Hae
Colour Outside the Lines

Viime viikolla….

Viime viikolla…

Rakennettiin lapsen kanssa legoilla. Cittarissa oli lasten päivät ja siellä sai rakentaa lego-hahmon, joten käytiin nuorimman kanssa sellainen rakentamassa. Oli kiva, kun oli kolme erilaista settiä mistä valita ja perheen pienimmille oli tarjolla Duploja.

Samalla reissulla löydettiin meidän pienelle Potter-fanille lego-kirja, jossa pääsi rakentamaan joko Hedwigin tai Hiinokan. Hän rakensi kotona Hiinokan ja on leikkinyt sillä innoissaan.

Käytiin pitkästä aikaa Kuntolaaksossa uimassa. Kuopion keskustassa sijaitseva Kuntolaakso eli kaupungin omistama uimahalli valittiin juuri viime vuoden vesiliikuntapaikaksi. Me ollaan tykätty tosi paljon käydä Kuntolaaksossa uimassa, mutta nyt viime kerrasta oli aika pitkä aika. Ostin nuorimmalle vuosirannekkeen uimahalliin, joka ehkä edesauttaa siellä käymistä. Yritetään nyt käydä edes pari kertaa kuukaudessa uimassa, jolloin kaikkien taidot kehittyy ja pysyy yllä.

Siivosin perusteellisesti. Koska edellisellä viikolla olin tehnyt töitä viisi päivää kolmen sijaan, oli perjantain siivouspäivä jäänyt välistä ja tuntui, että pölyä on kamalasti. Viime viikon perjantaina siirsin sohvaa pois tieltä, että sain kunnolla imuroitua. Nuorimmainen oli heti sitä mieltä, että sohva pitäisi jättää noin, mutta siirsimme sen kyllä takaisin paikalleen tämän jälkeen, koska parvekkeen ovi jäi tukkoon.

Juhlittiin kahden lapsen synttäreitä. Meidän esikoinen ja keskimmäinen juhlii synttäreitään reilun viikon välein, joten ollaan viimeiset yhdeksän vuotta pidetty yhteissynttärit ja juhlittu sukulaisten kanssa. Tänäkin vuonna tämä onnistui, kun esikoinen tuli Helsingistä kotiin pariksi viikoksi.

Tein keskimmäisen toiveesta gluteenitonta porkkanakakkua, joka oli oikein hyvän makuista, mutta jostain syystä kuorrute irtosi kakusta. No, maku oli tärkein ja kaikki kakku tuli kuitenkin syötyä. Gluteenittomana tein tämän siksi, että se kävisi mahdollisimman monelle.

Esikoinen toivoi mansikkakakkua. Jani tekee meillä yleensä kakkupohjat, mutta tällä kertaa mä kokeilin tehdä tämän ja siitä tuli yllättävän hyvä! Tein tämänkin gluteenittomana Semperin ohjeella ja kakku upposi myös vehnän syöjille oikein hyvin. Kakkujen kanssa meillä oli tarjolla suolaisena vaihtoehtona coctailpiirakoita (sekä tavallisia että gluteenittomia) ja munavoita.

Ostin myös Lidlistä macaronseja, koska meidän lapset (ja minä) rakastaa niitä. Vinkkinä, että Lidlin konditoriahyllystä saa viljattomia macaronseja, kun pakasteessa olevat taas sisältää vehnää. Eihän niiden oikeasti pitäisi sisältää vehnää, mutta Ranskassakin osa tuntui sitä sisältävän.

Voitin lapset Monopolyssa. Ei olla pitkään aikaan pelattu Monopolya, koska Jani ei tykkää pelin kestosta. Monopolyahan voi pelata monta tuntia tai vaikka päiviä, että peli ratkeaa. Me pelattiin yksi päivä esikoisen ja keskimmäisen kanssa Monopolya kolme tai neljä tuntia, kunnes rakensin keltaisille tonteille hotellit ja molemmat lapset joutui myöntämään tappionsa. Omistin lopulta koko laudan, kun he joutuivat luovuttamaan kaikki tonttinsa mulle maksaakseen velkansa.

Sellaisia puuhia meillä oli viime viikolla.

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Tammikuun plussat ja miinukset

Ystävänpäivän Lego ruusukimppu

Benoit -pariisilaista asiakaspalvelua parhaimmillaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *