Hae
Colour Outside the Lines

Nintendo Switch ja koko perheen Mario Kart

Mistähän sitä aloittaisi?
Nintendo Switch, pelimaailman sillisalaatti. Käsikonsoli, kotikonsoli, pöytäkonsoli. Ohjaimet kiinni, ohjaimet irti, ladattavat ohjaimet, Pro-ohjain, liikkeentunnistimet. Yhdestä paketista löytyy useita eri mahdollisuuksia pelata tai jokaiselle pelaajalle se mieluisin.

Switch kehitettiin vastaamaan erilaisten kuluttajien ja pelikulttuurien yhteensovittamiseen, jossa konsolia voi pelata sosiaalisten kohtaamisten ohella koulun jälkeen kavereiden kanssa tai yksin kotona sohvalla. Syvällä sisimmässään Switch haluaa kuitenkin olla käsikonsoli. Verrattaessa markkinoilla oleviin suurimpiin kilpailijoihin Xbox Oneen ja Playstation 4 Switchin pieni koko ei mahdollista suuria tehoja ja isoa kovalevytilaa. Switchin kilpailukyky on monipuolisuudessa, liikkuvuudessa ja Nintendon tutuissa yksinoikeuspeleissä, joita ei muille alustoille saa.
Kaupasta kotiin kannettu pakkaus sisältää pienen tablettitietokoneen tyylisen kosketusnäyttöyksikön, kaksi Joy-con ohjainta, konsolin telakan TV:hen liittämistä varten sekä vaadittavat johdot. Ohjaimia voi käyttää joko liitettynä näytön molemmin puolin, yksittäin irrallisina pieninä ohjaimina tai liitettynä yhdeksi perinteisemmäksi ohjaimeksi erilliseen ohjainkehykseen. Parasta kahdessa pienessä ohjaimessa on se, että ohjaimet toimivat myös yksittäin yhtenä miniohjaimena, jolloin niillä voi pelata kaverin kanssa hankkimatta lisäohjaimia. Mikäli konsolilla pelataan paljon TV:n välityksellä tai Joy-con ohjaimet tuntuvat liian pieniltä kädessä, Nintendo tarjoaa erikseen ostettavaa Pro-ohjainta, joka on erittäin miellyttävän tuntuinen ja laadukas peliohjain.

Pelit ja ohjaimet tukevat pelaajan liikkeitä, jolloin ohjaimia voi heilutella, kääntää ja vääntää pelatessa. Liikkeentunnistus on tuttua jo Nintendo Wiin ajoilta ja Nintendo on hienosti kehittänyt tekniikkaa eteenpäin. Mikäli konsolia pelataan ohjaimet kiinnitettynä, käytettävien liikkeiden määrä luonnollisesti vähenee, jolloin turvaudutaan enemmän perinteisiin painikkeisiin. Voit aloittaa pelin esimerkiksi bussissa ja kotiin päästyäsi voit liittää konsolin telakkaan, jolloin pelikuva siirtyy suoraan televisioosi keskeyttämättä peliä. Enää WC- tai jääkappireissut eivät keskeytä peliäsi vaan voit ottaa pelin mukaasi telakasta ja jatkaa peliä siellä minne tahansa oletkin menossa.
Nintendon perinteikkääseen tapaan konsolille myydään kaikenlaisia lisävarusteita ja härpäkkeitä. Näistä ehdottomasti hyödyllisimmät ovat kantolaukku, näyttöä suojaava panssarilasi ja Pro-ohjain pidempiin pelisessioihin. Itse totesin myös toisen latausjohdon hyödylliseksi, jolloin telakan johtoa ei tarvitse irrottaa television takaa mukaan otettavaksi. Useamman pelin hankinnan jälkeen Switchin tallennustila loppuu aika nopeasti, joten useinmiten pelajaalla on edessään myös ylimääräisen muistikortin hankinta.

Switch on parasta kaveriporukan tai perheen kesken pelatessa. Erilaisia pelejä löytyy moneen makuun ja konsoleita yhdistämällä on mahdollista pelata jopa 16 hengen porukassa. Yhdellä konsolilla pystyy neljä henkeä pelaamaan vaivattomasti niin reissussa kuin kotisohvalla. Tänään pelataan yhtä Nintendon pitkäikäisimmistä viihdyttäjistä eli Mario Kartia.
Pelissä pystyy säätämään vaikeusastetta autojen nopeuden mukaan. Peliin saa laitettua päälle myös lisäavustimen, joka pitää perheen pienimpien (tai huonoimpien) autot automaattisesti radalla. Peliä voi pelata perinteisillä näppäimillä ja tatilla tai ottaa käyttöön liikeohjauksen, jossa ohjainta käännetään kuin rattia autoa ohjaten. Ohjaimelle voi tietenkin ostaa ratinmuotoisen kuoren, jolloin pääsee vielä paremmin fiilikseen käsiksi.
Pelistä löytyy 48 täysin erilaista mielikuvituksellista rataa, joissa pelaajat pääsevät ajamaan pitkin seiniä, veden alla, kummitustalossa ja laskettelurinteessä etsien nopeinta reittiä, hidastaen muita kilpailijoita erilaisilla aseilla ja väistellen muiden hyökkäyksiä. Vaikka luulit jo voittaneesi, toisen pelaajan oikein ajoitettu kilven heitto saattaa pudottaa sinut pois kärkikappailusta vielä maaliviivalla. Pelissä on tapahtumia ja yllätyksiä niin paljon, ettei kukaan ole ennakkosuosikki, vaan ihan vasta-alkajatkin voivat pärjätä kokeneempia kuskeja vastaan.
Ensi viikolla aiheena on Playstation 2.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.