Hae
Colour Outside the Lines

Voiko kesäloma olla hauska ilman huvipuistoa tai festareita?

Koronakevät muutti huimasti suunnitelmia ja aluksi tuntui, että koko kesäloma on peruttu. Rajoituksia onneksi on kuitenkin purettu pikkuhiljaa joka puolelta.

Mua eniten kaikesta harmittaa suunnitelman muutokset muutaman jutun kohdalla. Meidän oli tarkoitus heti kesäloman alottajaisiksi lähteä laivalle koko perheellä ja Melissalle oli luvattu kaverikin mukaan. Meidän piti risteillä Silja Linen laivalla Tukholmaan ja mennä ensimmäistä kertaa ikinä huvittelemaan Gröna Lundiin. Siellä olisi varmasti ollut kivaa koko porukalla.

Toinen juttu, mikä harmitti aiemmin suunnattomasti, oli Antti Tuiskun stadionkeikka elokuussa. Me oltiin ostettu sinne Melissan ja Janin siskon kanssa liput ihan lavan eteen ja nyt sinne ei sitten päästäkään.

Onneksi nämä molemmat jutut on asioita, jotka voi kokea myös joskus muulloin. Antin keikka siirtyi seuraavalle kesälle ja Tukholmaan voidaan ihan hyvin reissata vaikka parinkin vuoden päästä.

Me ollaan keksitty kivoja juttuja ihan kotikaupungissa, ettei lapsilla olisi ihan tylsä kesäloma. Bea oli koko kesäkuun äitinsä luona, mutta ennen hänen sinne lähtöä me käytiin Puijon tornissa katselemassa Kuopiota ja Kuopion eläinpuistossa.

Vivia on vielä sen verran pieni, että on onnellinen ihan vaikka vaan metsäretkestä tai uimarannalle pääsystä eikä osaa edes harmitella, ettei päässytkään Muumimaailmaan tai Särkänniemeen. Koska vaikka nuo kaksi ovatkin auki, olemme me päättäneet olla menemättä huvipuistoihin tänä vuonna. Koska asumme Kuopiossa, olemme vältelleet Etelä-Suomeen matkustamista ihan sieltä keväästä asti.

Eilen kävimme lasten kanssa torilla jäätelöllä (kolmelle lapselle jätskipallot maksoi yhteensä 9 euroa) ja kiertämässä vasta muuttanutta kirpputoria. Jokainen lapsista löysi kirppikseltä jotain itselleen ja ostokset maksoivat yhteensä 14 euroa. Ei minusta kallis kesähuvitus ja kaikilla oli hauskaa.

Olemme käyneet tänä kesänä pari kertaa jäätelökioskilla emmekä sen useammin varmaan käykään. Lapsille kun kelpaa vaikka pakettijäätelö, että he ovat onnellisia.

Olemme myös sadepäivinä leikkineet yhdessä sisällä muotinäytöstä, prinsessoja ja kampaajaa. Aurinkoisina päivinä olemme käyneet puistossa, rannalla ja kävelyillä. Se on ollut kesälomakivaa, joka ei maksa yhtään mitään.

Me olemme myös siitä onnekkaassa asemassa, että vanhempani omistavat kesämökin, jolle olemme aina tervetulleita. Sinne ei ole kuin noin tunnin matka ja olemmekin olleet mökillä useampana viikonloppuna.

Mielelstäni siis hyvä kesäloma voi koostua muustakin kuin festareista tai huvipuistoista, kun vaan itse ottaa sen asenteen, että ilman niitäkin voi pitää hauskaa1

Oletteko te käyneet tänä kesänä huvipuistossa?

Muistathan tulla seuraamaan touhujamme myös Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.