Hae
Colour Outside the Lines

Tukholman kuninkaanlinna

Matkakuume kasvaa, joten postaan vanhoista reissuista, kun uudet ei ole tällä hetkellä mahdollisia. Tällä kertaa matkakohteena Tukholman kuninkaanlinna.

Tukholman kuninkaanlinna on rakennettu jo 1600-luvulla ja seisoo samalla paikalla kuin ennen sitä olemassa ollut kuninkaanlinna.

Tukholman kuninkaanlinna sijaitsee Tukholman vanhassakaupungissa ja vanhassakaupungissa kävellessä on vaikea olla huomaamatta kuninkaanlinnaa, koska se on niin massiivinen. Sen sisällä on melkein 1500 huonetta!

Tukholman kuninkaanlinnaan pääsee tutustumaan turistina, koska se sisältää useamman eri museon. Normaalitilanteessa museot ovat auki niin kesällä kuin talvellakin, mutta nyt koronatilanne on vaatinut museoiden sulkeutuvan. Toivotaan tilanteen nopeaa hellittämistä niin museoihin pääsee taas tutustumaan. Uutisia ja aikatauluja voi seurata Tukholman kuninkaanlinnan virallisilta nettisivuilta.

Kuninkaanlinnasta löytyvät seuraavat museot: 

 • Tre Kronor
  Museo, joka esittelee vanhan, tulipalossa tuhoutuneen linnan historiaa.
 • Livrustkammaren
  Kuninkaanlinnan museo, joka esittelee kuninkaallisiin liittyviä esineitä (ja josta kuvat tässä postauksessa on otettu). 
 • Kuningas Kustaa kolmannen antiikkimuseo
  Kuninkaanlinna kellarissa sijaitseva museo, joka esittelee kuningas Kustaa kolmannen 1700-luvulla hankkimia antiikkiveistoksia.
 • Aarrekammio (Skattkammaren)
  Täällä pääset tutustumaan Ruotsin kruununjalokiviin. Tämäkin museo sijaitsee linnan kellarissa. Museon yhteydessä on pieni matkamuistomyymälä.  
 • Kuninkaallinen asevarasto
  Esittelee kuninkaallisia, historiallisia aseita, pukuja ja seremonioissa käytettäviä tarvikkeita.

 

 

Itse olen käynyt Livruttskammarenissa eli tutustumassa linnan sisätiloihin ja kuninkaallisiin esineisiin sekä aarrekammiossa katsomassa kruununjalokiviä. Molemmat museot olivat hienoja ja käymisen arvoisia. Haaveilen, että pääsisimme Janin kanssa kahdestaan Tukholmaan tutustumaan myös asevarastoon. Se kiinnostaisi häntä varmasti.

Tukholman kuninkaanlinna on hyvä reissukohde vaikka ei museoihin menisikään sisälle. Varsinkin ulkona tapahtuva vahdin vaihto on suosittu tapahtuma ja me olemme itsekin joskus sattuneet paikalle sopivasti sen aikaan. Koska Suomessa ei kuninkaallista perhettä ole, on vahdin vaihto elämys, jota ei Suomessa näe.

 

Museoihin on yleensä tarjolla sekä yksittäisiä lippuja että yhteislippuja, joilla voi tutustua useampaan museoon samana päivänä. Jos on aikaa niin tämä on tosi kätevää, koska kaikki museot ovat lähekkäin toisiaan. Museolipuista saa myös alennusta usein eri korteilla, esimerkiksi Silja Linen Club One-kortilla on aiemmin saanut useista Tukholman museolipuista alennusta.
Tukholmassa lapset pääsevät museoihin ilmaiseksi ja usein alennuksia on myös vielä nuorille aikuisille. Kannattaa siis muistaa ottaa passi mukaan.

 

 

Meille kaikista tutuin on Tukholman kuninkaanlinnan lahjamyymälä, jonne pääsee ilman museolippuakin. Olemme käyneet siellä useita kertoja ja sieltä on ostettu myös VIvian rakas pupupehmolelu, kun vielä odotin Viviaa. Suurin osa postauksen kuvista onkin siltä reissulta peräisin. Kävimme myöhemmin hakemassa varapupun oikean pupun tilalle, jos se sattuu hajoamaan tai häviämään.
Ja hyvä niin, koska nyt pupu on jo niin rakastettu, että se alkaa ratketa liitoksistaan. Luulen, että joudumme laittamaan alkuperäisen pupun kohta eläkkeelle ja tyytymään varapupuun. Ehkä pääsemme pian Tukholman kuninkaanlinnan lahjamyymälään katsomaan onko siellä meille uutta pupua vanhojen kaveriksi.

Oletko Tukholman kuninkaanlinna sinulle tuttu matkakohde?

 

LUE MYÖS:

NÄIN PÄÄSET TUKHOLMAN MALL OF SCANDINAVIAAN

TUKHOLMAN HISTORISKA MUSEET

ÖSTERMALM SALUHALL ELI TUKHOLMAN KAUPPAHALLI

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.