Hae
Colour Outside the Lines

Ovatko päiväkotien äitienpäiväaamiaiset ja isovanhempien päivät reiluja kaikkia kohtaan?

Meidän päiväkoti on järjestänyt nyt useamman isovanhemman ja vanhempien kanssa tapahtuvan tapahtuman. 
Meille se ei ole mikään ongelma, kun minun vanhemmat asuu samassa kaupungissa ja aika hyvin pystyvät niihin osallistumaan. Me myös Janin kanssa voidaan järkätä omat menomme niin, että voidaan päiväkodille tarvittaessa mennä. 
Mutta entäs ne lapset, joiden mummit ja ukit asuvat kaukana tai joilla ei niitä edes ole? 

Aloin miettiä päiväkodin äitienpäiväaamiaisella, että meidänkin perheessä on lapsilla niin erilaiset perhesuhteet. Siis ihan yhden perheen sisällä. 
Kun Melissa oli pieni ja päiväkodissa, muistan sielläkin kerran olleen jonkun isänpäivätapahtuman. Melissalla paikalle meni ukki eli minun isäni, koska minähän olen yksinhuoltaja eikä Melissalla ole toista virallista huoltajaa ollenkaan. Kuten olen aiemminkin kertonut, me ei pidetä mitään yhteyttä sinne geenien toiseen puoleen. 
Melissa sai pienenä ison tappelunkin jonkun kanssa päiväkodista siitä aikaiseksi, ettei hänellä ole isää. Melissa oli noin neljä ja joku muu isompi lapsi oli ilmeisesti kuullut kukista ja mehiläisistä, joten hän oli sitä mieltä, että jokaisella on pakko olla isä ja äiti. Melissa kuitenkin pysyi kannassaan eikä hellittänyt tai edes itkenyt, koska tiesi olevansa oikeassa. Se kuitenkin aiheutti vielä kotonakin mielipahaa, että joku oli siitä huomauttanut. 
Bean äiti taas asuu muualla, joten minä olen aina osallistunut äitienpäiväjuhlallisuuksiin päiväkodilla. Bealle tämä ei ole ollut mikään ihmeellinen juttu, koska mä olen kuitenkin se arjessa oleva äitihahmo ja saan usein myös äitienpäivälahjan Bealta. 

Mutta vaikka meillä on aina joku pystynyt näihin tilaisuuksiin osallistumaan, on varmasti paljon lapsia, joilla ei päiväkodille koskaan pääse kukaan. Ei kaikki vanhemmat pysty olemaan töistä poissa tai lapsien isovanhemmat oikeasti asu lähellä.
Onko nämä siis tosi epäreiluja joitain lapsia kohtaan? 
Mun mielestä on ihanaa, että päiväkodit järjestää tällaisia juttuja, mutta mä myös toivon, että päiväkodin aikuiset sitten myös muistaa huomioida hyvin ne lapset, joiden omat aikuiset ei paikalle pääse. 
Tänäkin vuonna sain äitienpäivälahjoja pienimmiltä lapsilta. Seiskaluokkalainen ei enää ollut koulussa mitään askarrellut. Olin aika imarreltu tuosta Bean ikäarviosta, jossa oli vaan muistetut numerot tainneet mennä väärin päin (oikeastihan olen 33-vuotias). 

Toivottavasti kaikilla äideillä on ollut ihana äitienpäivä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.