Hae
Colour Outside the Lines

Isänpäivä 2020

Meidän isänpäivä meni tänään rauhallisesti kotona. Annettiin Janin nukkua pitkään ja vietiin sitten lahjat hänelle sänkyyn. Koska lapset kiipesi sinne myös, ei viety tänä aamuna kahvia sänkyyn niin kuin yleensä ja koska ollaan ketolla, ei viety myöskään aamupalaa. 

Vivia oli tehnyt isille päiväkodissa superhienon avaimenperän ja kortin, johon oli osannut jopa kirjoittaa itse oman nimen. Olin aika yllättynyt, koska vaikka ollaan sitä mallista harjoiteltu, ei se ole useinkaan onnistunut ihan noin hyvin. Ilmeisesti oppi on alkanut mennä perille. 

Vivia osasi myös ihanasti pitää salaisuuden isin lahjasta koko viikon. Hän kertoi minulle, että päiväkodilla oli sanottu, että äidille saa kertoa ja hän minulle kertoikin mitä paketissa oli, mutta isiltä hän piti paketin salassa sunnuntaiaamuun saakka. Ihan mahtava piirre, että osasi pitää salaisuuden noin hyvin eli hänen kanssaan voi suunnitella ylläreitä muulloinkin. 

Bea oli askarrellut koulussa ristinollapelin ja ommellut sille pussin. Hän oli myös askarrellut kortin ja koristeen (sen hän tosin teki kotona aikansa kuluksi). 

Itse ostin Janille kahdet sukat, koska hän rakastaa kuvioituja ja värillisiä sukkia. Ne pääsivätkin heti jalkaan, tosin parit olivat ristiin laitettu. Melissakin kävi huikkaamassa ovella hyvää isänpäivää. 

Isi oli lasten lahjoista onnellinen ja he halivatkin sängyllä pitkän tovin ennen kuin isi ja Vivia menivät keittämään kahvia. 

Leikittiin yhdessä duploilla ja isi rakensi Vivialle hienon linnan. Meillä on ihan hirveä kasa duploja, joten niistä saisi vaikka minkälaisen rakennelman tehtyä, jos olisi enemmän alustoja. Niitä täytyy siis lisätä ostoslistalle. 

Leikittiin Vivian kanssa myös kampaajaa hetki. Hän rakastaa nykyään sitä, kun joku harjaa hänen hiuksiaan ja harjasinkin niitä pitkän tovin useamman kerran tänään. 

Katsottiin vielä koko perheellä Zootropolis. Tosin minä menin leffan puolivälissä tekemään ruokaa. Me syötiin Janin kanssa ketoruokaa ja tytöille tein perunamuusia, johon sekoitin jauhelihaa ja se oli kaikkien lasten mielestä huippuhyvää. Eli superhelppoa ruokaa, joka maistui kaikille. Pitää muistaa tehdä sitä pian uudelleen. 

Illalla meillä kävi vielä kylässä minun vanhemmat ja pikkuveli. Tein meille herkuksi pannacottaa mansikkapyreella. Se maistui kaikille ja kävi ketoiluun.

Heidän lähdettyä katsottiin lasten kanssa vielä Masked Singer, josta on muuten tullut Vivian ihan lemppariohjelma. Hän katsoo sitä ihan haltioituneena ja tanssii aina mukana, kun hahmot esiintyvät. Hassua miten se vetoaa myös 4-vuotiaaseen. 

Luettiin vielä iltasaduksi joulukirjaa. 

Oliko teillä kiva isänpäivä?

 

LUE MYÖS: 

MIllainen isi on 4- ja 8-vuotiaan mielestä? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

View this post on Instagram

ISÄNPÄIVÄ Mulla on itselläni maailman paras iskä. Siis sellainen, joka oli mun roolimalli pienenä ja on vieläkin. Mun iskä antoi mun pitää autoaan lainassa 7 vuotta ja osti asunnon, kun olin lapsen kanssa liian köyhä asumaan ahtaasti vuokralla (okei, äitilläkin oli osansa siinä). Iskä korjaa kaiken mitä pyydän ja tulee aina apuun, jos on joku hätä. Myös mun kaverit soittaa mun iskälle apua tarvitessaan? Mun iskä on siis paras iskä❤️ Siksi tottakai ajattelin nuorena haluavani samanlaisen isän myös omille lapsilleni. Pettymys oli melkoinen, kun esikoisella ei sitten loppujen lopuksi ollut isää ollenkaan ensimmäiseen 9,5 vuoteen. Onneksi oli ukki❤️ Kun meistä tuli uusperhe, näin miten ihana isi Jani oli Bealle ja hän otti myös Melissan samantien omakseen❤️ Kun meille syntyi Vivia, oli Jani ihan vauvan lumoissa ensihetkistä saakka. Sain siis kuitenkin lapsilleni sen isin, jollaisen aina halusinkin❤️ Koska isyyttä ei määritä biologia, vaan teot ja se miten sen isyyden hoitaa. Hyvää isänpäivää isät ja ukit! Ja hyvää isänpäivää myös äideille, jotka hoitavat homman ilman toista aikuista❤️ Profiilissa @susannakuohula on nykyään linkkipuu, jonne linkitän nyt muutaman isänpäivätekstin. Siellä on muun muuassa pohdintaa siitä voiko isättömästä tytöstä kasvaa henkisesti vahva. #isänpäivä #uusperhe #isäpuoli #isi #vanhemmuus #perhe

A post shared by SUSANNA | REHELLINEN ÄITIYS (@susannakuohula) on

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.