Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka vietän aikaa 7-vuotiaan tytärpuoleni kanssa?

Minulla on kolme tytärtä, joista kaksi on biologisia ja yksi on tytärpuoli. Tytärpuoleni Bea asuu kanssamme ja käy äidillään noin kerran kuussa viikonlopun. Hän siis viettää suurimman osan ajastaan meidän kanssamme ja lasken hänet omaksi lapsekseni.

Koska meillä ei kuitenkaan ole sitä biologisen lapsen ja vanhemman keskinäistä sidettä, joka olisi syntymästä asti kehittynyt, on meidän keskinäinen suhteemme välillä vähän hankala. Vaikka olen ollut tytön elämässä täysillä mukana 2,5-vuotiaasta asti, ei hän edelleenkään aina ajattele minua vanhempanaan. Tai ainakin ajoittain kapinoi suuresti sitä vastaan.

Yritän kuitenkin toisinaan viettää aikaa vain hänen kanssaan kahdestaankin. Pelaamme lautapelejä tai katsomme yhdessä Youtubesta videoita Disneylandista. Viimeksi muiden ollessa kuumeessa pelasimme monta kierrosta Chocoa ja aika tasaista oli, taisimme lopulta päätyä tasapeliin.

Leikimme usein myös kampaajaa. Bea kysyy monta kertaa viikossa voisimmeko leikkiä tätä leikkiä ja joka kerta vastaankin kyllä, koska hän haluaa aina olla kampaaja ja minä saan olla kammattavana. Saan hetken istua rauhassa paikallani, jutella lapsen kanssa hänen mieltään askarruttavista asioista ja lapsi saa toteuttaa itseään. Leikimme tätä jopa silloin, kun hiukseni olivat todella lyhyet eikä niihin oikein saanut laitettua kuin pinnejä.

Joskus harvoin minäkin saan toteuttaa itseäni kampaajana tehden Bealle jonkinlaisen kampauksen. En ole kovinkaan hyvä tekemään muuta kuin hollantilaisia lettejä, mutta onneksi lapsi on onnellinen ihan kaikista kampauksista, joita teen.

Nykyään Viviakin haluaa aina mukaan kampaamoleikkiin ja usein istumme kaikki kolme peräkkäin olohuoneessa. Bea takimmaisena sohvalla, minä sohvan edessä lattialla ja Vivia minun jalkojeni välissä.

Koska olemme niin tiivis perhe olleet kohta viisi vuotta, on meidän keskinäinen suhteemmekin kehittynyt nopeasti hyvin läheiseksi. Tässä suhteessa olen äitipuolena aika onnekas, koska usein äitipuolten ja lasten suhteet eivät saa tarpeeksi aikaa kehittyäkseen hyväksi. 
Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äitipuolille ja tasapuolisesti kaikille muillekin. 

Oletko sinä äitipuoli? Millaiset välit sinulla on bonuslapsiisi? 

2 kommenttia

  1. Kaunismäessä kirjoitti:

    Minulla on neljä bonuslasta, jotka asuvat luonamme puolet ajasta. Koska ovat olleet kaikki jo kouluikäisiä kun tapasimme heidän isänsä kanssa ja minulla on kolme omaa lasta, en ole heille mikään "äiti". Mukavasti tulemme toimeen kuitenkin 🙂 Olen joskus miettinyt pitäisikö minun ryhtyä johonkin toimiin suhteemme syventämiseksi, mutta toisaalta kaikki tuntuvat olevan aika tyytyväisiä tämän hetkiseen tilanteeseen, joten ehkä tässä kohtaa minun hyvä ajatella, ettei elämää tarvitse suorittaa, riittää kun sitä elää? Ammattikasvattajana nimittäin olen ollut taipuvainen ottamaan vanhemmuudesta paineita 😉

  2. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

    Minäkin otan yleensä liikaa tästä paineita ja joskus nuorena olisinkin halunnut lastenhoitajaksi, mutta tunnistin jo silloin rajani ja jätin hakematta koulutukseen, koska ajattelin, etten jaksaisi sitten enää olla omien lasteni kanssa iltaisin.

    Jos kaikki ovat tyytyväisiä tilanteeseen noin, niin teillä menee varmasti hyvin! Lapset eivät onneksi paljon vaadi, että ovat tyytyväisiä ja luulen, että teet jo kaiken tarvittavan.

    Tsemppiä teidänkin uusperhearkeenne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.