Hae
Colour Outside the Lines

Aamiainen Pariisissa – Au Chien Qui Fume

Oltiin Janin kanssa kaksin Pariisissa viime toukokuussa, jonka jälkeen en oo yksinkertaisesti ehtinyt purkaa kaikkia kuvia puhelimesta, saatikka sitten kirjoittaa kaikesta tänne. Tänä keväänä korjaan sen vääryyden ja kirjoitan vähintään kerran viikossa meidän matkasta jotain. Eli jos joku suunnittelee matkaa Pariisiin keväällä tai kesällä, niin vinkkejä satelee tänne pitkin kevättä.

Me oltiin yötä hotellissa, mutta meidän huoneen hintaan ei kuulunut aamiaista. Aamiainen hotellissa olisi maksanut vajaan 25€ per nenä, joten päätimme skipata sen ja syödä aina muualla. Näin päästäisiin näkemään kahviloitakin paremmin.

Ekana aamuna Pariisissa me lähdettiin Les Hallesin ostoskeskukseen, koska siellä oli Lego Store ja Sephora. Lego Storessa me haluttiin käydä ja Sephorasta oltiin luvattu viedä esikoiselle tuliaisia. Meidän päästyä Les Hallesiin, Lego Storessa oli kuitenkin jonkinlainen maksupäätehäiriö menossa ja päätettiin sitten kävellä hetki siinä Les Hallesin ympäristössä, että saataisiin aika kulumaan. Ja nälkähän meidät yllätti, koska ei oltu syöty sitä aamupalaa vielä.

Meidän huomion herätti kauniisti koristeltu kulmaravintola, joten päätettiin mennä kurkkaamaan millainen aamiaislista heillä olisi.

Ravintola oli yhtä kauniisti sisustettu sisältäkin kuin ulkoa. Sisällä oli muitakin turisteja ja selvästi sisälle heidät kaikki ohjattiinkin. Ravintolassa oli myös katettu terassi, jossa istui jonkin verran paikallisia juomassa aamukahvejaan.

Meidät ohjattiin sisälle ja saatiin englannin kieliset listat, kun pyydettiin. Tarjoilijoista osa ei selvästikään puhunut ollenkaan englantia, koska ensimmäinen tarjoilija, joka meidät otti vastaan, haki toisen tarjoilijan meitä palvelemaan.

Paikka oli niin upean näköinen. Sisällä oli rauhallista, tosin meidän lähellä oli iso brittiperhe aamiaisella ja he olivat aika äänekkäitä. Saatiin kuitenkin pian rauhallisempi ympäristö, kun he poistuivat.

Jani tilasi aamiaisen, johon kuului patonkia, croissant, hilloa ja voita sekä tuoremehu. Mä tilasin tuoremehua ja omeletin, koska gluteenitonta vaihtoehtoa tuolle Janin aamiaiselle ei ollut. Ajattelinkin ja sanoin Janillekin ääneen, että onpa hyvä, kun omeletillahan mä pärjään kaikki aamiaiset. Voi miten väärässä olinkaan, koska tää oli ainut paikka meidän aamiaispaikoista, joista oikeasti sain kunnon aamiaista.

Jani tilasi näiden lisäksi kahvin. Vielä tässä vaiheessa me ei tajuttu, että jos tilaat vaan kahvin, sulle tuodaan espresso ja jos haluat kunnollisen kokoisen kahvin, täytyy tilata café americain. Opittiin se kyllä pian ja Jani sai kahvia vähän enemmän kuin pienen kupillisen kerrallaan.

Maksettiin aamiaisesta yhteensä vajaa 30€ eli se oli huomattavasti halvempi kuin meidän hotellin aamupala. Hotellin aamupala olisi ollut ilmeisesti aika lähellä tuota Janin aamiaista, joten mä en olisi siitä oikein saanut irti mitään näin vilja-allergisena.

Oltiin tosi tyytyväisiä ravintolaan ja pakko sanoa, että tämä oli paras aamiainen Pariisissa meidän reissulla. Suuri suositus siis tälle ravintolalle, jos satut olemaan joskus sen kulmilla.

Oletko sä koskaan syönyt aamiaista pariisissa?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA, AAMIAISIA JA REISSUJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Mitä pakkasin mukaan Pariisiin viideksi päiväksi?

Pari kuvaa Pariisin reissulta

Disneyland Pariisi teinin ja eskarilaisen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *