Hae
Colour Outside the Lines

Terveisiä sairastuvalta

Moi täältä sairastuvalta ja ihanaa maanantain aloitusta. 

Nuorimmainen aloitti sairastamisen viime viikon alusta ja tottakai se sitten tarttui myös keskimmäiseen. Tällä hetkellä keskimmäinen ja teini sairastaa, mutta meillä aikuisillakin on vähän sellainen olo, että saattaisimme olla tulossa kipeäksi. 

Viime viikko siis meni aikalailla kotioloissa. Leikittiin kampaajaa, katsottiin ihan liian monta tuntia televisiota peiton alla, herkuteltiin, pelattiin ja vaan oltiin. Lapsilla oli suurimman osan ajasta tylsää, koska ei voinut mennä ulos, mutta yritettiin silti keksiä kivaa tekemistä. 

Onneksi lapset on aika vähään tyytyväisiä, kun heille keksii edes jotain tekemistä ja on itse mukana tekemässä sitä. 

Tämä on muuten selvästi vain syysflunssa, koska nuorimmainen parantui muutamassa päivässä. Keskimmäinen taas puolestaan joutuu tänään koronatestiin, koska koulusta ohjattiin sinne. Meillä oli tuossa lähikoululla yksi koronatartunta viime viikolla, mutta ei Bean luokassa, joten ei olla ainakaan siellä altistuttu.

Vivia stailasi minut.

Lapset pelasi keskenään tätä ja olivat kerrankin sovussa hetken.

Jani toi kaupasta kukkia.

Oli kiva päästä ulos välillä. Vivia halusi ottaa kuvan ja aika hyvin sai kohdistettua jo kamerankin. Kyllä hänestä vielä hyvä valokuvaaja tulee.

Vivia parantui flunssastaan ja ennen perjantaita ja me käytiinkin sitten perjantaina verikokeissa eri asian takia. Vivian rautavarastoja on yritetty kohentaa jo pitkään ja ollaankin sitten käyty verikokeessa niitä tarkkailemassa aika ajoin. 

Ihan kamalaahan se on käydä lapsen kanssa verikokeessa. Varsinkin, kun lapsi on selvästi alkanut pelätä piikkejä. Mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä suurempi pakokauhu iskee jo aiemmin. Tällä kertaa hän huusi kuin hyyena jo heti koppiin päästyämme ja lopulta saimme verikokeen vain niin, että lapsi oli sylissäni ja lohdutin samalla kuin kaksi hoitajaa piti häntä paikallaan ja kolmas otti kokeen. 

Käytimme muuten ekaa kertaa ennen verikoetta puudutuslappuja, jotka kyllä auttoivat, koska lapsi itsekin tajusi verikokeen jälkeen, ettei se sattunut niin paljon kuin ennen. Luulen, että silti joudumme kyllä taas samanlaiseen ongelmatilanteeseen piikkikammon kanssa ensi kerralla. 

Kävimme puudutteen vaikuttaessa pullalla. Yleensä käymme vasta verikokeen jälkeen, mutta nyt puudutteen vaikutusta piti odotella puoli tuntia, joten kerkesimme hyvin siinä välissä. Kysin kahviossa on tosi hyvin myös gluteenittomia tuotteita tarjolla. 

Meidän oli tarkoitus mennä viikonloppuna Joensuuhun, koska Janin piti leikata mummonsa pihan pensasaita ja Janin kummitytöllä oli syntymäpäiväjuhlat. 

Me tietenkään ei lasten kanssa päästy matkaan, joten Jani meni sinne sitten yksin. Olipa muuten outoa nukkua yksin, kun ollaan tosi harvoin yksin missään. Vivia tosin kiipesi viereen keskellä yötä, joten ei tarvinnut nukkua kokonaan yksin. 

Syötiin iltapala ja pidettiin lattipiknik samalla, kun katsottiin Masked Singer.

Tein lapsille piristyksenä mokkapaloja.

Tänään tosiaan vien keskimmäisen koronatestiin ja toivon kovasti, etten itse sairastu, koska mulla on tänään papa-kokeen seuranta-aika ja huomenna minulla olisi aika koronarokotteen toiseen piikkiin. Eli nyt ei tosiaankaan ole hyvä aika tulla kipeäksi. 

Sellaisia terveisiä meidän sairastuvalta tänään. Toivottavasti huomenna parempia.  

Onko teillä pysytty terveinä? 

LUE MYÖS: 

KESÄN KAIKKI ASUT

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *