Hae
Colour Outside the Lines

Camilla Läckbergin kanssa lounaalla Kämpissä

Kaupallinen yhteistyö Otavan kanssa. /*Kirja saatu arvostelukappaleena. 

Olin yksi onnekkaista bloggaajista, jotka pääsivät Ruotsin tämän hetken suosituimman rikoskirjailijan, Camilla Läckbergin, kanssa lounaalle. Camillalta ilmestyi huhtikuussa uusi Kultahäkki-kirja ja hän kiersi Euroopassa promoamassa kirjaansa keväällä.

Camilla on siitä erikoinen kirjailija, että hän haluaa olla itse todella paljon mukana kirjan promoamisessa. Hän käy markkinointitapaamisissa ja on hyvin tarkka kirjojensa markkinoinnista. Hän myös itse halusi järjestää bloggaajalounaan.

Oli muuten ihan huikea kokemus päästä lounaalle, joka järjestettiin Kämpissä. Ei sitä ihan joka päivä tule käytyä lounaalla siellä.

Aluksi Camilla kertoi kirjastaan, kirjailijan urastaan ja vähän itsestään sekä perheestään. Oli hauska huomata miten tavallinen hän oli uusperheineen ja tavallisine ongelmineen. Hän oli kuin yksi meistä. Lounaan aikana pääsi kyselemään vielä kirjasta tai hänen urastaan jotain, jos halusi. Itse aikalailla pysyin taka-alalla ja kuuntelin muiden höpötystä, koska istuin sen verran kaukana hänestä.

Rikosgenre on minulle kirjoissa uusi. En ollut aiemmin lukenyt yhtään rikoskirjaa enkä oikein tiennyt mitä odottaa, kun aloitin kirjaa lukemaan. Kirjan takakansi kuitenkin vaikutti mielenkiintoiselta, joten päätin koittaa onneani.

Kirja kertoo Fayesta, jolla on täydellinen avioliitto ja perhe, mutta menneisyys kotikaupunki Fjällbackassa kummittelee mielessä edelleen. Kirjassa hypitäänkin luontevasti niin nykyhetkessä kuin menneisyydessä. Fayen miehestä alkaa paljastua uusia puolia ja täydellinen avioliitto alkaa rakoilla. Lopulta Faye joutuu opettelemaan elämään elämäänsä täysin uudella tavalla.

Ensimmäiset 20 sivua mietin, että ehkä tämä ei nyt ollut kuitenkaan minun genreni, mutta sen jälkeen tarina vetäisi minut mukaansa niin voimakkaasti, etten malttanut laittaa kirjaa alas. Luin sen kahdessa illassa. Jos lapset olisivat olleet mummilassa tai olisin voinut aamulla nukkua pitkään, olisin ahminut kirjan varmaan yhdeltä istumalta.

Pääsin kirjailijan kanssa yhteiskuvaankin lounaan päätteeksi. 

Kirjan myötä minulle avautui ihan uusi genre kirjallisuuden saralla. Saatanpa vaikka etsiä kirjastosta käsiini Camillan aiempaa tuotantoa ja lukea muutaman kirjan kesän aikana.

Suosittelen siis välillä hyppäämään kirjastossa tai kirjakaupassa pois omalta mukavuusalueelta ja testaamaan uutta genreä. Joskus se saattaa yllättää iloisesti!

Oletko sinä lukenut Camilla Läckbergin rikoskirjoja? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.