Hae
Colour Outside the Lines

Rippijuhlat, joita ei tullutkaan

Meillä piti olla tänään rippijuhlat. Sitten tuli koronakevät ja mylläsi koko riparikesän uusiksi.

Oikeastaan konfirmaatio olisi ollut jo viime lauantaina, mutta koska meidän suvussa olisi ollut samana päivänä toisetkin isot juhlat, päätimme me juhlia eri päivänä. 

Meidän esikoinen täytti helmikuussa 15 vuotta eli on rippikouluiässä. Kun rippikouluhakemuksia viime syksynä täyteltiin, päätti hän haluavansa rippileirille Lappiin vaikka ei tuntisi leiriltä ketään.

Toisaalta se oli yksi isoimmista syistä miksi Melissa halusi päästä Lappi-leirille. Melissa on tosi sosiaalinen ja tutustuu uusiin ihmisiin nopeasti. En siis ajatellut siinä olevan mitään ongelmaa, ettei hän leiriltä ketään tuntisi, koska hän varmasti tutustuisi muihin nopeasti.

rippijuhlat

Miten ihmeessä minun pienestä vauvasta kasvoi jo rippikouluikäinen nuori?

 

Jännäsimme yhdessä pitkään mille leirille Melissa lopulta pääsisi ja myös iloitsimme yhdessä, kun tieto tuli, että hän pääsi juuri sille haluamalleen leirille, jolla he menisivät viikoksi Saariselälle. Mietimme mitä varusteita leiriä varten pitäisi hankkia ja ketä kutsuisimme rippijuhliin. Rippijuhlien paikaksikin päätettiin mummila eli minun vanhempieni talo. Ajattelimme, että heinäkuun alussa on luultavasti sen verran hyvä ilma, että voisimme hyvin juhlia myös ulkona, jos sisällä olisi liian ahdasta.

Sitten tuli koronakevät ja rippileirien kohtalo muuttui epävarmaksi. Odotimme kauhulla mitä riparille tapahtuu. Lopulta tieto tuli. Lappi-leiriläisille koronarajoitukset tarkoittivat sitä, että heidän Saariselälle suunnattu leirinsä muutettiin päiväripariksi omalla kirkolla ja lisäksi syksyllä viikonloppuleiriksi lähikaupungissa. Rippijuhlatkin siirtyivät kesältä lokakuun puoleen väliin.

Kaikki suunnitelmat juhlien suhteen menivät siis uusiksi. Se ei kuitenkaan ollut suurin huolen aihe. Melissa oli odottanut Saariselällä tapahtuvaa leiriä kuin kuuta nousevaa ja nyt sitä ei tullutkaan. Hän (ja varmasti kaikki muutkin leiriläiset) pettyi pahemman kerran ja ainakin meillä oli havaittavissa vastahakoisuutta mennä koko riparille ollenkaan.

Kun riparin aika sitten koitti, vein aamulla kirkolle murjottavan teinin ja hain iltapäivällä innostuneen nuoren. Muistan omasta rippikoulustani kuinka hauskaa siellä oli ja minua jo hieman pelotti Melissan jäävän paitsi hauskasta ja ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Hän kuitenkin sai uusia ystäviä, piti hauskaa ja yllättyi itsekin miten kivaa riparilla oli. Nyt on siis mitä odottaa, kun syksyllä on tulossa vielä viikonloppuleiri.

Ja tietysti ne juhlat sitten lokakuussa. Jos ei muuta hyvää tästä muutoksesta koitunut, niin ainakin saimme lisää aikaa suunnitella juhlia.

Muuttiko koronakevät sinun juhlasuunnitelmia?

 

LUE MYÖS:

Muista kehua kesäloman aloittanutta nuorta!

Seuraathan myös Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.