Hae
Colour Outside the Lines

Omena-hotelli yllätti helppoudellaan

*Kaupallinen yhteistyö Omena-hotellin kanssa

Vietimme viime viikonloppuna Kaksplussan verkostoblogien pikkujouluja Tampereella. Vain pieni osa meistä asuu oikeasti Tampereella tai sen läheisyydessä, joten valtaosa tarvitsi yöpaikan.
Hotelliksi valikoitui Tampereen keskustassa Omena-hotelli helppoutensa vuoksi. Hotelli sijaitsee Tampereen vilkkaimman ostoskadulla, Hämeenkadulla, melkein vastapäätä Stockmannia. Hotellin ikkunoista on näkymät suoraan keskustaan. Kaikki palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. 
Omena-hotelliin oli todella helppo löytää ja sekä rautatieasemalle että linja-autoasemalle oli lyhyt matka. Hotelliin oli muuten kaksi erillistä sisäänkäyntiä, toinen Hämeenkadulla ja toinen nurkan takana Aleksanterinkadulla. Tämä aiheutti meissä hieman hämmennystä, kun emme Marian kanssa tienneet olevamme eri sisäänkäynneillä hotellille saapuessamme ja viestittelimme toisillemme olevamme ovella näkemättä toisiamme. 
Omena-hotellit tarjoavat lisäpalveluna aikaisempaa tuloaikaa hintaan 10€. Tämä oli ihan pelastus ainakin minulle, koska minulla oli mukana kassillinen joululahjoja, jotka olivat menossa Tampereen suunnalla asuville sukulaisille enkä halunnut viedä tavaroita mukanani pikkujoulurientoihin. Normaali sisäänkirjausaika olisi ollut klo:16.00, lisäpalveluna maksettuna sen sai aikaistettua alkamaan klo:14.00. Tarjolla on myös myöhäinen uloskirjaus, joka myöhäistää uloskirjausta kahdestatoista neljääntoista eli tuon samaisen kaksi tuntia ja maksaa myös sen 10€.
Hotellivarauksen tehtyään saa tekstiviestillä ovikoodin yöpymisaamuna. Tekstiviestissä luki ovikoodin lisäksi sisään- ja uloskirjautumisajat. Sama ovikoodi kävi sekä ulko-oveen että huoneeseen. Huomasimme myös, että koodit olivat kerroskohtaiset, koska vietimme iltaa yhdessä huoneessa ja toisessa kerroksessa yöpyneet eivät päässeet omalla koodillaan takaisin meidän kerrokseemme. Hyvin muuten mahtui huoneeseen 10 naista syömään ja meikkaamaan, siitä plussaa!  
Yövyin huoneessa yhdessä bloggaajakollegani Minnan kanssa. Tässä oli hauskaa se, ettemme olleet Minnan kanssa koskaan tavanneet ennen samaan huoneeseen majoittumista. Olimme siis vähän kuin sokkotreffeillä. 
Parisängyn alla oli puinen sokkeli, joten sänkyjä ei saanut erilleen. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos on kaveriporukalla liikenteessä eikä halua nukkua kenenkään vieressä. 
Huoneemme sijaitsi hotellin viidennessä kerroksessa ja huoneemme ikkunasta näkyi Hämeenkadulle. Hotellissa oli hissi, joten sinne oli helppo tulla matkalaukunkin kanssa. Hissi oli myös tarpeeksi iso, että siihen olisi mahtunut lastenvaunujen kanssa. 
Huoneen varusteluun kuului parisänky, kaksi vuodetuolia, pöytäryhmä, mikro, vedenkeitin, pieni jääkaappi ja hiustenkuivain. Lastenkin kanssa olisi siis helppo yöpyä hotellissa, koska pöydän ääressä pystyisi syömään mikropuurot ja juomaan iltateet tai -kaakaot. 
Huone on hyvin varusteltu. Taustalla näkyy sänkynäni toiminut vuodetuoli levitettynä. 
Tosi paljon plussaa kokovartalopeilistä, jota ei läheskään joka hotellista löydy! 
Nukuin itse tuollaisella levitettävällä vuodetuolilla. Tuolin sisältä paljastui retkisänky, joka levitettiin. Patja oli yllättävän mukava jopa tällaiselle selkävaivaiselle kuin minä. Ainut miinus oli aamulla, kun edellisen päivän korkkaritanssissa kipeytyneet jalat eivät meinanneet millään päästä matalalta sängyltä ylös. Meidän huoneessamme vuodetuolit oli sijoitettu ikkunan viereen, joissain huoneissa siellä näytti olevan parisänky kuten Marian kuvista näkyy. Itsehän olen todella kevyt nukkuja yleensä ja herään yön aikana kaikkiin pieniinkin ääniin. Pelkäsin hieman, että ikkunasta kuuluu ääniä, mutta Hämeenkadullahan ei saa ajaa autolla ja seinät olivat paksua kiveä, joten ulkoa ei kuulunut yhtään mitään. En tiedä johtuiko se viinistä vai väsymyksestä, mutta tuolla Omena-hotellin vuodetuolilla nukuin paremmin kuin pitkään aikaan. En herännyt edes siihen, kun Minna saapui baarista yön pikkutunteina. 
Aamulla lähdin itse pikkuveljeni luokse kylään enkä kaivannut aamupalaa, mutta sellainen olisi ollut tarjolla lähikahvilassa. Aamiaisen olisi saanut ostettua valmiiksi huonetta varatessa hintaan 9,20€ ja samaan hintaan sen sai myös hotellivarausta kahvilassa näyttämällä. Maria kävi aamiaisella, joten kurkatkaa sieltä mitä hän aamiaisesta piti! 
Kävin aamulla vielä pikaisen ostoskierroksen Stockmannilla ja jätin tavarat huoneeseen. Tätä helpotti tuo hotellin huippusijainti! 
Omena-hotelli oli minulle uusi kokemus ja positiivinen yllätys! Saatammepa tehdä perheretken Tampereelle jossain vaiheessa ja yöpyä Omenassa. Molemmat pikkuveljeni asuvat Tampereella, mutta kummankaan luona ei ole tarpeeksi tilaa majoittaa meitä kaikkia viittä. 

Oletteko te yöpyneet Omenassa? 

 

 

2 kommenttia

  1. petra kirjoitti:

    Mie olen yöpynyt Ompussa kerran aikaisemmin kun käytiin kaverin kanssa joskus 6-7v sitten kuuntelemassa simple plania helsingissä 😀 Tampereen Ompulle oli helpompi suunnistaa, mut ehkä se johtuu siitä et Tampere on mulle tutumpi kaupunki ku Helsinki 😀

  2. Maria Kojola / Nyt Heti kirjoitti:

    Oli kyllä kiva reissu! Seuraavia juhlia odotellessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.