Hae
Colour Outside the Lines

Keväinen Pariisi odottaa meitä

Me ollaan haaveiltu Janin kanssa kaupunkilomista Euroopassa viimeiset kahdeksan vuotta. Meidän oli tarkoitus lähteä Roomaan 2016, mutta jouduttiin perumaan tuo matka, kun meidän kuopus ilmoitti tulostaan. Ollaan käyty Tukholmassa ja Tallinnassa eli aika lähellä aiemmin, mutta nyt me lähdetään toukokuussa Pariisiin. En malta odottaa miten ihana keväinen Pariisi voikaan olla!

Jani ei ole koskaan käynyt Pariisissa, mutta mä oon kahdesti. Tosin molemmilla kerroilla me oltiin Pariisissa vaan päiväseltään muutama tunti, koska mun sukulaiset asui lähellä Pariisia ja siitä oli helppo käydä siellä junalla. Nyt me ollaan kuitenkin Pariisissa yötä ja keretään nauttia kaupungista kolme kokonaista päivää. Meidän hotelli on ihan lähellä Seineä ja Notre Damea eli ollaan ihan siinä Pariisin sydämessä ja saadaan kokea kaupunki jokaisena vuorokauden aikana.

Katsottiin Janin kanssa yhdessä Emily in Parisin kolmatta kautta (joo, ollaan katsottu kaikki kaudet yhdessä) ja siitä se inpiraatio lomakohteelle iski. Mehän siis ei käyty häämatkalla ulkomailla ollenkaan vaan vietettiin häämatka Lapissa, niin tämä on vähän kuin toinen häämatka.

Mitä me haluamme tehdä ja nähdä pariisissa

Meillä on monta juttua, joita meinataan tehdä Pariisissa, mutta osaa jutuista ehkä rajoittaa jos on todella huono sää. Toivottavasti sattuu hyvä sää meidän matkan ajaksi.

Eiffel-torni

Eiffel-torni on tottakai nähtävä läheltä. Ylös ei välttämättä mennä, koska luultavasti torniin on pitkä jono. Mä oon kerran käynyt huipulla, mutta mun mielestä kivemmat näkymät Pariisin yllä oli Montparnasse tornissa, josta näkyi myös Eiffel-torni. Siellä siis saatamme käydä. Tornin katolla on lasitettu terassi, josta näkyy kaikkiin ilmansuuntiin.  Aikuiselta Eiffel-torniin nousu portaita toiseen kerrokseen maksaa noin 12€ ja hissillä ylös asti noin 28€. Liput pitää ostaa etukäteen tietylle päivälle ja kellonajalle. Montparnasse torniin nousu yhdeltä aikuiselta maksaa 18€.

Sacré-Cœur

Sacré-Cœurin eli suomeksi pyhän sydämen basilika sijaitsee korkealla kukkulalla ja sen takia sieltä on kivat näkymät. Ajateltiin kiivetä kukkulalle, jos sää sallii ja istahtaa portaille vaikka piknikille.

Riemukaari

Riemukaari on nähtävä, mutta tuskin kiivetään sen päälle. Se on ehkä ihan tarpeeksi vaikuttava maastakin käsin. Nousu Riemukaaren huipulle maksaa 13€ aikuiselta.

Museot

Päätettiin, että Pariisissa ei voi käydä näkemättä Mona Lisaa. Mä oon vieraillut siellä Mona Lisan luona melkein 11 vuotta sitten, mutta muuten Louvre on aikalailla kiertämättä. Ajateltiin, että pyhitetään Louvrelle monta tuntia ja kierretään sen verran kuin jaksetaan. Louvren sisäänpääsy maksaa 17€.

Ajateltiin myös piipahtaa tiede- ja tekniikkamuseossa nimeltä Arts et metiers. Sinne sisäänpääsy maksaa 12€.

ladurée

Minä rakastan macaronseja, Jani ei niinkään välitä niistä. Pariisissa haluan kuitenkin maistaa Laduréen ikonisia macaronseja. Onneksi heillä on myymälöitä ja kahviloita ympäri Pariisia, joten aika varmasti kävellään jossain vaiheessa sellaisen ohi.

risteily seinellä

Mietittiin, että risteily Seinellä olisi hauska tapa viettää iltapäivää tai iltaa, mutta tämä aktiviteetti on aika sääriippuvainen. Katsotaan käydäänkö tämmöisellä.

hyvä ruoka

Mun allergiat vähän rajoittaa minun syömisiä Ranskassa, kun en voi nauttia croissanteista, patongista tai edes sipulikeitosta. Onneksi Jani voi syödä mitä vain ja halutaankin nauttia Pariisissa hyvää ruokaa. Olen googlettanut paljon ravintoloiden ruokalistoja ja onneksi minullekin on paljon vaihtoehtoja. Odotan esimerkiksi ankkaa, koska olen vain kerran elämässäni syönyt ankkaa ja sekin oli Pariisissa.

Uskon, että keväinen Pariisi on yhtä kaunis kuin muistan sen olevan. Ei aiota ottaa stressiä, jos joku kohde jää käymättä vaan mennä vähän fiiliksen mukaan ja nauttia vaan olostamme.

Mikä on sun paras vinkki pariisiin?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMIIN @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Äidin ja isin reissu Tallinnaan ilman lapsia – ensimmäinen päiväkatsaus

Kaikki Euroopan maat, joihin olen matkustanut

2 kommenttia

  1. Malina kirjoitti:

    Ihanaa, että pääsette Pariisiin. Olen käynyt Pariisissa muutaman kerran, mutta edellisestä kerrastakin on jo vuosia. Onpa päsymaksujen hinnat nousseet! Onneksi tietäkseni Luxembourgin puistoon pääsee ilmaiseksi. Siellä on ihanan rauhallista sunnuntaiaamuna. Trocadero-aukion tunnelma ja maisemat ovat sitten ihan toisenlaiset. Ainakin aiemmin siellä on ollut skeittareita ja nuoria ihmisiä. Oikein hyvää matkaa teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *