Hae
Colour Outside the Lines

Lämmittävä tomaattikeitto

Jostain syystä minulla on ollut mielessä tomaattikeitto jo monta viikkoa ja pikkuveljeni kertoi jouluna tehneensä tomaattikeittoa itse, joten ajattelin kokeilla keiton tekemistä. Meillä tosin lapset ei voi syödä tomaattia, joten päätin tehdä keittoa vanhempieni luona. Tytöille oli spagettia ja jauhelihakastiketta.
Tein keiton tällä reseptillä. Resepti ei siis ole omani vaan Arlan. Reseptiä oli helppo seurata ja keitto oli nopeaa tehdä. Ruoan tekemiseen meni alle tunti, joka on meidän arkiruoan tekoajaksi aika perus. Suosittelen kokeilemaan!

Tomaattikeitto neljälle:

800 g tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3½ rkl tomaattipyreetä
5 dl vettä
2 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria
suolaa
50 g Arla Tomaatti & Basilika -tuorejuustoa

Keiton valmistus :

Ensimmäisenä tomaatit täytyy kaltata. Ajattelin tämän olevan vaikeaa, mutta sehän olikin helppoa kuin mikä! Tomaatteihin tehdään viillot terävällä veitsellä, jonka jälkeen tomaatit laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi kypsymään. Kun kuoret ovat ryppyisiä ja alkavat irrota, tomaatit nostetaan reikäkauhalla pois kattilasta. Meillä ei ollut reikäkauhaa, käytin normaalia. Varo, ettet polta itseäsi kuumalla vedellä. Tomaattien täytyy jäähtyä ennen kuin niille voi tehdä muuta.
Sillä aikaa silppua sipuli ja valkosipuli. Alkuperäisessä ohjeessa käsketään pusertaa valkosipuli, minä leikkasin sen pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla. Kuori ja pilko tomaatit. Lisää ne pannulle sipuleiden kanssa. Muista lisätä pannulle myös tomaateista irtoava mehu. Anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree. Sekoita. Lisää vielä mausteet ja tuorejuusto. Meidän testiryhmän mielestä tuorejuustoa olisi voinut laittaa keittoon koko paketin eli 150g, joten lisää tuorejuustoa oman maun mukaan. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia.
Ohjeessa keitto on soseutettu tehosekoittimessa, mutta itse käytin sauvasekoittajaa. Keittoon jäi vähän suutuntumaa, muttei se tuntunut ketään haittaavan.
Tarjoa tuoreen leivän ja esimerkiksi mozzarellakuutioiden kanssa. Meillä toivottiin kaveriksi patonkia, jonka avulla lautasen olisi voinut kaapia tyhjäksi helpommin kuin nuolemalla. Pekonikuutiot olisivat myös olleet hyvä lisä.

Tämä keitto oli kiva ja maukas lämmittäjä ulkoilun jälkeen. Kannattaa käyttää hyvin kypsiä tomaatteja niin keitosta ei tule kovin kirpeää.

Keitto maistui hyvin koko perheelle ja sitä jäi vielä seuraavan päivän lounaallekin vähän.

onko tomaattikeitto sinun arkiruokaa?

 

LUE MYÖS: 

TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.