Hae
Colour Outside the Lines

Ihanat 5-vuotissynttärit

Me vietettiin nuorimmaisen 5-vuotissynttärit tänä viikonloppuna muutamien vieraiden kanssa.

Meidän nuorimmaisen synttäreillä on joka vuosi ollut joku teema. 1-vuotissynttäreitä vietettiin Star Wars-teemalla, 2-vuotissynttäreitä Mikki Hiiri-teemalla, 3-vuotissynttäreitä Ryhmä Hau-teemalla ja viime vuonna 4-vuotissynttäreitä vietettiin My Little Pony-teemalla ensin Joensuussa ja sitten vielä kotona.

Aiempina vuosina oon selvästi ottanut tosi paljon paineita siitä, että juhlat on pakko teemoittaa ja olla tosi kivan näköiset somessa. Tiedättekö mitä? Tänä vuonna meillä ei ollut teemaa enkä juhlista ottanut edes yhtään kuvaa!

Me vietettiin synttäreitä yhden kerran jo arkena, kun mun porukat kävi kylässä ja leivoinkin sillon kakun, jota me syötiin parina iltana, kun sitä jäi yli.

Yritin etsiä koristeeksi viiriä, mutta sellaista ei löytynyt ja piirsinkin vaan tussilla värilliselle paperille kirjaimet ja numeron. Tein paperit tuplana, että viiri näytti samalta molemmin puolin. Väliin liimasin paksua pahvia, jonka leikkasin pahvilaatikosta ja Jani laittoi kulmista läpi siimaa, jolla laitoimme viirin roikkumaan tuohon huoneiden väliin.

Ajattelin, etten ota mitään stressiä myöskään tarjottavista tänä vuonna, mutta kyllähän niiden tekemisessä silti meni tosi paljon aikaa. Tarjottiin keksejä, sipsejä ja juustonaksuja, kakkua, vaahtokarkkeja ja tein myös kinkkupiirakkaa ja leikkelin kasviksia.

Vivia oli innoissaan juhlista, koska hän on todella sosiaalinen ja rakastaa sitä, kun ollaan isolla porukalla koolla. Meillä kävi muutamia ystäviä, osa lapsineen, kylässä sekä sukulaisia.

Oli kyllä ihanaa, kun kävi vieraita, mutta huomasin kyllä omassa olossani, että heti vieraiden lähdettyä olin ihan poikki ja meninkin lepäilemään. Vivia taas oli tänään ihan poikki koko päivän, koska eilen oli niin jännittävää.

Mutta siis ihanaa, kun taas saa ihan luvan kanssa kokoontua ja palata siihen normaaliin, että voi pitää juhlia! Rakastan juhlien järjestämistä ja monta kertaa piti miettiä, että täytyykö meidän nämä 5-vuotissynttärit perua kokonaan, kun maailmalla tilanne on mikä on.

Onneksi ei tarvinnut vaan saatiin pitää ihanat juhlat.

Kerroinkin täällä jo aiemmin, että Vivia ei oikein yhtään tiedä mitä hän haluaa lahjaksi ja olikin tosi hankala vastata ihmisille kyselyihin mitä voisi tuoda lahjaksi.

Mitä 5-vuotias sitten sai lahjaksi?

– rahaa talvivaatteisiin ja elokuvakäyntiin
– Lego-paketin
– Kirjoja
– Maalaa vedellä-puuhakirjan
– Oppi&Ilo Eskari edessä-puuhakirjan
– Prinsessa asusteet
-Talvirukkaset
– Herkkuja
– Tulilatva-ruukkukukan
– Hama-helmiä  

Ja siis me yllätyttiin ihan urakalla, kun 5-vuotiaan lempilahja oli se mummin ja ukin tuoma tulilatva, jota hän esittelikin kaikille innoissaan ja jota hän haluaisi kastella joka päivä.

Toisaalta ymmärrän tämän, koska meillä on harvoin oikeita kasveja, mutta silti se innostus minkä se yksi ruukkukukka aiheutti, yllätti todella paljon! Joskus ne pienimmät lahjat on ne kaikista parhaat. Lapset ei oikeasti vaadi mitään huippuhienoja koristeita tai överikalliita lahjoja vaan usein me aikuiset itse luodaan itsellemme ne paineet niistä.

Meillä järjestetään kyllä jatkossakin teemajuhlia, jos lapsilla on niistä selkeä toive, mutta voidaan aivan hyvin juhlia myös ilman minkäänlaista teemaa!

Millaiset 5-vuotissynttärit teillä on vietetty?

LUE MYÖS: 

RAKAS 5-VUOTIAS

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.