Hae
Colour Outside the Lines

Kysymyksiä lukutoukille -blogihaaste kirjoista

*Sisältää mainoslinkkejä

Haaste kirjoista löydetty Kotona kirjassa-blogista. Koska olen taas pitkästä aikaa löytänyt lukemisen ilon, oli minun pakko osallistua tähän. 

 

1. Mikä on ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi?

En kyllä millään muista ihan ensimmäistä kirjaa, jonka luin, mutta lapsena luin ainakin Kolme etsivää-kirjoja, Bert-kirjoja ja jossain vaiheessa tykkäsin myös Pikku Vampyyri-kirjoista. 

Ensimmäiset kunnolliset ”aikuisten kirjat”, jotka luin, olivat *Olivia Goldsmithin Hylättyjen vaimojen kerho ja Jean P. Sassonin Prinsessa. Ne olivat ehkä vähän aikuismaista luettavaa kymmenvuotiaalle, mutta jäin niiden myötä lukemiseen koukkuun ihan kokonaan ja innostuin niistä vähän pidemmistä kirjoista. Olin kesän vietossa serkkujeni luona ja nämä olivat kirjat, jotka valitsin tätini kirjahyllystä. Myös *Maeve Binchyn Ystävyyden piiri kuului kesälukemisiini tuon ikäisenä ja se oli niin ihana. 

Teininä Harry Potterit imaisivat minut mukaansa ja nautin kirjoista täysin sydämin. 

2. Mitä luet juuri nyt?

Tällä hetkellä luen toukokuun lukupiirin kirjaa *Sitä saa mitä antaa, joka on Sophie Kinsellan kirjoittama. 

3. Minkä kirjan luet seuraavaksi?

Kirjahyllyssäni on kymmeniä kirjoja odottamassa lukemista, mutta luulen seuraavaksi tarttuvani joko *Cecelia Ahernin Loppusanoihin (joka on jatkoa PS. Rakastan sinua-kirjalle) tai *Kevin Kwanin Ökyrikkaiden ongelmiin (joka on kolmas osa ja jatkoa kirjalle *Ökyrikkaat aasialaiset ja *Ökyrikas tyttöystävä).  Tänä vuonna julkaistavista kirjoista odotan kuitenkin ehkä eniten Jenny Colganin syksyllä ilmestyviä uutuuksia. 

blogihaaste kirjoista

4. Luetko yhtä kirjaa kerrallaan vai onko useampi teos kesken?

Yleensä luen vain yhtä kirjaa kerrallaan, koska en tykkää, että tarinat sekoittuvat päässäni ja usein luen kirjan loppuun parissa päivässä. 

5. Pokkari vai kovakantinen?

Pokkareita ostan vain lentokentiltä, tosin en ole matkustanut aikoihin. Yleensä valitsen kuitenkin kovakantisen kirjan, koska se säilyy parhaiten kauniina. 

6. Valitsetko kirjan kannen perusteella?

Kirjan kaunis kansi kyllä saattaa houkutella minut luokseen kirjakaupassa, mutta kirjan arvostelut ja takakannen kuvaus ovat ne, joiden perusteella yleensä valitsen kirjat. 

7. Oletko koskaan kuulunut kirjakerhoon?

Olen joskus kuulunut lasten kautta johonkin lasten kirjakerhoon, mutta en ole koskaan kuulunut sellaiseen, jossa minulle tulisi luettavaa joka kuukausi. 

8. Huono tarina hyvin kirjoitettuna vai hyvä tarina huonosti kirjoitettuna?

Tämä on vaikea. Mieluummin luen hyvin kirjoitettua tekstiä, mutta ei huono tarina pitkään kiinnosta. Toisaalta taas jos hyvä tarina on todella huonosti kirjoitettu ja näin ollen pilaa lukukokemuksen, niin saatan lopettaa kirjan kesken. 

9. Oletko koskaan ollut ihastunut kirjan henkilöön? Keneen?

Parikymppisenä rakastuin *Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon Herra Darcyyn. Hän oli jotenkin niin ihana ekalla (ja kymmenennellä) lukukerralla.  

10. Onko lukukokemus pilalla, jos saat vahingossa tietää loppuratkaisun?

Ei sinänsä pilalla, mutta vihaan kyllä jos saan tietää mitä tulee tapahtumaan. En ikinä lue viimeistä sivua tai edes muutamaa sivua eteenpäin kirjasta vaan luen sitä sivu kerrallaan järjestyksessä eteenpäin. 

 

Luetko sinä viimeisen sivun ennen muuta kirjaa? 

 

LUE MYÖS:

Jenny Colgan: Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

Beth O’Leary: Vaihtokauppa

Tule mukaan matalan kynnyksen lukupiiriin

Toukokuun lukupiiri

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

2 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  En lue viimeistä sivua, mutta luen viimeisen sanan. Monesti se saa miettimään mitä kirjassa on tapahtunut ja tekee lukukokemuksesta jopa mielenkiintoisemman. Viimeinen sivu paljastaa liikaa, mutta pelkkä sana ei.

  Itse luen mieluummin huonosti kirjoitettua, mutta mielenkiintoista tarinaa kuin hyvin kirjoitettua ja huono tarina. Yleensä luen kaikki kirjat loppuun vaikka olisi kuinka tylsä, mutta pakko myöntää että 50 shades -sarja on jäänyt kesken. Olen aloittanut sarjan viimeisen kirjan kertaa ja joka kerta jää kesken. Mulla menee sarjan ja kirjan juoneen hermo melkein heti, oon tainnut päästä lukuun 4 siinä. Aiemmat sai pakosti luettua, mutta niihinkin meni 2 viikkoa, vaikka ne on helppolukuisia ja saan parhaimmillaan luettua 1000 sivuisen kirjan päivässä.
  Sitten taas Taru Sormusten Herrasta on kirja jonka pariin palaan aina vaan uudestaan, vaikka kirjoitustyyli on raskas luettava. Nimim. olen lukenut kirjan 20x ja nyt luen sitä englanniksi. 😀

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Mä en oo saanut vielä luettua Taru Sormusten herrasta kertaakaan. Oon monesti yrittänyt aloittaa ja jäänyt jumiin niihin alun karttaselittelyihin. Tämä täytyy ottaa kyllä lukulistalle. Hobitin oon lukenut ja siitä tykkäsin valtavasti.
   Fifty shadesit luin joskus, mutta vaan siksi, koska olin lukenut ekaa kirjaa kun se oli vielä Twilight-fanfiction eli ennen kuin se sai julkaisusopimusta. Halusin tietää mitä niissä tapahtuu, mutta pakko kyllä myöntää, että on ne ehkä vähän kökösti kirjoitettu ja vähän itseä häiritsi, ettei kirjaan niitä hahmoja oltu mitenkään muutettu vaan ne näyttää edelleen samalta kuin Twilightin tyypit.

   Kiitos kommentistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.