Hae
Colour Outside the Lines

Minä 6 x 4

Karoliina Pentikäinen blogissa oli haaste aikaa sitten, joka kuulosti hauskalta. Tässä siis 6 x 4 faktaa minusta!

4 PAIKKAA, JOISSA OLEN ASUNUT

Tämä on helppo. Olen asunut vain Kuopiossa. Olen muuttanut Kuopion sisällä useamman kerran ja asunut rivitalossa, omakotitalossa, kerrostalossa ja luhtitalossa. Eli voisiko ne olla 4 eri paikkaa, joissa olen asunut?  

 

 

4 PAIKKAA, JOISSA OLEN TYÖSKENNELLYT

Ensimmäinen kesätyöni oli pesulassa, jossa silitin ja viikkasin puhtaita vaatteita lähtemään takaisin asiakkaille. Se oli muuten paras työ ikinä ja edelleen rakastan pyykkien viikkaamista! Pitkään silitinkin kaikki tyynyliinat ja lakanat, mutta enää ei aika riitä siihen. Vaatteetkin pysyisivät kuulemma parempina, kun jaksaisi silittää ne aina pesun jälkeen. 

Olen ollut myös töissä myyjänä Lidlissä ja Citymarketissa. Nyt viimeisimpänä olin töissä muutaman kuukauden Designkavereiden pop up-joulukaupassa.

 

4 OHJELMAA, JOTA OLEN SEURANNUT TV:STÄ

Siskoni on noita ja Sabrina, teininoita. Teininä seurasin näitä molempia telkkarista (ja nauhoitin muuten vhs-kasetillekin). Silloin ei ollut Netflixejä tai muita suoratoistoja vaan ne oikeasti katsottiin telkkarista just silloin, kun esitysaika oli. Muistin varmaan ulkoa Siskoni on noidan kaikki jaksot, kun melkein kulutin puhki ne vhs-kasetit katsomalla niitä jaksoja uudelleen ja uudelleen.
Täydelliset naiset. Ei voinut olla mitään sen tärkeämpää kuin nähdä uusin jakso täykkäreistä (ja Sinkkuelämästä)
Nykyään melkein kaikki tulee katsottua suoratoistoista, koska meillä on käytössä tällä hetkellä Netflix, Viaplay ja Cmore. Osaan näistä ollaan saatu joku alennuskoodi, joten ei ihan täyttä hintaa niistä makseta. Cmore meillä yleensä näkyy formuloiden takia ja Netflix on ikisuosikki.
Televisiosta me Melissan kanssa kyllä seurataan This Is Us joka ikinen torstai, tosin nyt taidetaan olla pari viikkoa jäljessä kun oltiin reissussa. Yksi ohjelma, joka me joka ikinen perjantai katsotaan porukalla (minä, Jani ja Melissa) on Sohvaperunat Yleltä. Se on pakko nähdä!
Janin kanssa myös yleensä seurataan telkkarista Masterchef Australiaa ja Remontilla rahoiksi.

 


4 PAIKKAA, JOSSA OLEN KÄYNYT

Disneyland Pariisi
 
Legoland, Billund
 
Tukholma
 
Lontoo
Kaikki edellämainitut on sellaisia, joissa haluaisin käydä uudelleenkin. Pariisin Disneylandissa kävimme 8 vuotta sitten kesällä Melissan, veljeni ja ystäväni kanssa ja se oli kyllä ihana reissu. Disneyland on juuri niin taianomainen paikka kuin sanotaan ja vähän vielä enemmän.
Legolandissa olen käynyt kolmesti! Ensimmäisen kerran 5-vuotiaana, toisen kerran 10-vuotiaana ja viimeisimmän kerran, kun Melissa oli parivuotias. Meillä on haaveissa matka lasten kanssa sinne, mutta katsotaan venyykö budjetti kesällä matkaan.
Tukholmassa käymme muutaman kerran vuodessa. Juuri kotiuduimme edelliseltä reissulta ja seuraavan jo varasin odottamaan. Rakastamme lasten kanssa Silja Linen risteilyjä ja niissä huippua on, että pääsee noin kuudeksi tunniksi maihin, jossa ehtii tekemään yllättävän paljon.
Lontoossa olen käynyt teininä pari pikareissua, kun olin serkkuni kanssa kielikurssilla Brightonissa kolme viikkoa. Koska emme ehtineet nähdä oikein mitään, on matkakuume Lontooseen vaivannut siitä asti. Lontoota lähin paikka, johon olen päässyt, on ollut Dublin, mutta kyllä minä vielä joku päivä sinne Lontooseenkin pääsen uudelleen.
Olen käynyt Euroopan sisällä monessakin paikassa, joten oli vaikea rajata nämä vain neljään. Tässä kuitenkin ne, jotka kutsuvat minua eniten luokseen uudelleen.

4 RUOKAA, JOISTA PIDÄN

Nachot. Voiko niitä kutsua ruoaksi? Kai niitä voi, jos niihin lisää kanaa ja rucolaa. Niitä himoitsin Vivian raskausaikana ja himo jäi sieltä päälle.
Mac’n’cheese. Kukapa ei makaronista ja juustosta pitäisi? Tämä on Melissan ihan lemppariruokaa ja kai se rakkaus on siitä sitten tarttunut.
Kana sweet’n’sour-kastikkeessa ja riisi. Nam! Lidlistä sai ennen pullossa valmista hapanimeläkastiketta, mutta jostain syystä sen valmistus lopetettiin. Sen jälkeen en ole löytänyt valmiskastiketta vaan aina tyytynyt kiinalaisbuffan antimiin.

Makaronilaatikko. Se on vaan parasta.

 

4 JUOMAA, JOISTA PIDÄN

Pepsi Max. Ja ei, coca cola zero ei ole sama asia. Pepsi Maxia sen olla pitää.
Kuuma kaakao. En juo kahvia tai teetä, mutta kuumasta kaakaosta en kieltäydy. Varsinkaan, jos päällä on kermavaahtoa.
Valkoviini, jota tosin juon ehkä kahdesti vuodessa. Ostin jouluksi pullon viiniä, jota en ole muistanut vieläkään laittaa jääkaappiin. Tämä siis ehkä kertoo jotain siitä kuinka usein viiniä nautin.
Kylmä vesi. Kylmä hanavesi on ihan parasta ja nykyisin pullotankin sitä odottamaan jääkaappiin.

Miltä sinun 6 x 4 näyttäisivät?

 

Tulethan seuraamaan myös Instagramissa @susannakuohula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.