Hae
Colour Outside the Lines

Ikean valtaama koti

Karoliina kertoi blogissaan Ikea-suosikkinsa ja kyseli samalla muiden omia suosikkeja. Meillä on aikamoinen Ikea-koti, joten tämä haastehan on mulle täydellinen.

 Ektorp-sohvat

Näistä sohvista haaveilin sen kymmenen vuotta vähintään ennen kuin lopulta raaskin ne kotiini ostaa. Ongelmana oli, että halusin ne valkoisena ja koska minulla oli pieni lapsi, en sitten uskaltanut niitä ostaa. Olisihan ne tietysti voinut valita eri värisellä verhoilulla ja ostaa valkoinen verhoilu myöhemmin, mutta päähänpinttymänä oli saada ne valkoisena. Noin puoli vuotta ne meillä kerkesikin olla ennen kuin J ja B muuttivat tänne ja nyt harmaat päälliset alkavat kuulostaa todella houkuttelevilta.

Bestå- kaapisto ja Billy-kirjahylly

Kaapisto oli J:n luota. Hän oli itse asiassa ostanut kaapiston päivää ennen kuin tapasimme. Onneksi se miellyttää minunkin silmääni, joten se ei mennyt heti vaihtoon. Kirjahyllyt olivat minulla kaksi pientä vierekkäin ja J sitten näppäränä askarteli niistä yhden korkean. Parasta tuossa kokonaisuudessa on, että ne molemmat ovat samaa materiaalia puuosiltaan. Ne käyvät siis yhteen yhtä hyvin kuin minä ja J.

Lack-hyllyt ja Stuva-penkki

Ostin hyllyt muuttaessani tähän asuntoon, koska dvd-kokoelmani ei mahtunut mihinkään enkä siinä vaiheessa löytänyt yhtään kirjahyllyä, joka olisi miellyttänyt silmää. Ainut asia, joka jäi harmittamaan oli, etten ostanut yhtä hyllyä enempää, koska hyllyjä ei ole enää moneen vuoteen saanut pähkinänruskeana. Tilalle taisi tulla mustanruskea. Ostettiin J:n kanssa sitten hyllyjen alle Stuva-penkki B:n leluille. Leluja oli vaikea säilyttää missään korissa koska ne pursusivat aina yli, mutta laatikkoon ne on helppo heitellä aina leikkien lopuksi.

Kallax/Expedit-hyllyt 

Lastenhuoneen säilytysjärjestelmänä meillä toimii Kallax ja Expedit hyllyistä koottu kokonaisuus. Hyllythän olivat ennen Expedit-sarjaa ja vaihtuivat jokin aika sitten Kallax-hyllyiksi. Hieman hyllyt ovat erikokoisia. Toiset ovat ulkoreunoiltaan hieman toisia paksummat, mutta eipä se menoa haittaa. Hyllyistä sai rakennettua hyvin tytöille myös väliseinän, koska heille on niin tärkeää, että on omat huoneet. B:n on vaan vielä vähän vaikea ymmärtää, ettei Lissun puolelle saisi mennä tai Lissun leluilla leikkiä.

Tavaroiden ja vaatteiden säilytystä helpottavat hyllyihin upotettavat kaapit ja laatikostot. J nauroi, että huoneen kallein asia on kohta tuo hyllykkö, koska haluaisin ostaa siihen vielä lisää laatikoita ja kaappeja, mutta ne ovat niin käteviä ja varmasti keksimme tuolle kaapistolle tulevaisuudessakin käyttöä vaikka muuttaisimme tästä asunnosta pois. 

Malm-lipastot 

Makuuhuoneessa meillä on vaatteille ja lakanoille säilystyspaikkana kolmen ja neljän laatikon Malm-lipastot. Haaveilen vielä korkeasta ja kapeasta kuuden laatikon lipastosta. Vaatteet ovat aika ahtaalla jo nyt vaikka meillä onkin vaatehuone näiden lipastojen lisäksi. Vaateholisti ilmoittautuu!  

Hemnes-kampauspöytä

Lissu sai tämän pöydän isältäni lahjaksi pari vuotta sitten ja koska se ei mahdu lastenhuoneeseen, se on tilapäissäilytyksessä meidän huoneessa. Rakastuin tähän pöytään saman tien kun Lissu sen sai ja saattaa olla, että joudun ostamaan itselleni uuden, jos Lissu vie tämän joskus mukanaan kotoa pois muuttaessaan.  Pöytä on niin kätevä meikkien ja hiuspompuloiden sekä pinnien säilytykseen ja onhan se kauniskin. 

Leirvik-sänky

J:llä (kyllä, luit oikein) oli tämä sänky itsellään, kun tapasimme. Prinsessasänky niin kuin J itse sanoo. Itse olin haaveillut tästä samasta sängystä jo jonkin aikaa. En ole itse ostanut yhtään sänkyä vaan olen aina nukkunut jonkun vanhassa sängyssä, joten sängyn hankinta oli minulla edessä, mutta koska muutimme yhteen, ei minun sängystä tarvinnut huolehtia. Sängyn ulkonäkö miellyttää silmääni, joten tuskin vaihdamme sänkyä vielä hetkeen.

B nukkuu yhteensopivassa Minnen-sängyssä. Yleensä sängyssä on niin monta pehmoa, että hyvä kun B mahtuu sinne sekaan.


Myös Lissun sänky käy samaan sarjaan, koska sekin on metallinen. Siinä ei vaan ole samanlaisia koristeluita kuin muissa sängyissä. Lissun Svärta-sänky löytyi kirpparilta ja siihen ostettiin Ikeasta vain uusi patja. 

Kotimme on aika Ikean valtaama. Myös parvekekalusteet ovat Ikeasta, mutten muista sarjaa, koska ne on viime kesänä ostetut. Rakastan parvekkeen sohvakokonaisuutta. Se on niin mukava ja haaveilin siitä(kin) niin pitkään, että se ei mene kyllä ihan heti vaihtoon. Oli sillä kyllä sen verran hintaakin, ettei ihan heti ole vara uudestaan parveketta sisustaa. Lattialaatoista J:n kanssa haaveillaan parvekkeelle tällä hetkellä. Ikeassa oli parit tosi kivat. 

Kuten näkyy, Ikea on ensimmäinen paikka, josta me aina kalusteita tai muita sisustustavaroita etsimme. Enkä vain minä, vaan myös J. Ihanaa, kun on löytänyt miehen, joka tykkää sisustaa. 

-S 

2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Siis teillä on aivan uskomattoman ihana koti! Pitää joskus tulla kyllä ihan livenä kattoo! 🙂

    -Mimmu

  2. Susanna kirjoitti:

    Kiitos! 🙂 Tykkään kyllä itekin, mut onhan sitä aina jotain sisustushaaveita. Ja tervetuloa vaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.