Hae
Colour Outside the Lines

Jojo Moyesin Yömusiikkia

*Sisältää mainoslinkkejä

*Jojo Moyesin Yömusiikkia kirja vei minut mukanaan saman tien, kun aloitin lukemaan sitä ja tarina piti minut hyppysissään koko matkan.

Mä rakastan lukea kirjoja, mutta lukemiseen tulee usein pitkiä taukoja, jos mulla ei oo aikaa lukemiselle kunnolla. Haluan nimittäin aina lukea kirjan melkeinpä yhdeltä istumalta. Usein myös teen niin.

*Jojo Moyesin Yömusiikkia kertoo pienestä Little Bartonin kylästä ja sen asukkaista. Tykkäsin kirjassa erityisesti siitä, että kirjan tapahtumia seurattiin todella monen henkilöhahmon näkökulmasta ja tämä toi kirjaan erilaista syvyyttä ja vivahteita kuin perinteinen yhden näkökulman kerronta. 

Kirja alkaa kertomalla Laura McCarthysta, joka on jo vuosia pitänyt huolta naapurissa asuvasta vanhasta Pottisworthin miehestä. Mies on inhottava ja kohtelee Lauraa kuin roskaa. Laura kuitenkin on elätellyt toiveita, että mies jättäisi upealla järvenrantatontilla olevan Espanjalaistalonsa hänelle ja hänen miehelleen kuoltuaan. Kun Pottisworthin mies kuolee, talo meneekin hänen kaukaiselle sukulaiselleen Isabelille ja Isabel muuttaa taloon kahden lapsensa kanssa. 

Talo on todella huonossa kunnossa eikä Isabel osaa tehdä sille mitään. Niinpä hän palkkaa taloa korjaamaan Lauran miehen Mattin. Matt on katkera, ettei talo ole heidän vaan Isabelin ja tekee remonttia mielessään vaan oma tulevaisuutensa talossa. 

Oon lukenut Jojo Moyesilta useamman kirjan, joten tiesin suunnilleen millaista kirjaa odottaa. Moyesin kirjoissa on aina joku isompi käännekohta ja tässäkin se tuli. 

Tästä eteenpäin on juonipaljastuksia. Jos et halua tietää mitä kirjassa tapahtuu, rullaa alaspäin seuraavaan punaiseen tekstiin! 

Vihasin Matt McCarthya alusta asti. Heti toisessa luvussa selvisi, että hän pettää vaimoaan kylässä ja jopa hänen oma 16-vuotias poikansa tietää tästä. Vaimo ei kuitenkaan tiennyt mitään. Laura oli hellyydenkipeä ja kaipasi miestään koko kirjan ajan eikä ymmärtänyt mitä teki väärin, mutta mies oli pettänyt häntä jo monesti aiemmin. Mies ei omannut minkäänlaista moraalia vaan jatkoi Lauran pettämistä ja asioista valehtelua koko kirjan ajan. 

Olin onnellinen, kun Laura löysi uuden miehen, joka kohteli häntä hyvin, mutta petyin tosi pahasti, kun kirjan lopussa Laura palasikin miehensä luokse. Kai näin välillä tapahtuu oikeastikin, mutta Matt muuttui koko ajan vaan inhottavammaksi ja silti Laura kerta toisensa jälkeen antoi tälle anteeksi ja uskoi kaikki valheet mitä tämä kertoi. Yhdessä kohtaa kirjaa Mattin kuvaillaan osaavan valehdella mustan valkoiseksi niiin, että vastapuoli ei mitenkään epäile asiaa. 

Ja tämä sai mun veren kiehumaan. Matt tulee kirjan edetessä yhä hullummaksi ja haluaa vain Espanjalaistalon itselleen. Yhdessä vaiheessa hän selvästi raiskaa naisen, jonka kanssa on pettänyt vaimoaan. Tästä ei kuitenkaan tule mitään muuta seuraamuksia kuin se, ettei nainen halua olla häneen yhteydessä. Kirjan loppupuolella Matt yrittää lähennellä 16-vuotiasta tyttöä eikä tästäkään tule mitään seuraamuksia. Matt runnoo taloa tekemättä oikeasti mitään oikeaa remonttia ja talo lysähtää, siis kirjaimellisesti romahtaa, melkein tappaen yhden hänen työmiehistään. Hänet saatetaan pois poliisisaattueessa, mutta siltikään häntä vastaan ei nosteta syytteitä. Hänellä on vaan hermoromahdus ja vaimo haluaa pitää hänestä huolta tämän koettelemuksen keskellä. 

Mua raivostutti tuo pettäminen melkein niin paljon, että lopetin lukemisen. Välillä jouduin vetämään kirjan välissä hetken happea ennen kuin pystyin jatkamaan. 

Onneksi kirjassa oli myös paljon ihania hahmoja. Esimerkiksi Byron, yksi Mattin apulaisista, on ihanan symppis henkilöhahmo. Arvasin heti Isabelin ja Byronin ensikohtaamisesta, että heistä tulee vielä pari ja toivoin sitä koko kirjan ajan. 

Juonipaljastukset päättyy tähän! 

Kirja on upeasti kirjoitettu ja henkilöhahmoille toivoo pelkästään hyvää. Paitsi yhdelle. Jos kaipaat lukemista 421 sivun verran, suosittelen kyllä tätä kirjaa. 

Adlibriksellä on nyt muuten menossa kampanja, jossa *Jojo Moyesin kirjat on tosi hyvässä alessa. Osa maksaa vaan 4,90€/kpl! 

Ootko sä lukenut Jojo Moyesin kirjoja? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MINUA JA MUN LUKEMISIA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Beth O´Leary: Kimppakämppä

Kysymyksiä lukutoukille -blogihaaste kirjoista

Beth O´Leary: Vaihtokauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *