Hae
Colour Outside the Lines

Silja Serenaden Deluxe-hytti

Käytiin Janin kanssa muutama vuosi sitten Tukholmassa viikonloppureissulla ja mentiin yli Silja Serenadella yön yli reittimatkustajina. Koska matka tosiaan kesti koko yön, yövyimme ensimmäistä kertaa kahdestaan vähän paremmassa hytissä. Meillä oli nimittäin Silja Serenaden Deluxe-hytti enkä ollut koskaan aiemmin ollut sellaisessa.
Meillä oli Deluxe-hytti Promenade-näkymällä. Näitä olisi ollut myös tarjolla merinäkymällä, mutta ajattelimme, että hytissä on enemmän valoa, kun olemme promenade-kävelykadulle päin, jos vaan haluamme pitää verhot avoinna. Oltiin matkalla kevättalvella, joten iltaisin ja öisin merinäkymä olisi ollut vähän turha, kun on niin pimeää.
Hytin koko on 14 neliömetriä eli se on hieman isompi kuin perinteinen A- tai B-hytti. Tilantuntua tuo myös parisänky, joka on sijoitettu keskelle huonetta eikä seinillä ole alemmista hyttiluokista tuttuja kerrossänkyjä. Hytit uudistettiin vähän ennen meidän matkaa ja uudistus toi mukanaan raikkaan tuulahduksen. Värivalinnat on osuneet ihan nappiin ja hytti on kaunis kokonaisuus. Itse rakastuin eniten sängyn päätyseinällä olevaan taulukollaasiin.
Deluxe-hytit sijaitsevat kannella 11 ja ne on sijoitettu niin, että hyttikäytävälle ei pääse kuin omalla hyttikortilla. Tämä tietysti vaatii, että jokainen ovista kulkija sulkee oven perässään kunnolla. Joillakin risteilyillähän meno hyttikäytävillä saattaa olla aika villiä, mutta tässä hyttiluokassa emme kuulleet käytävältä yhtään mitään enkä usko käytävän olevan milloinkaan meluisa. Hytissä sai siis nukkua aivan rauhassa.

Deluxe-hyteissä on minibaari, jonka sisältö kuuluu hytin hintaan. Minibaari sisälsi tölkkeinä virvoitusjuomia ja olutta, pullotettua vettä ja pari pientä pulloa kuohuviiniä.

Deluxe-hyttien hintaan kuuluu myös erikoisaamiainen, joka tarjoillaan eri ravintolassa kuin maksullinen buffet-aamiainen. Tämä oli kiva lisä ja mä oon jokaisella matkalla tämän jälkeen maksanut aamiaisesta extraa, että päästään erikoisaamiaiselle.

Silja Serenaden hytit on saaneet uuden ilmeen, mutta vessoille ei ole tehty mitään. Samanlaiset vessat on myös muissa hyttiluokissa (paitsi niissä kalliimmissa ja isommissa hyteissä saattaa olla erilaiset).
Meille hytti oli just passeli ja kuljettiin tällä laivalla tosiaan vaan yhteen suuntaan, koska lennettiin toiseen suuntaan.
Silja Serenaden Deluxe-hytti oli minusta ihana lisä, kun oltiin matkalla kaksin eikä lapsia ollut mukana häiriköimässä menoamme. Me nukuttiin pitkään, syötiin hyvin ja nautittiin siitä, että saatiin keskustella ilman, että joku keskeyttää koko ajan. Aivan varmasti valitaan tämmöinen hyttiluokka uudelleenkin, jos mennään kaksin matkalle. Hytissä oli kyllä levitettävä vuodesohva eli periaatteessa kai sinne olisi ainakin yksi lapsi mahtunut, mutta lasten kanssa ollaan tykätty joko Promenade-hytistä tai perhehytistä.

Ootko sä koskaan yöpynyt DeLuxe-hytissä laivalla? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKUSTELUA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS 

LUE MYÖS: 

Silja Symphonyn muumiperhehytti

Uudistuneen Silja Serenaden A-hytti
Siljan friendSHIP-ranneke takaa hauskuuden risteilyllä

5 kommenttia

 1. Anne kirjoitti:

  Nyt hiihtolomalla ollaan menossa ensimmäistä kertaa deluxe hyttiin ja tässä mietittiin, onko se aamupalan aika miten sitova kun lukee ”varaus klo 7” vai voiko sinne mennä myöhemminkin vai pitääkö olla just tohon aikaan?

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Moikka ja kiitos kommentistasi ❤ Tarkistin asian Siljalta ja jos olette menossa Silja Linen risteilyn Deluxe-hyttiin ja erikoisaamiaiselle, saa aamiaiselle mennä aukioloaikojen puitteissa. Eli se klo:7.00 on aamiaisen alkuaika. Kannattaa tarkistaa alkamis- ja loppumisaika vielä risteilyohjelmasta! Itse tykkään käyttää sitä Siljan omaa sovellusta, kun siellä näkyy reaaliajassa kaikki ohjelma.

 2. Anne kirjoitti:

  Kiitos tuhannesti ❤ Silja Symphonyn erikoisaamiainen on juuri kyseessä. Viime vuonna oltiin perhehytissä ja nyt varattiin 2 Deluxe hyttiä niin mies saa valvoa isompien lasten kanssa omassa hytissään kun me 3v kanssa aletaan aiemmin unille 😄
  Ja sovellus löytyykin jo puhelimesta.

 3. Jukka Tienhaara kirjoitti:

  Kunhan käyt 7-10 välissä se riittää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *