Hae
Colour Outside the Lines

Bohemian Rhapsody

Koska olen syntynyt kasarilla, on radiossa aina soinut Queen. Muistan kappaleet vahvasti jo lapsuudestani. We are the Champions ja We Will Rock You ovat ainakin kappaleita, joilta kukaan ei varmasti ole välttynyt. 

Mielestäni elokuvan nimikkokappale Bohemian Rhapsody on ehdottomasti yksi parhaista kappaleista mitä maa päällään kantaa. Melissa osasi kappaleen ulkoa jo nelivuotiaana, koska huudatimme sitä pitkillä automatkoilla useaan kertaan. Ja jos et ole vielä tutustunut, niin käyhän katsomassa YouTubesta Muppettien versio tästä biisistä. 
En kuitenkaan ollut koskaan aiemmin tutustunut Queenin tai Freddie Mercuryn tarinaan sen enempää. Onhan yhtye alkuperäisellä kokoonpanollaan lopettanut jo lapsuudessani. Bohemian Rhapsodyn tullessa elokuvateattereihin, kiinnostuin tuosta minulle tutusta, mutta silti tuntemattomasti yhtyeestä ja sen johtohahmosta. Olimme menossa katsomaan elokuvaa leffateatteriin, mutta tämä meidän sairastelukierre on laittanut suunnitelmat useamman kerran uusiksi. 

Vuokrasimme elokuvan sen ilmestyttyä suoratoistoihin. En voi muuta kuin suositella tätä lämpimästi ihan kaikille! 


Elokuva on tehty huikealla tavalla. Vaikka se on kaksi tuntia pitkä, ei elokuva ole missään vaiheessa pitkäveteinen. Juoni soljuu koukuttavalla tavalla eteenpäin. Musiikkia on mukana todella paljon ja suurin osa kappaleista on niitä, joiden mukana voi laulaa, tai ainakin hyräillä, koska ne ovat niin tuttuja. 
Rami Malek on ihan huikea Freddie Mercuryna. Roolisuoritus on todellakin Oscarin arvoinen. Minulla oli Freddie Mercurysta muistikuva vain lyhythiuksena, viiksekkäänä, valkoisessa vaimonhakkaaja-paidassa ja niittikoru käsivarressa. Enkä varmasti ole ainut, joka tämän Tom of Finland-tyylisen asun muistaa. Elokuvasta selviää tuon ikonisen asun olevan peräisin legendaarisen Live Aid-konsertista. 
Freddie Mercury oli kuitenkin niin paljon muutakin. Hän oli karismaattinen esiintyjä, mutta myös väärin ymmärretty ihminen. Hän rakasti kissojaan yli kaiken ja hänellä oli niitä jossain vaiheessa jopa kymmenen yhtä aikaa. Kissoilla oli omat huoneet ja ne hemmoteltiin pilalle. Rakkaus kissoja kohtaan oli hienosti esillä myös elokuvassa. 
Minut yllätti elokuvassa Freddie Mercuryn hampaat. Elokuvassa annetaan ymmärtää, että hampaat olivat Mercurylle hieman arkakin asia. Koska itsekin kärsin virhepurennasta enkä todellakaan ole tyytyväinen hammaskalustoni ulkonäköön, samaistuin tuohon faktaan täysin. Myöhemmin viikset peittivät ylähuulen ja sen alla olevat hampaat sen verran hyvin, ettei tuota virhepurentaa ehkä edes huomannut niin pahasti. 
Elokuvan puvustus oli aivan ilmiömäistä. Elokuvahan alkaa vuodesta 1970, jolloin Queen on perustettu ja ajan tyyli tulee hyvin esille näyttelijöiden vaatetuksesta. Voin vaan kuvitella miten iso tyyli-ikoni Freddie Mercury on ollut aikanaan, koska hänen vaatekaappinsa elokuvassa oli aika kadehdittava. 
YouTubesta löytyy monia videoita elokuvasta ja oikeista esiintymisistä rinnakkain, joista näkee kuinka paljon elokuvan tekijät ovat oikeasti kiinnittäneet huomiota kaikkiin pikkuseikkoihin niin puvustuksessa kuin roolihahmojen liikehdinnässä. 
Bohemian Rhapsody on elokuva, josta nauttivat niin Queenin fanit kuin sellaisetkin, jotka eivät ole kuin joskus muutaman kappaleen radiosta kuulleet. 

Joko sinä olet nähnyt Bohemian Rhapsodyn? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *