Hae
Colour Outside the Lines

Omistan pitkästä aikaa nahkatakin

Oon niin onnellinen, koska omistan taas pitkästä aikaa nahkatakin -tai siis keinonahkatakin.

Mulla oli aiemmin kirppikseltä hankittu keinonahkatakki, jossa oli punaisia kukkia. Käytin sitä todella paljon. Kyllästyin siihen kuitenkin muutaman vuoden jälkeen, koska kukkakuvio ei ollut mitenkään ajaton.

Nyt silmääni osui tämä Vero Modan ajaton malli Oulun Sokoksella, kun oltiin Janin kanssa Oulussa yötä häämatkallamme. Menin etsimään Sokokselta itselleni housuja, jotka löysinkin ja siellä oli tämä takki koossa L. Kokeilin sitä ja rakastuin, mutta takki oli sen verran nafti hihoista, että käsiä oli vaikea liikuttaa eteen (jos sulla on yhtään paksummat kädet, tiedät mistä puhun).

Kysyin seuraavaa kokoa myyjältä, mutta heillä oli jäljellä vain kaksi takkia -se mun kokeilema L ja yksi koossa S.

Takki jäi harmittamaan, koska hintaa sillä oli vain 49,95€, joka ei ole mun mielestä paha hinta keinonahkatakista ja malli olisi ollut ajaton eli olisin voinut käyttää takin oikeasti puhki ennen kuin se menee pois muodista.

Huomasin kuitenkin, että samassa ostoskeskuksessa on myös Vero Modan liike ja kävin kurkkaamassa olisiko takkia siellä. Siellähän niitä roikkui rekissä iso kasa. Koot kuitenkin loppui siihen mihin Sokoksellakin ja mietin jo, että ehkä vaan tätä takkia ei oltu tarkoitettu minulle.

Liikkeen myyjä kuitenkin sattui olemaan lähettyvillä, joten kysyin häneltä mahtaisiko takista olla kokoa XL heillä vaikka varastossa. Hän kertoikin, että juuri samana päivänä oli tullut kuorma, jota hän ei ollut vielä ehtinyt purkaa ja meni katsomaan takaa. Ja sieltä löytyi yksi takki koossa XL!

Sovitin, rakastuin ja ostin takin. Koossa L hartiaseutu oli ehkä hiukkasen paremmin istuva kuin tässä isommassa koossa, mutta pienempi koko olisi jäänyt kokonaan käyttämättä, koska en olisi voinut siinä liikuttaa käsiäni ollenkaan.

Tästä opimme, että aina kannattaa kysyä etsimäänsä kokoa. Joskus saattaa vaikka käydä hyvä tuuri ja koko löytyä.

Takki: Vero Moda
Neule: Vero Moda
Hame: Lindex
Sukkahousut: Prisma
Tennarit: Puma
Laukku: Marimekko 

Mä oon yrittänyt vältellä ostamasta mustaa ja ylipäätään vaatteita uutena, koska rakastan värejä ja vaatteita löytyy hyvin myös käytettynä. Keinonahkatakkia en ole kuitenkaan yrityksistäni huolimatta löytänyt vaikka olen monta vuotta sellaista etsinyt ja musta keinonahkatakki vaan on se ajattomin vaihtoehto. Muun värisiin tietäisin kyllästyväni ajan mittaan.

Tämä takki on kuitenkin sellainen ostos, jota meinaan käyttää niin kauan kuin se mulle mahtuu tai kuluu puhki. Jos takki nyt jäisi jostain syystä käyttämättä, koska se jäisi isoksi tai pieneksi, voisin hyvin kierrättää sen ystävälle tai myydä eteenpäin.

Yritän muuttaa oikeasti omia kulutustottumuksiani vastuullisempaan suuntaan ja ostaa valtaosan vaatteistani kirpputorilta. Yleensä näin teenkin, mutta ihan aina se ei vaan onnistu.

Postauksen kuvat otti meidän 5-vuotias kuopus.

Omistatko sinä nahkatakin tai oletko haaveillut sellaisesta?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Monia vihreän eri sävyjä

Eilisen reissuasu

Rento shoppailuasu Tukholmassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *