Hae
Colour Outside the Lines

DIY: Uusi kattolamppu makuuhuoneeseen

Meidän makuuhuoneen valaistus on ollut koko tässä asunnossa asumisemme ajan vähän vaiheessa. Aiemmin makuuhuoneessa oli Ikean STOCKHOLM kattokruunu, mutta se oli sängyn päälle aivan liian suuri, joten möimme sen pois noin vuosi sitten. Siitä asti meillä roikkui makuuhuoneessa pelkkä nippusiteellä rullalla oleva johto, jonka päässä oli polttimo. Ei mikään kovin kaunis ratkaisu. 
Halusin makuuhuoneeseen jonkun simppelin, mutta kauniin valaisimen, joka ei myöskään maksaisi kovin paljon. Siitäpä se pulma sitten syntyikin enkä jaksanut kovinkaan valaisimesta ottaa stressiä. Kunnes yksi päivä Pinterestissä kohdalle osui ihanan yksinkertainen, puuhelmillä koristeltu valaisin. 
Siitä se idea sitten lähti. Hyödynsin valaisimeen sen vanhan johdon, joka meillä jo oli ja kävin askarteluliikkeessä ostamassa puuhelmiä. Kertoessani myyjälle mihin helmet olivat menossa, vastasi hän myyneensä useammalle henkilölle helmiä samankaltaiseen projektiin. 
Jani irrotti johdon niin, että sain pujoteltua helmet johtoon ja kiinnitti johdon sitten uudelleen. Jos pelkäät unohtavasi kuinka johdot alunperin olivat, ota kuva johdoista irrotusvaiheessa tai merkitse ne maalarinteipillä. Itse en olisi tätä johdon katkaisua uskaltanut edes tehdä, joten annoin Janin hoitaa sen. 
Isäni tuli poraamaan kattoon reiän, johon hän laittoi johdolle koukun. Meillä ei ollut omaa iskuporakonetta eikä tikkaita, joten pyysin isääni siksi apuun. Onneksi hän mielellään auttaa projekteissani. 
Ostin lamppuun vielä Ikeasta led-lampun. Mietin pitkään pitäisikö lamppuun laittaa jonkinlainen varjostin, mutta päätin tykkääväni valaisimesta juuri tällaisena ilman varjostinta enemmän. Jos varjostinta joskus kaipaa, saa valaisimen helposti uudistettua. Koko projektin hinnaksi tarvikkeineen tuli alle neljäkymmentä euroa. Ei yhtään paha hinta minun mielestäni. 

Mitä mieltä olet meidän uudesta lampusta? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.