin. Koska jos sinne ulkomaille on pakko päästä, pitää pystyä myös se karanteeni kotona viettämään. Nyt ei ole aika olla itsekäs vaan miettiä muidenkin hyvinvointia. 

Meillä on lapsillekin iskostunut hygieniakäytännöt jo päähän. Vivialle on varmaan parhaiten jäänyt päälle kaikki nämä suositukset, koska nykyäänkin kun ei enää olla omaehtoisessa karanteenissa, hän saattaa leikkipuistoon mennessä sanoa, ettei voida mennä sinne koska siellä on ihmisiä. Hän myäs käyttää kauppakeskuksissa käsidesiä AINA käsidesipullon nähdessään. Eli vaikka joka viides sekunti. 

Meillä on lasten (ja myös meidän aikuisten) kesken juteltu tosi paljon käsienpesun tärkeydestä. Olen myös alkanut pitää käsilaukussa pientä käsidesipulloa, joka on ollut ahkerassa käytössä. Turvavälit muihin ihmisiin pidän joka paikassa eikä ole mitään sen ahdistavampaa kuin olla kassajonossa, jossa takana oleva tunkee kiinni välittämättä turvaväleistä. 

korona toinen aalto

Ostin myös jo varulta meille kankaiset kasvomaskit, jos suositus kasvomaskien käytöstä julkisissa liikennevälineissä tulee. Jani siirtyi elokuun alusta tekemään töitä toimistolle ja kulkee sinne bussilla. Meillä myös pitäisi jatkua ensi kuussa ammattikorkeakoulu molemmilla, mutta olen aika varma, että ainakin oma kouluni jatkuu etäopetuksena. Me aiomme noudattaa suositusta kasvomaskeista, toivottavasti sinäkin.

Me kaikki voidaan tehdä osamme koronan leviämisen hillitsemiseksi, kun vain muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit ja ne karanteenisuositukset! Nyt vaan pidetään sormet ja varpaat ristissä, että Suomi selviää tästäkin aallosta mahdollisimman vähillä vahingoilla. 

Aiotko sinä käyttää kasvomaskia? Jos aiot, millaisen hankit? 

 

LUE MYÖS:

En hamstraa koronaviruksen takia, mutta varaudun karanteeniin

2 kommenttia

 1. Muksis kirjoitti:

  Mulla on muutama kankainen (Finlayson) ja kertakäyttömaskeja. Todella vaikea niiden kanssa on hengittää (mulla on epätasapainossa oleva astma), joten varmaan jatkossakin pyrin ensisijaisesti välttelemään tilanteita, jolloin on ihan pakko käyttää maskia. Mutta jos on pakko mennä esim. bussiin, niin totta kai sitten käytän, ellei nyt ihan taju lähde.

  Täällä on myös ollut eskarilainen ja päiväkoti-ikäinen maaliskuun alusta lähtien kotona. Koulu alkaa vasta tällä viikolla, mutta pienempi kävi päiväkodissa pyörähtämässä muutaman tunnin ajan. Mä olen myös painottanut lapsille käsienpesun ja turvavälien tärkeyttä ja tietysti ovat varmasti kuulleet joskus sivukorvalla, mitä aikuiset ovat koronasta puhuneet. 3-vuotias oli siis pk:ssa kysynyt, että ”onko täällä käsidesiä, ettei korona tartu”, niin mulle sitten melkein huudettiin lasta hakiessa, että täällä ei saa mainita korona-sanaa ja pitää olla niin kuin ennenkin. Näin siis pk-seudulla melkein 100 lapsen päiväkodissa. Jäi vähän kumma tunne. Toki lapsille pitää puhua asiasta lapsen tasoisesti, mutta ei kai se tarkoita sitä, että koko asia pitää lakaista maton alle!?

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Mulla myös astma, joka on oireillut siitepölyn kanssa pahasti, joten maski varmasti tuntuisi oikeasti kasvoilla pahalta. Näin ollen olen kyllä kulkenut mieluummin joka paikkaan omalla autolla ja seurailen tuota tilannetta uskallanko koko Helsingin reissua tehdä.
   Aika hullua toimintaa päiväkodissa, kyllähän nyt lapsille pitäisi lapsentasoisesti asiasta jutella. Meillä ihme kyllä sai päiväkotiin mennä ihan sisälle, ei tarvinnut ovelle jättää ja käsienpesua on tehostettu. Mä niin toivon, ettei tämä koronatilanne kovinkaan pahaksi räjähdä, koska itselläni on tulossa rankka ja intensiivinen syksy opiskeluiden osalta ja jos joudun taas etäilemään lasten kanssa, en varmasti jaksa.
   Tsemppiä sinnekin! Pidetään huolta toisistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.