Hae
Colour Outside the Lines

Joensuun taitokortteli

Pr-matka Visit Karelia, Visit Joensuu & Original Sokos Hotel Kimmel

Olin mukana pr-matkalla Joensuussa vähän aikaa sitten. Käytiin reissussa tutustumassa myös Joensuun taitokortteliin. Jani on kotoisin Joensuusta ja me vieraillaan siellä usein, mutta taitokortteli oli mulle ihan uusi tuttavuus.

Joensuun taitokortteli pitää sisällään monta ihanaa pientä puotia ja myös tunnelmallisen kahvilan. Se myös sijaitsee aiva keskustassa, joten siellä on helppo käydä vaikka Joensuu ei olisi tuttu kaupunki ennestään.

Me päästiin ensimmäisenä etappina tutustumaan karjalaiseen etupistokirjontaan ja tehtiin itsellemme kukkilintumagneetit (mä paketoin omani mummolle joululahjaksi).

Tunti kului nopeasti, koska kukaan meidän seurueesta ei ollut ennen tehnyt etupistokirjontaa ja tekniikka oli kaikilla hieman hakusessa. Linnuista tuli omalaatuisia ja jokaisen magneetti näytti erilaiselta. Mutta sehän käsitöissä on mukavaa, että se oma kädenjälki saakin näkyä. Kuulimme tunnin aikana myös karjalaisen käsityökulttuurin historiasta sekä Taito shopin ja taitokorttelin toiminnasta.

Taitokorttelista saa muuten ostettua ihan todella paljon erilaisia käsityötarvikkeita ja siellä oli myös kivasti esillä niitä.

Yksi meidän seurueen lempipaikoista oli selvästi Sarustiikka. Liike sisälsi piensisustusta ja paljon erilaisia tuliaisiksi sopivia tuotteita. Sieltä olisi voinut ostaa kotiin esimerkiksi suklaasta tehtyä karjalanpiirakoita.

Liikkeessä oli esillä paljon erilaisia kotimaisia tuotteita ja monen mukaan tarttuikin niitä.

Päätin, että seuraavalla reissulla Joensuun taitokortteli on ehdoton vierailukohde ja  käyn kyllä ihan itsekseni kiertelemässä siellä. Jätän Janin ja lapset vaikka mummilaan siksi aikaa. Tuolta löytyisi tosi hyvin varsinkin käsityöihmisille joululahjojakin.

Joensuun taitokortteli sisälsi myös aivan ihanan pienen kahvilan, jonne pääsi sisään sekä taitokorttelin että torin puolelta (ja hei kesällä ulkona oli myös upea jäätelökioski!).

Itse en juo kummemmin kahvia, mutta nautin herkullisen kaakaon kermavaahdolla sekä gluteenittoman porkkanakakkupalan. Gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita oli paljon tarjolla, joka on aina plussaa.

Kahvilassa oli hauskasti monta eri huonetta minne kahvia sai mennä nauttimaan. Kahvilassa olikin lauantai-iltapäivällä todella paljon porukkaa ja lisää tuli ovista koko ajan sisään, joten se taitaa olla Joensuussa selvästi aika suosittu.

Jos Joensuun taitokortteli ei ole sulle tuttu paikka, niin käy ihmeessä Joensuuhun matkustaessasi.

Oletko vieraillut Joensuun taitokorttelissa?

LUE MYÖS: 

Eka lomapäivä Joensuussa

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.