Hae
Colour Outside the Lines

La Vallée Village – Pariisin outlet-kylä lähellä Disneylandia

Viime keväisellä Pariisin matkalla ei menty Disneylandiin, mutta käytiin La Vallée Village designer outlet-kylässä lähellä Disneylandia.

Oltiin Pariisissa pitkä viikonloppu toukokuussa, jolloin Disneylandin lippujen hinnat oli huipussaan ja luultavasti puistossa olisi ollut todella paljon ihmisiä. Itseni tuntien myös tiesin, ettei mulle olisi riittänyt puistossa vain yksi puolikas päivä, joten jätettiin Disneylandissa käynti tarkoituksella hamaan tulevaisuuteen, jolloin lapsetkin olisi mukana.

Päätettiin kuitenkin käyttää puolikas päivä designer outlet-kylän kiertämiseen. Olin suunnitellut ennen matkaa, että ostaisin itselleni käsilaukun ja harkitsin pitkään Pariisista ostavani Polenen nahkaisen laukun, mutta päätimme kuitenkin katsoa laukkua ensin outlet-kylästä.

Varasimme jo kotoa käsin shuttle-bussikuljetuksen outlet-kylään. Se oli helppoa heidän omilta nettisivuiltaan.

Matkan olisi pitänyt maksaa 30€/aikuinen, koska me oltiin varattu shuttle-kyyti puolen päivän reissulle. Jostain syystä nettikauppa kuitenkin veloitti meiltä 25€/aikuinen, joka oli koko päivän shuttlen hinta. Tämä hinta oli siis molempiin suuntiin ja katsottiin, että hinta junalipuille olisi ollut melkein samaa luokkaa. Juna-asemalta olisi pitänyt myös osata suunnistaa oikeaan suuntaan. Tämä kyyti vei suoraan porteille ja lähtikin helposti läheltä meidän hotellia, joten maksettiin shuttle-kyydistä oikein mielellämme.

Saatiin kyytiin mennessä tarrat, joihin oli merkattu missä olemme jäämässä pois ja tarra piti liimata näkyville paidan etuosaan. Luultiin, että shuttle-kyyti vie vain tuonne outlet-kylään ja melkein itku pääsi, kun tajusin, että osa kyydissä olevista on menossa Disneylandiin. Vielä enemmän meinasi itkettää, kun kyyti ajoikin ensin Disneylandin porteille ja linnan huippu tuli näkyviin. Olin koko ajan ajatellut, ettei mua haittaa, että mennään Pariisiin enkä pääse Disneylandiin, koska me ei mennä näköetäisyydelle tai edes käydä lähellä puistoa, mutta se, että oltiin porteilla menemättä sisään, teki kipeää. Onneksi ollaan sovittu vievämme lapset joskus vielä Disneylandiin niin ei tarvinnut harmitella sitä ihan liikaa.

Oltiin lähdetty hotellilta matkaan jo ennen yhdeksää ja perillä outlet-kylässä oltiin vähän kymmenen jälkeen. Ei oltu syöty aamupalaa, koska ajateltiin tuolta löytyvän jonkun kivan kahvilan, jossa voidaan syödä aamupala. Olihan siellä aamupalaa tarjolla, mutta vain yksi vaihtoehto ja se oli täynnä gluteenia. Mä söin vähän hilloa ja juotavaa, Jani veti kaksi aamupalaa. Ei oltu ihan varmoja mitä kaikkea tuo aamupala sisältää, joten tilattiin molemmille siksi oma.

Asiakaspalvelu tuolla ravintolassa ei myöskään ollut kovinkaan hyvää. Lähinnä ravintolasta myös jäi mieleen vaan ampiainen, joka pörräsi meidän ympärillä koko ajan sisällä ravintolassa. Ei kauhean hyvä mielikuva, mutta se siitä jäi mieleen.

Pakko sanoa tähän väliin, että huomattiin vasta koko outlet-kylä kierrettyämme, että vieressä sijaitsee todella suuri ostoskeskus, jossa sen toisen puolikkaan päivästä olisi saanut helposti kulumaan. Ei oltu tajuttu tätä ollenkaan etukäteen ja tuolta olisi varmasti löytynyt minullekin jotain sopivaa aamupalaa, jos olisi sen olemassaolosta tiedetty. Käytiin siellä lounaalla mäkkärissä, koska ei jaksettu odottaa ruoan saapumista muualla ja mulla varsinkin oli aivan järkyttävä nälkä jo siinä vaiheessa. Mäkkärissä ei ollut (yllätys, yllätys) gluteenitonta sämpylää tarjolla, joten vähän riskillä söin pelkän pihvin hampurilaisesta. Mullahan siis ei ole keliakia vaan vatsa ei kestä viljaa, joten sinänsä tuo ei ollut vaarallista.

Suomeen verrattuna tarjonta oli aika samanlainen, mutta tarjolla oli myös macaronseja jälkiruoaksi. Ja mukit oli uudelleenkäytettäviä, tehty muovista eikä pahvisia kertakäyttöisiä kuten meillä.

Kierrettiin aika moni liike, mutta ei löydetty kauhean suuria ostoksia. Katselin useampaakin käsilaukkua, mutta mikään ei sykähdyttänyt niin paljon, että olisin halunnut sen ostaa ja lähdin pois siis ilman laukkua. Ainut laukku mikä ehkä jäi vähän mietityttämään, oli Coachin hauska ampiaislaukku, mutta en oikein välittänyt tuosta metallisesta hihnasta. Muuten laukku olisi ollut täydellinen.

Timberlandilta ostettiin Janille kengät sekä mulle tennarit ja varrettomia sukkia. On olleet muuten superhyviä käytössä!

Furlalta ostin korttikotelon, jota olin etsinyt. Mulla on Furlan lompakko, mutta se on aika iso ja joskus pienempi kotelo olisi käytännöllisemmän kokoinen.

Haaveilin jäätelöstä, mutta jono oli koko ajan todella pitkä enkä olisi voinut tuutin vohvelia syödä kuitenkaan. Ostin Ladureelta macaronseja, joista olin haaveillut koko reissun ajan ja Jani osti kahvilasta suklaisen croissantin sekä kahvin, kun odoteltiin shuttlen tuloa. Kahvilassakin oli aika paljon ihmisiä, mutta saimme pöydän, jossa pystyimme rauhassa istumaan vähän pidempään.

Ei niitä Laduréen macaronseja turhaan kehuta. Oli parhaita mitä oon ikinä maistanut ja jokaisen sentin arvoisia. Nämä oli myös vehnättömiä, kun aika monissa muissa käytettiin mantelijauhon lisäksi vehnäjauhoja.

Koska me ei oltu ostohousut jalassa eli ei oltu menty tuonne ihan urakalla shoppailemaan, olisi meille riittänyt huomattavasti lyhyempikin aika kuin mitä me outlet-kylässä oltiin. Paikalla oli paljon asiakkaita, jotka kantoivat isoa määrää pusseja eli he olivat oikeasti ostaneet paljon tavaraa. Outlet-kylä tarjosi myös pientä maksua vastaan palvelun, jossa ostokset sai jättää kassalle ja ne vietiin kaikki parkkipaikan läheisyydessä olevaan varastohuoneeseen, josta ne pystyi hakemaan ennen lähtöään. Tuo huone oli meidän shuttlen lähtöpaikan lähellä ja lähtiessä nähtiikin, kun joku tuli hakemaan ostoksiaan. Kaikki paperikassit oli niistä outlet-kylän kalleimmista liikkeistä ja niitä oli vähintään kolmekymmentä. Eli kyllä siellä osa ihmisistä oikeasti kulutti paljonkin rahaa.

Jos tykkäät ostaa merkkivaatteita ja tykkäät ostaa niitä alennuksella, on tää ihan käymisen arvoinen paikka. Ja täällä on helppo käydä myös Disneyland-reissulla, koska La Vallée Village outlet-kylä sijaitsee yhden junapysäkin päässä Disneylandista eli sinne pääsee nopeasti.

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

20 Eiffel -ravintola lähellä Eiffel-tornia

Le B’art – tunnelmallinen pieni bistro Sacre Couerin juurella

Viisi vinkkiä Louvreen

Benoit -pariisilaista asiakaspalvelua parhaimmillaan

2 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Todella näppärän kuuloinen tuo shuttle, ei tosiaan juurikaan syitä valita junaa. Yhdysvalloissa on outleteissa tullut useita kertoja käytyä, mutta harvemmin Euroopassa. En kuitenkaan osaa sanoa, miksei yhtäläillä voisi Euroopassakin näitä harrastaa.

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Tuo shuttle oli kyllä superhyvä vaihtoehto junalle! Disneylandiinhan se juna olisi mennyt perille asti, mutta ymmärtääkseni outletiin olisi ollut asemalta jonkin verran kävelymatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *