Hae
Colour Outside the Lines
Kaupallinen yhteistyö

Scandic Atlas oli täydellinen paikka viettää laatuaikaa kahdestaan

Kaupallinen yhteistyö: Scandic Hotel Atlas

Meillä oli Janin kanssa kihlajaispäivä juuri ennen joulua. Ollaan oltu kihloissa jo 4 vuotta.

Jani kosi minua Star Wars-leffan jälkimainingeissa hotellissa ja koska tänä vuonna tuli leffaan trilogian kolmas osa juuri sopivasti niin päätettiin juhlistaa kihlajaispäivää samaan tyyliin kuin neljä vuotta aikaisemmin.

Hotelliksi valikoitui Scandic Atlas superhyvän sijaintinsa vuoksi. Scandic Atlas sijaitsee Kuopion torin laidalla. Ajettiin auto parkkiin torin alle, josta oli suora hissiyhteys hotellin aulaan. Parkkimaksun sai hoidettua suoraan hotellin vastaanotossa.

Jani tuli hakemaan minua suoraan töistä ja vei myös sunnuntaina minut hotellilta suoraan avaamaan kauppaa.

Hotellin aulaan on sisäänkäynti myös torin laidalta. (Tämä oli muuten kätevä, kun leffan jälkeen iski nälkä ja haettiin iltapalaa hotellihuoneeseen McDonaldsista. Mäkkärin ja hotellin ovet on vierekkäin, joten päästiin suoraan hotelliin kuumien ruokien kanssa.)

Sisäänkirjaus onnistui nopeasti ja meidät ohjattiin hissiin, joka sijaitsee ravintolan vieressä. Hotellin ravintolahan on siis tuossa toisessa päässä hotelliaulaa ja ravintolan keittiö on hotellin vastaanoton takana. Tila on kompakti, mutta todella toimiva eikä hotelliin tullessa edes huomaa takana sijaitsevaa ravintolaa.

Meidät oli yllärinä sijoitettu Junior Suite-huoneeseen, joka koostuu makuuhuoneesta, olohuoneesta ja saunallisesta kylpyhuoneesta. Olimme neljännessä kerroksessa ja huoneestamme näkyi kävelykadulle sekä hotellin kanssa kulmikkain olevan liiketilan kattoparkkiin. Minusta se oli oikein hyvä sijainti huoneelle, koska huone oli rauhallinen ja vaikka olisimme nukkuneet verhot auki, ei häiriötekijöitä olisi kovinkaan paljon ollut.

Huone oli siisti ja kivasti sisustettu. Siellä oli pehmeä sänky, puhtaalta tuoksuvat lakanat ja televisio makuuhuoneessa. Olohuoneen puolella oli pieni pöytä ja nojatuolit, minibaari ja kirjoituspöytä.

Hotellihuone oli sellainen, että voisin hyvin kuvitella valmistautuvani siellä häitä varten kaasojeni kanssa. Se oli tilava ja viihtyisä sekä siellä oli loistavat valot meikkaamista varten. 

Viihdyimme saavuttuamme huoneessa vain hetken, koska meillä molemmilla oli karmiva nälkä. Olimme tehneet pöytävarauksen hotellin ravintolaan, jonne suuntasimmekin heti, kun olimme saaneet tavarat paikalleen ja ulkotakit pois.

Se hotellin ravintolassa syöminen oli muuten todella fiksu veto. Ihan parasta oli, kun pystyi vain kävelemään alas ravintolaan ja huokaisemaan hetkeksi. Pystyin oikein tuntemaan kuinka työ- ja joulustressi haihtuivat pois illaksi.

Kävimme ensimmäistä kertaa syömässä Grillson-ravintolassa vaikka se on auki muillekin kuin hotellivieraille. Kahdenkeskinen aika on niin kortilla nykypäivänä, ettei ravintolaan pääse kuin harvoin.

Söimme alkupalat, pääruoan ja jälkiruoan, koska olimme menossa iltanäytökseen elokuviin ja sen alkuun oli vielä pitkä aika. Kaikki ruoat olivat herkullisia, mutta pakko hehkuttaa, että alkupalakseni syömäni kantarellikeitto oli ihan taivaallista. Kaikki ruoat sai helposti gluteenittomina ja laktoosittomina.

Koska jouluaattoon oli enää muutama päivä aikaa, oli hotellin ravintolassa aika hiljaista. Olimme myös valinneet ajaksi 16.30, joten pahin ruuhka oli vasta tulossa. Ravintolassa oli hyvä tunnelma, henkilökunta oli ihanan savolaista eli tosi leppoisaa ja lähdimmekin takaisin hotellihuoneeseen iloisina ja vatsat täysinä.

 

Käytiin katsomassa leffassa uusin Star Wars ja hotellilta tämä oli tosi helppo toteuttaa. Koska Scandic Atlas sijaitsee ihan Kuopion keskustassa, on se siitä noin 200 metriä matkaa hotellille. Kävin itseasiassa vielä ennen leffaa nopeasti tuomassa hotellihuoneeseen tavaraa, kun kävimme ostoksilla ja Jani jäi odottelemaan minua elokuvateatterille. Elokuva oli hyvä eikä pettänyt odotuksia. Oli niin ihana, kun leffan jälkeen pääsi todella nopeasti peiton alle, koska hotelli oli niin lähellä.

Minä tulin lähilomalle suoraan työviikon jälkeen ja olin menossa vielä seuraavanakin päivänä töihin, joten en jaksanut innostua saunaan menosta ja Jani joutui saunomaan yksin. Sauna oli oikein hyvän kokonen kahdelle hengelle ja mielelläni olisin siellä käynyt, jos olisin jaksanut. Ehkä menemme pian taas uudelleen lähilomalle.

Sauna lämpesi nopeasti ja siellä oli kuulemma todella lempeät löylyt.

Hotellin lakanat on kuitenkin jotain ihan omaa luokkaansa, koska sänky ja petivaatteet oikein kutsuivat minua nukkumaan. Nukuin paremmin  kuin pitkään aikaan ja olin jo suunnilleen unessa, kun Jani tuli saunasta.

Aamiaista ei tarjoiltu alakerran ravintolassa vaan aamiaissalissa, joka sijaitsi yhdessä hotellihuonekerroksista. Tarjolla oli herkkuja laidasta laitaan ja minua ilahdutti suuresti, että hotellin aamupalalla oli todella paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, jotka olivat erillisessä pöydässä, etteivät ne sekoitu muiden tarjoilujen kanssa.

Aamupalalla oli jonkin verran väkeä, mutta tilaa riitti hyvin kaikille ja saimmekin syödä ihan omassa rauhassa. Meillä ei aamulla ollut aikaa ihan hirvittävästi, koska olin menossa avaamaan kauppaa, mutta jos aikaa olisi ollut, olisimme aivan varmasti käyneet vielä jouluostoksilla ennen hotellilta lähtöä. Aivan nurkallahan olisi ollut Partasen lelukauppa ja kaikki muutkin keskustan liikkeet, joten joulululahjojen hankinta olisi sujunut kuin leikki.

 

Meillä oli oikein ihana viikonloppu ja Scandic Atlas nousi hyvin korkealle lempihotelliemme listalla. Oli ihanaa viettää laatuaikaa vain kahdestaan ja juhlistaa kihlajaispäiväämme. Luulenpa, että Scandic Atlas on vahvoilla myös hääyön viettopaikaksi.

Vaikka olen asunut Kuopiossa koko ikäni, en ollut ikinä ennen käynyt Scandic Atlaksen sisällä, joten oli ihanaa päästä tutustumaan tähän historialliseen rakennukseen.

Onko Scandic Atlas sinulle tuttu kohde?

 

LUE MYÖS: 

IHAN KUIN ELOKUVISSA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Kaupallinen yhteistyö: Scandic Hotel Atlas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.