Hae
Colour Outside the Lines

Mitä laittaa teinin joulukalenteriin? Näitä te ehdotitte

Kyselin Instagramin puolella mitä teinin joulukalenteriin voisi laittaa. Tein nimittäin Melissalle itse tänä vuonna joulukalenterin enkä millään keksinyt mitä sinne laitan täytteeksi. Onneksi sitä voi täyttää pikkuhiljaa pussi kerrallaan. 

Listasin tännekin saamani ehdotukset, koska oikeastaan kaikki näistä käyvät teinille myös joululahjaksi. 

MITÄ LAITTAA TEININ JOULUKALENTERIIN?

– Leffalippu
– Suklaata
– Kynsilakkaa
– Huulikiiltoa tai huulirasvaa
– Euron arpoja
– Lemppariherkkuja
– Meikkejä
– Karkkia
– Lahjakortti
– Heijastin
– Sukkia
– Hygieniatuotteita
– Aforismeja tai elämän viisauksia
– Kasvonaamioita
– Ponnareita tai scrunchie
– Piparminttukarkkikeppejä
– D-vitamiini jokaiselle päivälle

Kaikkia muita näistä ehdotuksista melkeinpä meneekin meillä joko joulupakettiin tai joulukalenteriin, mutta arvat jätän teinille ostamatta. Vaikka periaatteessa rahapelaaminen on K18 eli teini tai lapsi ei voi arpoja ja Veikkauksen pelejä käydä itse ostamassa, on voittojen lunastaminen 200 euroon asti heille sallittua. Kun aikuinen ostaa arvat ja pelit, hän mahdollistaa lapsen peliriippuvuuden syntymistä jo aivan liian aikaisin. Siksi meille ei arpoja osteta kuin  aikuisille, jos siltä joskus tuntuu. 

Kävin teinin joulukalenteriin ensimmäisiä luukkuja varten ostamassa Tigerista suklaatikkareita ja -kuvioita, purukumia ja muuta pientä. Suurin osa luukuista on vielä täyttämättä, mutta onneksi tässä on aikaa hyvin. Teiniä ei haittaa vaikka täyttäisin ne edellisenä iltana, kun luukut vaan pääsee avaamaan. 

Jos ajatellaan joululahjoja teinille, muita harkitsemisen arvoisia ideoita ovat esimerkiksi
kirjat, kuulokkeet, puhelimen kuoret ja laturi, pipo ja lapaset tai vaikka jokin lempparibändin cd-levy ja oheistuotteet.

 

Ilman koronan maailmaan ilmestymistä olisin ehkä ostanut konserttiliput ja lähtenyt teinin kanssa reissuun. Nyt kaikki sellainen on paussilla ties kuinka kauan. Ehkä juuri siksi ne lempibändien cd-levyt ja oheistuotteet pukinkontissa ovatkin nyt supertärkeitä myös artisteille. Tämä maailmantilanne kun vaikuttaa ihan kaikkeen ja meidän teini odottaa aivan varmasti eniten sitä, kun lempibändin keikoille pääsee taas. Varsinkin kun yksi kovasti odotettu keikka jo peruuntui tältä syksyltä. 

Yksi toive on ja pysyy meidän teinin lahjalistalla ja se on piparia ja pillimehua. Mummoni on joka ikinen vuosi ne pakannut Melissalle lahjapakettiin ja edelleen melkein 16-vuotias kirjoittaa sen lahjalistaansa. Perinne on nyt siirtynyt myös pienemmille ja meillä onkin aina niitä lahjana. 

MITÄ SINÄ LAITTAISIT TEININ JOULUKALENTERIIN?

LUE MYÖS: 

MUISTOJA MENNEILTÄ JOULUAATOILTA

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.