Hae
Colour Outside the Lines

Disneyland Pariisin Main Street, U.S.A

Disneyland Pariisin matkasta oli haaveiltu siitä asti, kun puisto aukesi ja ensimmäiset mainokset nähtiin Disneyn VHS-kaseteilla. Siksi minä ja pikkuveljeni olimmekin ihan innoissamme, kun pääsimme puistoon sen 20-vuotisjuhlavuonna. Mukana olivat myös silloin 7-vuotias tyttäreni Melissa ja 14-vuotias ystäväni Heidi.

Onnellinen lapsi Disneylandin portilla.

Main Street, U.S.A

Puistoon sisään astuessa kävelee suoraan Main Streetin aukiolle. Main Streetin sisäänkäynnin päällä on juna-asema. Junalla pääsee puiston toiselle puolelle ja näkee maisemia samalla kivasti.

Ensimmäisenä juostiin ostamaan Mikki-korvat!

Pariisin Main Street eroaa hieman muista puistoista. Se on teemoitettu aika samalla tavalla kuin esimerkiksi Floridan Walt Disney Worldin Main Street, mutta Pariisissa rakennukset ovat enemmän 1920-luvun mukaisia ja Floridassa 1900-luvun. Pariisissa on myös sään vaihteluiden takia rakennettu molemmin puolin Main Streetiä katetut käytävät, joita pitkin pääsee kulkemaan Main Streetin toisen päähän. Käytävältä on sisäänkäynnit kaikkiin Main Streetin varrella oleviin kauppoihin ja ravintoloihin.
Fun fact: Walt Disney halusi Main Streetin aukion keskelle huvimajan Kalifornian Disneylandiin, mutta siihen laitettiin lipputanko, jossa on Amerikan lippu. Pariisiin rakennettiin Waltin toivoma huvimaja ja se onkin ainutlaatuinen, koska muissa puistoissa sitä ei tuossa kohti ole.

Kannattaa muuten ottaa hotellilta puiston päiväohjelma sekä kartta ja oikeasti tutustua niihin ennen puistoon menoa! Tämän voi tietysti tehdä myös jo kotona Disneyn verkkosivujen tai sovelluksen avulla. Kartta kannattaa pitää myös puistossa mukana, koska se helpottaa laitteille suunnistamista. Muutama laite on sen verran syrjässä, että ne saattaa muuten jäädä näkemättä. 
Me olimme Disneylandissa kaksi yötä ja kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä tulimme paikalle jo heti aamusta, jotta mäkisimme mahdollisimman paljon. Menimmekin ensimmäisenä päivänä heti Disneylandin puistoon ja päätimme, että menemme sinne minne huvittaa, koska seuraava päivä on kokonaisuudessaan aikaa olla puistossa. Emme lukeneet siis ohjelmaa ollenkaan. Satuimme kuitenkin sopivasti puistoon juuri kun päivän paraati oli menossa! Se oli mahtava aloitus puistopäivälle. Paraati vaihtuu vuosittain, tuolloin oli menossa juhlavuoden paraati.
Main Streetin päässä on se kuuluisa Prinsessa Ruususen linna. Se häämöttää kaukaisuudessa jo heti, kun porteista astuu sisälle. Ja koska nyt vihdoin olimme siellä linnan luona, niin tottakai siitä piti ottaa paljon kuvia.
Linnan läpi kävellään Fantasylandiin. Linnan sisällä on kristalliliike sekä yläkerrassa Prinsessa Ruususen tarina kerrottuna lasimaalauksilla. Siellä kannattaa käydä! Sieltä on myös kivat näkymät Fantasylandiin. 
Meitä harmittaa edelleen, koska meiltä meni täysin ohi, että linnan allekin olisi päässyt! Siellä on Prinsessa Ruususesta tuttu lohikäärme, jota ei muista Disneyn puistoista löydy. Käykää siis ehdottomasti myös linnan alla! Perheen pienimmille lohikäärme saattaa olla liian pelottava. 

 
Minni-korvat, Tähkäpää-peruukki, uusi paita ja monta kassillista ostoksia.

Me testasimme Main Streetin ravintoloista kaksi. Molemmissa kävimme lounasaikaan. 
Ensimmäisenä päivänä menimme Casey’s Corneriin, koska emme olleet tehneet pöytävarausta ensimmäiselle päivälle ja päätimme mennä ekaan paikkaan, joka tulee vastaan, kun nälkä iskee. Meillä oli lounaskupongit, joilla meidän olisi periaatteessa pitänyt saada annoksemme ilman lisämaksua, mutta tiskille sattui harjoittelijatyttö, joka ei oikein osannut kunnolla englantia. Hän otti tilauksemme ja lopulta jouduin maksamaan yhden aterian kuponkien lisäksi. Ruoka oli peruspikaruokaa eli hampurilaisia ja ranskalaisia. Ei ollut niin erikoista, että menisin uudelleen. Ravintola oli niin täynnä, että menimme ulos syömään ja istuimme kiviaidan päällä. Ei tuo meidän tunnelmaa latistanut, kun olimme vihdoin Disneylandissa. 
Toisena päivänä kävimme lounaalla Plaza Gardens Restaurantissa, jossa oli tarjolla buffet-lounas. Tämä oli todellakin rahansa arvoinen paikka! Buffet-pöydässä oli myös lasten osio erikseen. Söimme vatsat täyteen ja ravintola ei ollut edes kovin täysi meidän pöytävarauksen aikaan.  Syy selvisi heti, kun astuimme ulos ravintolasta ja huomasimme, että siellä oli paraati meneillään. Ihmiset olivat siis jo hyvissä ajoin jääneet odottamaan paraatia ja muualla oli aika tyhjää! Vinkkinä siis: menkää laitteisiin paraatien aikana niin jonot ovat lyhyemmät! Paraatithan ovat päivästä toiseen samat eli jos olette puistossa useamman päivän niin ette jää mistään paitsi. 
Vaikka paraatista meni alku ohi, kerkesin nähdä Arielin! 

Main Street johtaa tosiaan Prinsessa Ruususen linnalle, jonka läpi pääsee Fantasylandiin ja aukiolta ennen linnaa haarautuu tiet muihin osiin puistoa.

Seuraavassa Disneyland Pariisi-postauksessa kerronkin enemmän Fantasylandista ja mitä kaikkea se pitää sisällään.

Oletko sinä käynyt Disneylandissa? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.