Hae
Colour Outside the Lines

Av, yv, kysyn mieheltä! – Facebook-kirppisten ihmeellinen maailma

Olen lapsesta asti tottunut käyttämään jonkun vanhoja vaatteita. Teininä käytin kaikki ylimääräiset rahani uusiin vaatteisiin – siis oikeasti uusiin, kaupasta ostettuihin. Kiersin kyllä myös äitini kanssa kirppareita, koska niiltä teki löytöjä, joita muilla ei ollut. 
Aikuisena olen alkanut enemmän ja enemmän arvostaa kirpparikulttuuria. Toisen roska saattaa hyvinkin olla toisen aarre. Facebook-kirpparit tuovat aivan uutta ulottuvuutta tähän kirppistelyyn. 
Itse tykkään ostaa tavaraa Facebook-kirppareilta, koska myynti-ilmoituksia on helppo selata vaikka ruuhkabussissa. Monella kirpparilla saa myös ostettua tavaraa postituksella, jolloin tavaran ostaminen on vielä helpompaa. Tottakai joka kirpparille kuuluu jokunen huijari, jotka eivät postitakaan lupaamiaan tuotteita ja tuote on jotain aivan muuta kuin kuvassa. Omat kokemukseni ovat kuitenkin olleet pääasiassa todella hyviä. Meille on ostettu melkeinpä kaikki vauvatarvikkeet käytettynä ja pääosin Facebook-kirppisryhmistä. 
Myyminen Facebook-kirppiksillä on myös helppoa kuin heinänteko. Ostajat noutavat tavarat kotiovelta eikä itselle myymisestä koidu muuta vaivaa kuin tavaran kuvaaminen, ilmoituksen laatiminen ja noudosta sopiminen. 
Tästä päästäänkin tuohon otsikkoon. Tavara varataan kommentilla, joka aika usein on av, yv ja joskus tuo kysyn mieheltä. Uuden päivityksen myötä Facebook on alkanut merkata kommentteja roskapostiksi, jos samalla kirppiksellä kommentoi monta kertaa peräkkäin täysin saman kommentin. Nykyään täytyy siis käyttää muutakin kommenttia kuin av. 
Facebook-kirpputoriryhmien sanastoa: 
av – Alustava varaus. tätä käytetään paljon vaikka oltaisiin oikeasti ostamassa tuotetta. Joidenkin kirppareiden säännöissä myös käsketään kommentoimaan tämä ja perään kysymys tuotteesta tai varaus ei ole voimassa.
yv – Yksityisviesti, jossa sovitaan noudosta tai postituksesta. 
mmm -Myynnissä myös muualla.
kv –  Kaverivarau. Joskus tägäyksen jälkeen kaverilla menee pitkään huomata tägäys, joten kaverivarauksella tuotteen saa varattua kaverille ja kaveri voi itse vapauttaa tai varata tuotteen. 
vain nouto – Tämä tarkoittaa noutoa vain ilmoituksessa mainitusta kohteesta! Ei noutoa lähikaupalta, lähisairaalalta tai lähikunnasta.
spk –  Tuotteen hintaan sisältyy postikulut. 
hupivarailija – Varailija, joka ei koskaan nouda tai joka ei ilmoita varauksen jälkeen itsestään mitään. 

Onko teillä kokemusta Facebook-kirppareista? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.