Hae
Colour Outside the Lines

Mitä emme tarvinneet vauvavuoden aikana?

Kirjoittelin aiemmin vauvavuoden aikana oikeasti tarvitsemistamme tavaroista. Linkit näihin löytyy tämän postauksen lopusta. Tämä postaus tavaroista, joita emme tarvinneet, oli unohtunut luonnoksiin. Vauvavuosi loppui jo reilu vuosi sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 
Vauvavuoden aikana oli monia tarvikkeita ja palveluita, joita emme tarvinneet ollenkaan tai jotka jäivät hankinnasta huolimatta lähes käyttämättä. 

Äitiyspakkaus

Aloitan sanomalla, että äitiyspakkaus on ihan huippujuttu ja mahtavaa, että sen saaminen on Suomessa mahdollista. Otin Melissan aikaan äitiyspakkauksen ja olin onnellinen kaikesta mitä sain sen mukana. Silloin kuitenkin kävi niin, että kaikki vaatteet olivat väärään vuodenaikaan sopivan kokoisia ja suurin osa jäi käyttämättä. 
Tämän takia en halunnut ottaa äitiyspakkausta Vivialle vaan otimme avustuksen rahana ja ostimme avustuksella mieleisiä ja sopivan kokoisia vaatteita ja tarvikkeita. 

Vauvavakuutus 

Myös isäkuukaudet kirjoittaa vakuutuksien irtisanomisesta sekä vakuutuksen uudelleen ottamisesta. 
Meille hankittiin vauvavakuutus jo raskausaikana OP:n kampanjan kautta. Sen saaminen meinasi olla hieman hankalaa, koska minulta on poistettu kilpirauhanen, jonka takia kävimme raskauden aikana useamman kerran ultrassa tarkkailemassa vauvan kasvua. Saimme vakuutuksen kuitenkin ennen synnytystä.
Emme joutuneet vauvan kanssa onneksi käymään lääkärissä vauvavuoden aikana kuin kerran flunssan jäljiltä ja sekin oli ilmainen terveyskeskuskäynti. Emme siis käyttäneet vakuutuksen tarjoamia etuja kertaakaan vuoden aikana, mutta hyvähän se oli olla voimassa. Jos jotain olisi sattunut tai jos vauvalla olisi ollut jokin synnynnäinen vamma, olisi vakuutus korvannut hoitokulut. 
Päätimme siis luopua vakuutuksesta, kun se muuttui kalliimmaksi kampanjan loputtua. Ajattelimme, että saamme kyllä terveyskeskuksessa tarvitsemaamme hoitoa. Meillä kuitenkin mummi halusi jatkaa vakuutuksen maksamista ja vakuutus on edelleen olemassa. 

Bumbo

Tämä jo trendituotteeksi noussut apuväline istumiseen ei koskaan rantautunut meille. Vauvauinnissa tämä on kuulemma oiva apu, että äiti tai isä pääsee käymään suihkussa, mutta emme kokeneet tätä meille tarpeelliseksi. 

Vaunukoppa

Niin hullulta kuin se kuulostaakin, meidän vaunukoppa ei oikein koskaan päässyt käyttöön. Ostimme uudet Emmaljungan yhdistelmävaunut ja niihin adapterit turvakaukalolle. Vauva viihtyi hyvin turvakaukalossa, josta näki ympärilleen ja käytimme tätä yhdistelmää usein kauppareissuilla. Yritin useammankin kerran ulkoilla vauvan kanssa niin, että hän oli vaunukopassa, mutta melkein joka kerralla vauva huusi koko ulkoilun ajan. Hän ei viihtynyt yhtään selällään eikä varsinkaan vaunukopassa, josta ei pystynyt katselemaan ympärilleen. Näin ollen vaunukoppamme on melkein kuin uusi. 
Vaunulenkit alkoivat olla molemmille kivoja, kun siirryimme vaunukopasta ratasosaan.
Vaunulenkit alkoivat olla molemmille kivoja, kun siirryimme vaunukopasta ratasosaan.

Vauvauinti

Kävimme Melissan vauva-aikana vauvauinnissa ja tykkäsin tästä harrastuksesta tosi paljon. Niin tykkäsi myös vauva. Vivian kanssa emme kuitenkaan käyneet vauvauinnissa, koska olisi ollut tosi vaikea saada joka viikonloppu Bealle hoitaja ja Vivia nukkui yöt niin huonosti, etten olisi millään jaksanut enää lähteä aamuisin uimaan. Harrastuksena kuitenkin suosittelen vauvauintia! 

Puuhamatto

Tämäkin jäi käyttämättä juuri siitä syystä, ettei meidän vauva vaan viihtynyt selällään. Ei sitten yhtään. Myöhemmin kuitenkin ompelin Vivialle ns puuhamaton, kun tein hänelle peiton, jossa oli kauheasti erilaisia tekstuureja, joita sai rapsutella.  

Kävelytuoli

Meillä oli niin minivauva, ettei hän olisi ikinä ylettänyt tässä lattiaan. En myöskään oikein ymmärtänyt kävelytuolin ideaa. 

Hyppykiikku

Melissalla oli vauva-aikana joltain käytettynä saatu hyppykiikku ja hän rakasti sitä. Nykyäänhän sen käyttöä ei kai enää suositella, joten emme ostaneet Vivialle sellaista. Ei meillä olisi kyllä ollut kotona sille paikkaakaan. 

Kylpymittari

Koska emme ottaneet äitiyspakkausta, emme saaneet sen mukana tulevaa kylpymittaria. Ostin kylpymittarin kaupasta erikseen ja käytin sitä tasan kerran vauvan ensimmäisen kylpyveden mittaamista varten. Sen jälkeen uskoin mutu-tuntumaan ja laskin veden sen mukaan mikä tuntui hyvältä omaa ihoa vasten. Mittari jäi siis turhaksi melkein heti.  

Konttauskypärä

Tämäkin menee ”en oikein ymmärrä tätä tarviketta”-kategoriaan. En siis nähnyt tarpeelliseksi hankkia konttauskypärää. Ei meillä kyllä ole niin paljon kulmiakaan mihin törmäillä. 

Pistorasiansuojukset

Muistan meillä olleen tällaiset, kun Melissa oli pieni. Vivian vauva-aikana en kuitenkaan nähnyt tarvetta niille enää. Vivia uskoi jo vauvana melkeinpä kerrasta, kun häntä kiellettiin menemästä jonnekin ja jätti pistorasiat rauhaan. 

Matkasänky

Ostimme raskausaikana matkasängyn uutena mökkireissuja varten. Vanhempani kuitenkin saivatkin lahjoituksena mökkinaapureilta toisen matkasängyn emmekä sitten koskaan raahanneet omaamme mukana. Meidän matkasänky on ollut vanhempiemme luona veljenpojallani käytössä, kun he ovat käymässä. Sänky on siis päässyt käyttöön, mutta me emme ole sitä tarvinneet. 
Mökillä oleva sänky oli muuten huippu siinä vaiheessa, kun vauva alkoi liikkua ja halusin tehdä ruokaa. Nostin vauvan matkasänkyyn, annoin sinne muutaman lelun ja vauva viihtyi matkasängyssä pitkiäkin aikoja leikkimässä. Ihan mahtava keksintö! 
Tässä kuvassa on käytössä meidän pinnasänky, mutta helpommin saman asian olisi ajanut matkasänky.
Tässä kuvassa on käytössä meidän pinnasänky, mutta helpommin saman asian olisi ajanut matkasänky.

Itkuhälytin

Ostimme raskausaikana Nabbyn sillä ajatuksella, että nukutamme vauvaa vaunuissa ulkona. No, eihän meidän vauva suostunut siellä vaunukopassa nukkumaan. Käytimme Nabbyä muutaman kerran mökillä, mutta muuten se on on jäänyt käyttämättä. Nyt olen miettinyt sen pois myymistä, koska emme tee sillä mitään. 

 

Mitkä vauvatarvikkeet ovat teillä jääneet käyttämättä? 

Lue myös: 
Mitä oikeasti tarvitsimme vauvavuoden aikana? – osa 1
Mitä oikeasti tarvitsimme vauvavuoden aikana? – osa 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.