Hae
Colour Outside the Lines

Tekniska Museet Tukholmassa

Käytiin Janin kanssa Tukholmassa muutama vuosi sitten ja yhtenä kohteena meillä oli Tekniska Museet ja etenkin sen Play Beyond Play-näyttely, jonka piti aiemmin olla rajallinen aika esillä, mutta luulen koronan vaikutusten siirtäneen tätä eteenpäin, koska näyttely on edelleen pystyssä museossa.
Tekniska Museet eli Teknillinen museo sijautsee Djurgårdenissa. Samassa museopuistossa sijaitsee myös Etnografiska museet eli Kansojen ja kulttuurien tutkimuksen museo, Polismuseet eli Poliisimuseo, Riksidrottsmuseet eli Kansallisurheilumuseo, Sjöhistoriska museet eli Merenkulkumuseo sekä Villa Källhagen, joka on hotelli.

 

 

 

Miten päästä kohteeseen Tekniska museet Tukholmassa?

Me mentiin paikan päälle bussilla ja se oli tosi helppoa. Bussilipun saa ostettua joko puhelinsovelluksella tai piippaamalla pankkikortin bussikortin paikalla ja kortti veloittaa oikean summan.

Paikalle kulki bussi numero 69 keskusasemalta. Bussi lähti suuntaan Blockhusudden ja pysäkin nimi oli Museiparken. Bussipysäkiltä oli hyvät ohjeet museolle. Nuo pysäkinnimet näkyy bussissa taululla. 

Jos tulet Siljan terminaalista, niin ota metro pysäkiltä Gärdetilta punainen linja 13 suuntaan Norsborg ja jää pois pysäkillä Central Station. Vaihda siellä bussiin numero 69 suuntaan Blockhusudden ja jää pois pysäkillä Museiparken. 

HUOM! SL:n reittihaku ehdottaa jäämään pois Karlaplanissa ja menemään kahdella eri bussilla, mutta jos sulle ei oo niin tuttua tuo Tukholman julkinen liikenne, niin suosittelen menemään suoraan sinne keskusasemalle. Siellä on myös hyvät infopisteet, jos tarvitset apua. 

Jos olet liikkeellä autolla, löytyy parkkipaikka museon lähettyviltä. Museon osoite on Museivägen 7. Museolla on kolme invaparkkipaikkaa.

 

 

Tekniska Museet on auki maanantaista sunnuntaihin 10-22 eli sinne voi mennä myöhäänkin illalla kiertelemään, jos on Tukholmassa yötä.

MITÄ SISÄÄNPÄÄSY MAKSAA KOHTEESSA TEKNISKA MUSEET TUKHOLMASSA?

Yli 7 vuotiaat: 160SEK eli noin 16€, jos ostat netistä lipun. Paikan päältä lippu maksaa 170SEK eli noin 17€.

6-vuotiaat ja alle pääsevät sisään ilmaiseksi.

Silja Linen Club One-kortilla sisäänpääsystä saa tiskillä -20% alennuksen mobiilikorttia näyttämällä. Me näytettiin hyttikortti ja tämäkin kelpasi.

Me kierrettiin pelkästään tuota pelinäyttelyä varmaan ainakin kolme tuntia. Siellä pääsi kokeilemaan tosi monia pelejä ja näytteillä oli ihan laidasta laitaan konsoleita.

Pelihullulle miehelleni tämä oli kyllä täydellinen museokohde. Ja mua nämä kiinnosti myös vaikka en olekaan niin hulluna peleihin.

Kellä muulla oli tällainen ala-asteella? Mun kuoli joka päivä kun jätin sen kotiin ja lähdin kouluun.

 

Nostalginen eka Sims oli myös esillä. Mä pelaan itse Sims 4-peliä nykyään, mutta tästähän sekin hulluus oikeasti alkoi.

 

Museossa oli todella monta muutakin näyttelyä esillä ja me kierrettiin ne kaikki. Oltiin yötä Tukholmassa, joten meillä ei ollut oikeasti mikään kiire pois tuolta museosta. Oltiin myös matkalla kahdestaan ilman lapsia niin ei tarvinnut miettiä jaksavatko he kiertää meidän kanssa.
Museosta löytyi vaikka mitä mielenkiintoista tutkittavaa ja oli kiva, että tektit oli myös englanniksi. Jani on insinööri niin hän oli ehkä hitusen enemmän kiinnostunut kaikista vempaimista kuin minä, mutta hyvin minäkin sain museossa aikani kulumaan.
Lapsille olisi ollut myös vaikka mitä hauskaa kokeiltavaa ja testattavaa.

 

Vähän on turvaistuimet tulleet tästä eteenpäin.

Museossa oli myös hauska kaivos. Sinne mentiin hissillä ja käveltiin kaivoksen läpi. Siellä näki millaista kaivoksessa oli olla töissä ja miten pimeää siellä oikeasti oli. Kaivoksessa oli simulaattoreita myös apuna.

Museosta löytyi myös kiva kauppa ja paikka, jossa pystyi syömään omia eväitä. Yleisövessat ja säilytyslokerot isoillekin laukuille oli sisäänkäynnin lähettyvillä.

Museo on esteetön, sieltä löytyy hissejä joka kerrokseen. Eli vaunujen ja pyörätuolienkin kanssa onnistuu käydä paikalla. Museolla on myös muutamia rattaita ja pyörätuoleja, joita saa lainata. Opaskoirat ovat tervetulleita, mutta valitettavasti muita eläimiä ei saa viedä paikan päälle.

Jos joskus on paljon aikaa Tukholmassa ja tekniikka kiinnostaa, niin tämä on oikein oiva kohde!

Ootko sä käynyt Tekniska Museetissa?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MINUA JA MUN REISSUJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

ABBA The Museum Tukholmassa

Tukholman Historiska Museet

Tukholman kuninkaanlinna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *