Hae
Colour Outside the Lines

Walt Disney Studios, Pariisi

Pariisin Disneylandissa on kaksi erillistä puistoa. Niistä toinen on Walt Disney Studios.
Puistoihin voi ostaa joko erilliset liput tai Park Hopper-lipun, jolla molemmissa puistoissa saa käydä samana päivänä. Jos yöpyy Disneyn omissa hotelleissa, kuuluu hotellihuoneen hintaan Park Hopper-lippu jokaiselle päivälle, jona hotellissa on eli myös saapumis- ja lähtöpäiville. Tämä on suunnattoman suuri etu ja usein tulee järkevämmäksi kuin yöpyä muualla ja ostaa liput puistoihin, jos puistoissa aikoo viettää useamman päivän.
Walt Disney Studios on pienempi kuin Disneyland-puisto, mutta siellä on silti paljon nähtävää ja koettavaa.
Sisäänkäynti puistoon oli kuin vanhassa Hollywoodissa. Tuonne oli haluttu tuoda sellaista studiohenkeä ja näytti siltä kuin kävelisit lavasteiden keskellä.
Tästä hallista oli myös käynti isoon ravintolaan, jossa me syötiin lounasta. Lounas oli normaalia pikaruokaa, mutta saatiin sillä hyvin vatsat täyteen. Me oltiin matkalla Tjäreborgin kautta ja oltiin otettu matkaan puolihoito, jolloin saatiin hotellin respasta sisäänkirjautuessa ruokaliput, joilla sitten pystyttiin ostamaan ruokaa ravintoloista. Tämä oli tosi hyvä systeemi, tosin ihan aina ei meinattu tarjoilijoiden kanssa ymmärtää toisiamme, koska osa heistä puhui todella huonosti englantia.

Me ei ehditty kiertää läheskään kaikkia laitteita tai kohteita mitä tuolla puistossa oli, koska oltiin vietetty koko edellinen päivä Disneylandin puolella. Se olikin meille ehkä se tärkeämpi puisto ja siksi haluan päästä vielä puistoihin joskus uudelleen. Me oltiin puistoissa yhteensä kaksi yötä eli yksi kokonainen ja kaksi puolikasta päivää, joka ei (varsinkaan heinäkuun ruuhkassa) riittänyt alkuunkaan, joten seuraavalla kerralla haluan olla paikalla vähintään kolme yötä.

Mentiin Lissun kanssa ensimmäisenä Aladdinin lentäviin mattoihin, joissa oli Henki huutelemassa englanniksi (ja ranskaksi) kaikenlaisia komentoja kuin leffan ohjaajana. Lissu-parka ei ymmärtänyt puoliakaan siitä mitä Henki huuteli ja minä yritin nauruni välistä hänelle niitä suomentaa. Laite oli hauska ja varmasti aika samanlainen toiminnaltaan kuin Dumbo, johon me ei jaksettu jonottaa (jonot olivat koko ajan 2-3h).

Mun veli ja Heidi menivät tällä välin Tower of Terroriin, joka näkyy tuolla Hengen takana alemmassa kuvassa. Lissu oli siihen liian lyhyt, joten me ei siksikään sinne lähdetty mukaan. Se oli kuulemma huikea ja todellakin hehkutuksen arvoinen.

Käytiin Lissun kanssa vielä Crush’s Coaster-laitteessa, jossa istuttiin pyörivän vaunun kyydissä ja kuljettiin ”meren” läpi. Laite imitoi kilpikonnan selässä matkaamista kuten Nemoa etsimässä-elokuvassa tapahtuu.

Jonotettiin tähän laitteeseen tunti ja tämän takia meillä jäi aika moni muu laite käymättä. Se oli kuitenkin sen arvoista, koska tämä laite oli ihan huikea!

Me oltiin Walt Disney Studiosilla vain muutama tunti, koska meidän lento oli samana päivänä ja lähdettiin Disneyn Shuttle-bussilla lentokentälle. Tämänkin sai ostettua hotellin respasta ja se oli tosi hyvä. Nykyään näitä saa varmasti jo nettisivuiltakin, mutta vuonna 2012 nettisivut ei olleet vielä ihan niin hyvät.
Törmättiin vielä Hessuun matkalla hotellille ja Lissu halusi hänen kanssaan yhteiskuvaan.

 

Walt Disney Studios-puistossa olisi ollut niin paljon lisää nähtävää, että ihan harmitti kun meillä jäi vaikka mitä näkemättä. Jospa vielä joku päivä päästäisiin sinne uudelleen!

Oletko sä käynyt Walt Disney Studios -puistossa?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA REISSUJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Disneyland Pariisi teinin ja eskarilaisen kanssa

Disneyland Pariisin Main Street, U.S.A

Sukella satuun Disneyland Pariisin Fantasylandissa

Disneyland Pariisin Discoveryland, Frontierland ja Adventureland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *