Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka sujui päiväkotiin paluu?

Päiväkotiin paluu on usein kesän jälkeen hankalaa. Meillä tuli Vivian päiväkotiuraan viiden kuukauden pituinen tauko koronakevään takia. Viviahan on ollut samassa päiväkodissa jo useamman vuoden, joten alkuun se, ettei päiväkotiin päässyt, oli Vivialle aikamoinen shokki. 

Hän alkoi keväällä olla juuri siinä iässä, että kavereiden kanssa alkoi olla yhteisiä leikkejä ja ylipäänsä alkoi saada kavereita. Sitten tuli korona ja kuulin monta kertaa kotona lauseen: 

”Mutta minulla ei ole yhtään ystävää.”

Onneksi kuitenkin seuraan muutamaa Vivian päiväkotikaverin äitiä sosiaalisessa mediassa niin saimme pidettyä jotenkin niitä kaverisuhteita yllä katsomalla kuvia ja välillä jopa lähettämällä kuvia lapsista toisillemme. 

Kesän lopulla Vivialle alkoi muodostua jo hieman paha mieli siitä, että päiväkotiin olisi pian palattava. Meillä kun oli suunniteltuna Vivian päiväkotiin paluu samalla viikolla, kun isommilla alkaa koulu. Itse en mitään opiskeluja oikein saanut aikaiseksi, kun lapset olivat kotona ja pakkohan minunkin on saada ne kurssit palautettua. 

Vivialla kaiken lisäksi vaihtui ryhmä ja tutut, ihanat hoitajat eri ihmisiin päiväkotiin palatessa. Onneksi uuteen ryhmään siirtyi osa tutuista lapsista ja yksi ryhmän aikuisista on päiväkodin ainut mieshoitaja, joka on Vivian mielestä ihan paras. 

Ensimmäisenä päivänä Vivia roikkui minussa kiinni alkuun, mutta aika pian uskaltautui leikkimään itsekseen, kun laitoin tavaroita hänen lokeroonsa. Meidän päiväkodissa ei koronarajoitukset olleet päällä ihan niin isossa mittakaavassa, koska sisälle sai kyllä mennä, kun piti turvavälit hyvinä ja pesi kädet. 

päiväkotiin paluu

Vivia myös jäi päiväkotiin hyvillä mielin. Iltapäivällä hakiessa minua oli vastassa iloinen lapsi, joka oli syönyt hyvin, mutta päiväunet jättänyt nukkumatta. Tämä oli kuitenkin odotettavissa, koska kesällä Vivia ei nukkunut päiväunet kuin muutaman kerran ja paljon myöhempään kuin mitä ne ovat päiväkodissa. 

Toisena päivänä päiväunetkin olivat maistuneet ja taas minua oli vastassa iloinen ja innokas lapsi. Kavereita ei ilmeisesti vieläkään ollut kovin montaa löytynyt, mutta luulen ryhmäytymiseen menevän jonkin aikaa. 

Keskiviikkona Vivialla oli kuitenkin hieman lämpöä, joten jäimme kotiin. Meillä on viimeisen pari vuotta ollut Vivialla ihmeellistä lämpöilyä ja joudummekin usein jäämään kotiin päiväkodista pariksi päiväksi. En tiedä stressaako lapsia päiväkotiin menemistä vai mistä tuo lämpöily johtuu, koska mitään ei ole löytynyt. 

Kaiken kaikkiaan päiväkotiin paluu sujui huomattavasti paremmin kuin odotin, koska Vivia jäi päiväkotiin nätisti ja keskiviikkona oli selvästi surullinen, ettei sinne päässyt. Vietimme loppuviikon kotona ja Vivia kysyi monesti milloin menemme taas päiväkotiin.

Onko sinun lapsesi päiväkodissa? Miten siellä on sujunut? 

 

Muistathan seurata minua myös Instagramissa @susannakuohula

 

LUE MYÖS:

Mitä taapero tarvitsee päiväkotiin? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.