Hae
Colour Outside the Lines

Elämäni aakkoset 2021

A

Auringonpaiste lumisen talven jälkeen saa sielunkin hymyilemään.

B

Blogi eli meidän perheessä äidin oma aika. Liian usein se jää vähälle huomiolle, mutta yritän joka viikko ottaa itselleni aikaa, koska tämän blogin kirjoittaminen on minulle sitä rentouttavaa puuhaa.

C

Covid-19 eli koronavirus mullisti viime keväänä meidän kaikkien maailman. Ei voitu enää mennä päiväkotiin tai kouluun vaan olinkin yhtä aikaa äiti ja opettaja. Tänä vuonna ollaan onneksi paremmin päästy jo liikkumaan ja uskallettu tehdä asioita, mutta edelleenkin COVID-19 on läsnä arjessa ja uutisissa.

D

Disneylandista puhutaan Vivian kanssa päivittäin, koska me molemmat haluaisimme sinne lomalle. Harmillisesti siihen ei ole nyt varaa eikä puisto ole koronarajoitusten takia auki kuin vasta kesäkuun puolessa välissä.

E

Elämäntaparemontti on ollut mulla vähän tauolla vaikka Jani onkin jatkanut hyvin sinnikkäästi. Paino ei ole kyllä noussut, mutta ei laskenutkaan.

F

G

Gagnamagniô eli Islannin Euroviisuedustaja oli mielestäni tämän vuoden hauskin ja mukaansavetävin kappale. Tykkäsin siitä niin paljon, että lisäsin sen jopa meidän häiden Spotify-listalle.

H

Häiden suunnittelu on jo kovassa vauhdissa, koska meidän häät on jo ensi vuonna! Elokuu 2022 tulee yllättävän nopeasti.

I

Iloinen asenne on nyt selvästi tullut mun tavaramerkiksi. Ja mulla onkin hyvin positiivinen elämänkatsomus suurimman osan ajasta. Haluan silti pystyä puhumaan myös niistä vaikeista ja ehkä kipeistäkin asioista, joita jokaisen elämässä välillä on.

J

Jani on ottanut hoitaakseen meidän perheen elätyksen ja on ollut tosi kannustava mun työnhaussa. Oon hakenut paikkoja koko kevään enkä ole vielä yhteenkään päässyt. Nyt olen kuitenkin alkanut haaveilla, että tekisin somesta itselleni itse työn ja siinäkin Jani on kannustanut koko ajan. Vaikka rahatilanteemme ei ole niin hyvä kuin se voisi olla, jos kävisin päivätöissä, on hän koko ajan tukenut haavettani.

K

Keto tuli meidän elämään viime syksynä ja Jani onkin hienosti pudottanut sen avulla painoa. Mulla vähän takkuaa, koska tekisi mieli koko ajan syödä jotain.

L

Lapsivapaa. Meillä ei ole lapsivapaata kovin usein, mutta silloin kun ollaan lapsivapaalla, siitä nautitaan täysillä eli nukkumalla mahdollisimman paljon varastoon.

M

Merkkivaatteet on asia, joita vannoin vielä muutama vuosi sitten vältteleväni lapsilla. Viime keväänä pienimmän kaappi olikin niitä pullollaan. Hups! Kotona oleilu sai minut selaamaan nettikirppiksiä päivittäin. Nyt olen taas vähentänyt vaatteiden määrää ja myynyt kaikki ylimääräiset pois. Merkkivaatteitakaan ei ole kuin muutama.

N

Normaali arki tuntuu tällä hetkellä todella kaukaiselta ajatukselta. Ainakin sellaisena, johon ollaan totuttu.

O

Opiskelu. Mun amk-opinnot on pahasti kesken ja kaipaan jo kampukselle. Ennen menin kahvilaan tai kirjastoon rauhassa opiskelemaan, pitäisiköhän nyt rakentaa saunaan oma pesä?

P

Parveke oli viime kesänä meillä paikka, jonne mentiin puhaltamaan saippuakuplia, kun oltiin liian laiskoja ulkoilemaan kauempana.

q

Quote eli mietelause tai sitaatti. Oon lukenut Pinterestistä ja Instagramista tosi paljon mietelauseita ja sitaatteja viime aikoina. Ne motivoi, saa ajattelemaan ja osuvat yleensä johonkin mitä on ajatellut pitkään.

R

Ripsiväri. Mistähän löytäisi hyvän ripsivärin, joka oikeasti pitää ripset taivutettuina, joka ei karise ja joka kuin taikaiskusta itsekseen puhdistuisi iltaisin pois ennen nukkumaan menoa?

S

Suklaa on edelleen mun heikkous, mutta olen nyt keton myötä oppinut syömään tummaa suklaata ja määrät on huomattavasti pienempiä kuin aiemmin. Normaali maitosuklaa ei enää edes maistu yhtä hyvältä kuin ennen.

T

Tampere on meidän kesäloman ykköskohde tänä vuonna. Meinataan käydä Tampereella pariinkin otteeseen lasten kanssa. Eka mennään Särkänniemeen ja toisella kerralla perhelomalle tutustumaan Tampereelle.

U

Uimahalli on tullut meille tutuksi kevään aikana. Kuopioon avattiin uusi, hieno uimahalli ja ollaankin käyty siellä lasten kanssa ahkerasti.

V

Vitanallet on jonkun neron keksintö, koska lapset itsekin muistaa, että ne pitää joka päivä ottaa.

W

WandaVision oli taattua Marvel-laatua ja viihdyttikin meitä monena perjantai-iltana tänä keväänä.

X

Xylitol. Pieninkin on nyt oppinut syömään purkkaa ja ollaankin monesti ostettu Herra Hakkarainen-purukumia.

Y

Yhteishaku. Mun esikoinen haki tämän kevään yhteishaussa lukioon. Vielä pitää odotella vastauksia, mutta hän on ensimmäistä vuosiluokkaa, joille tuli ilmainen toisen asteen koulutus eli jonnekin on pakko päästä. Ilman koulupaikkaa ei voi enää jäädä.

Z

Zadaa ja Zalando. Oon myynyt kevään aikana jonkin verran tavaraa Zadaan kautta. Tuskailin myös keväällä bikinien löytämisen vaikeuden kanssa ja löysinkin ne sitten lopulta Zalandolta.

Å

Åland eli Ahvenanmaa mainostaa tosi näkyvästi itseään nyt sekä somessa että televisiossa ja oon todellakin mainonnan uhri, koska haluaisin nyt matkustaa sinne. Tänä kesänä tuo reissu ei ehkä ole mahdollinen, mutta ehkä ensi kesänä.

Ä

Äitiys on tuntunut tänä vuonna jotenkin paljon helpommalta kuin ennen. En tiedä johtuuko se siitä, että lapset kasvavat vai siitä, että olen vihdoin päästänyt irti kaikista paineista, joita sosiaalinen media tuo mun silmille koko ajan. En enää vertaile omaa äitiyttäni muihin vaan olen vaan sellainen äiti kuin olen.

Ö

Östermalm on yksi Tukholman keskustan kaupunginosista ja kaipuu Tukholmaan on ollut tänä vuonna läsnä enemmän kuin koskaan, koska matkustaminen ei ole ollut mahdollista.

miltä sinun elämäsi aakkoset näyttäisivät?

LUE MYÖS:

TÄLTÄ MINÄ NÄYTÄN JA SE ON OKEI

MILTÄ MEIDÄN HÄÄBUDJETTI NÄYTTÄÄ?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.