Hae
Colour Outside the Lines

Kuudestoista joulukuuta

Vapaapäivä. Tuntuu kuin edellisestä vapaapäivästä olisi ikuisuus vaikka todellisuudessa mulla ei ollut kuin viisi päivää välissä töitä.

Vivian päiväkodilla vietettiin tänään hoitokaverin synttäreitä ja hän lähtikin aamulla innoissaan päiväkotiin. Hän itse stailasi päälleen vihreän samettimekon, Pipsa Possu-sukkahousut ja kultaiset kimallepinnit.

Tulin kotiin viettämään vapaapäivää suunnitelmissa siivota, mutta todellisuudessa paketoin lahjoja ja katsoin joululeffan. Pesin kyllä pyykkiä ainakin viisi koneellista ja imuroin olohuoneen, mutta silti tuntuu kuin en olisi tehnyt yhtään mitään.

Vessan peili kaipaa taas pesua, mutta jätin nyt vessan siivouksen huomiselle, koska kaikkea en vaan jaksanut. Oon muuten huomannut, että mun naama on nyt alkanut oireilla maskin käytöstä. Mulla on koko leuka ja suun ympärys täynnä finnejä. En tiedä johtuuko se pelkästään maskin käytöstä vai osittain siitä, että oon alkanut välillä syömään hiilareita. Veikkaan jälkimmäistä, koska ketoosissa iho voi paremmin.

Ollaan oltu ketolla nyt lokakuun lopusta asti ja mulla on pysynyt paino siinä mihin sen valmennuksen aikana pudotin. Koska oon syönyt nyt vähän miten sattuu, paino ei ole pudonnut sen enempää. Huomaan kuitenkin itse, että turvottaa vähemmän ja olo on jotenkin kevyempi.

Sain vihdoin lastenhuoneeseen kehyksiin black fridayna tilaamani julisteet. En tiedä jätänkö ne esille joulun ajaksi, mutta se on sentään jo edistystä, että ovat esillä.

Tänään Kuopiossa satoi lunta ihan koko päivän. Päiväkodilla olivat rakentaneet lumiukkoja ja Vivia leikki vielä kotipihassakin lumessa ihan innoissaan, kunnes vaatteet oli niin märät, että oli pakko tulla sisälle.

Päivälliseksi tein mulle ja Janille kanapihvejä, guacamolea, pinaattia ja brietä. Ai, että se oli hyvää. Rakastuin viimeksi Katjalla käydessäni Castellon Creamy White valkohomejuustoon ja pakkohan sitä oli kotiinkin hakea. Nyt olen syönyt sitä ihan innoissani melkeinpä kaiken kanssa.

Katsoin muuten tänään loppuun Netflixin Virgin River-sarjan toisen kauden ja nyt istun täällä pöllämystyneenä, että miten se noin pystyi loppumaan. Toivottavasti sarjaan tulee pian uusi kausi.

Illan pelasti kaapista vielä löytynyt Laatusuklaan Pina Coladalta maistuva tummasuklaa. Siis ihan huikeaa miltä se näyttää ja en ymmärrä miten en ole ikinä juonut pina coladaa, koska tuo suklaa on ihan taivaallista.

Nyt pitää akaa nukkumaan ja huomenna lähteä iltavuoroon töihin. Enää neljä työpäivää (ja kolme vapaapäivää), että on joulu!

Millainen joulukuun kuudestoista sinulla oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.