Hae
Colour Outside the Lines

Rv 16+3

Pari viimeistä viikkoa on mennyt ihan sumussa.

Kävin sokerirasituksessa pari viikkoa sitten ja samalla otettiin kilpirauhasarvot. Minullahan on muutama vuosi sitten kilpirauhanen kokonaan poistettu eli arvoja seurataan aika tiuhaan tahtiin. Sokerirasitus oli ok eli niiss arvoissa ei ollut mitään häikkää, mutta kilpirauhanen olikin sitten ihan toinen juttu. Neuvolasta säädettiin lääkeannosta pienemmäksi muutama kuukausi sitten ja sen jälkeen on väsyttänyt aivan kamalasti koko ajan. No, viitearvo toisessa arvossa on 2,5 tai alle. Minulla se oli 33. Siis heitti aivan kamalasti! Ei ole ihmekään, jos väsyttää. 
Sain sitten lähetteen KYSin erikoislääkärille, joka soittikin samana päivänä. Lääkeannosta nostettiin rutkasti ja verikokeeseen menen jo kolmen viikon kuluttua uudestaan. Edelleen väsyttää aivan koko ajan. Jaksan olla pystyssä sen kolme tuntia kerrallaan ennen kuin tekisi mieli mennä nukkumaan. Toivottavasti nopeasti alkaa lääkitys puremaan niin olokin hieman kohenisi. 
Muuten on ihan ok olo jo. Ruoka maistuu jo hieman paremmin. Pahoinvointi on onneksi helpottanut suurimmaksi osaksi. Vielä on joitain huonoja päiviä, mutta huomattavasti harvemmin kuin aiemmin. Jaloista vetää suonia aika ajoin ja koko ajan pissittää, mutta eikös se ole raskaana ihan normaalia? 
Vatsa ei vieläkään oikein ole pyöristynyt. Välillä turvotuksen kanssa se näyttää pyöreältä, mutta harvemmin. Olen tosi kateellinen toisille odottajille, jotka kulkee ylpeänä pyöreiden vatsojensa kanssa, koska omani näyttää vain siltä kuin olisin syönyt vähän liikaa. Toivon kovasti, että se tästä alkaai pyöristyä niin saisin kesällä pitää bikinejä. 
Yksi uusi raskausoire, joka on nyt ilmestynyt, on sormien ja jalkojen turvotus. Jalkoja turvottaa niin, että melkein kaikki kengät puristaa. Onneksi tuli lämmin niin voin kulkea varvassandaaleilla, jos en saa kenkiä jalkaan. Kihlasormus puristaa aikalailla ja olenkin miettinyt sen pois ottamista välillä, mutta sormi tuntuu niin orvolta ilman sitä, etten ole raaskinut. 

Mutta on se vaan niin ihanaa miettiä, että isänpäivänä meillä pitäisi jo olla oma pieni käärö sylissä. Viime yönä näin unta, että meillä oli pieni poikavauva. Kuukauden päästä ehkä jo tiedetään tuleeko sieltä tyttö vai poika. 

Onko muilla ollut kilpirauhasessa häikkää raskauden aikana? 

2 kommenttia

  1. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

    Hyvä homma että pahoinvointi alkaa väistymään, pääset nauttimaan ihanista kesäpäivistä paremmalla ololla. 🙂

  2. Susanna kirjoitti:

    Onneksi pikkuhiljaa. Toivotaan, ettei tule ihan tuskallisen kuuma kesä, mutta kiva olisi kuitenkin parempi kesä kuin viime vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.